לאחר שהיה ממושכת שלא כדין בישראל, הגישה הבת מספר בקשות להסדרת מעמדה בישראל: תחילה הוגשה בקשה למתן מעמד מכוח זוגיותה לאזרח ישראל, אשר נדחתה בשנת 2013; כעבור כחמשה חודשים, הגישה בקשה דומה נוספת, אך מכוח טענה בדבר זוגיות עם אזרח ישראלי אחר; בהמשך ביקשה להסדיר את מעמדה מטעמים הומנטריים, שסורבה; כן הגישה בקשה בעקבות גיור נטען, אשר נדחתה ואף עתירה מינהלית בעיניין נמחקה לאחר שחזרה בה מהעתירה; בשנת 2021 נישאה לאזרח ישראלי ובעקבות זאת הוגשה בקשה נוספת להסדרת מעמדה של הבת, אשר נכון למועד מתן פסק הדין בערר הנידון טרם הוכרעה.
ביום 29.11.2022 התקבלה החלטה שלפיה ההליך המדורג בעיניינם של המערערים הופסק זאת על רקע עונש המאסר שהושת על המערער, המשמיט את הבסיס לטענה בדבר חיים משותפים של השניים.
בית הדין הוסיף כי הזכות המוגנת לחיי מישפחה היא זכותו של האזרח הישראלי ולא של הנתין הזר וכי אם זכות זו אינה בת מימוש, כי אז התוצאה המתבקשת היא הפסקת ההליך המדורג.
כך מאחר שסעיף 3.4.1 בנוהל הערות גורמים קובע במפורש לאמור: "כאשר המבקש, תוך כדי ההליך המדורג ניכנס למעצר/מאסר ו/או תלוי ועומד כנגדו תיק, אשר בגינו צפוי להיגזר כנגד המבקש בזמן הקרוב מאסר ממושך, או שהוא עצור עד תום ההליכים, תועבר הבקשה להחלטת מנהלת תחום (דסק איחוד מישפחות) אשר תפעיל שיקול דעת פרטני בהתאם לנסיבות. עובדת המעצר/מאסר תלקח בחשבון ובין היתר יישקלו: משך הזמן שחלף מאז אישור הבקשה, משמורת על קטינים, מידת הזיקה לישראל, מרכז חיים בישראל והעדר מניעה פלילית או ביטחונית נוספת לסרוב הבקשה". לפיכך ולנוכח הוראה זו נקבע, כי בנסיבות הנדונות אמנם הופעל שיקול דעת פרטני, אשר במסגרתו נשקל משך המאסר שהושת על המערער וכי בנגוד לטענת המערערים, המשיב לא היתעלם ממשך זמן היתנהלותו של ההליך המדורג בעיניין המערערים או משאר נסיבותיהם.
...
בפסק-דין זה נדחה הערר שהגישו המערערים על החלטת המשיב מיום 15.5.2023, אשר דחה את הערר הפנימי על החלטה מיום 29.11.2022, שלפיה סורבה בקשת המערערים להעניק למערערת רישיון ישיבה בישראל מכוח זוגיותה הנטענת עם המערער.
לאחר עיון בפסק דינו של בית הדין לעררים, בכתב הערעור ונספחיו ובתיקו של בית הדין (שהתקבל בימים אלו), לרבות בתשובתו המפורטת של המשיב לערר שנדון בבית הדין וכן מהטעמים שיובאו בהמשך הדברים, הגעתי לכלל מסקנה כי ניתן להכריע בערעור על יסוד החומר בכתב שלפניי, אף ללא תשובה נוספת מטעם המשיב.
כמו כן וכאמור לעיל, הגעתי לכלל מסקנה כי מתקיימות הוראותיה של תקנה 148(ב) בתקנות סדר הדין האזרחי, כך שניתן לדחות את הערעור הנדון תוך הסתמכות על הנמקותיו המפורטות של בית הדין בפסק-דינו.
שכן, נמצא כי אין לדחות את הממצאים העובדתיים שנקבעו במסגרתו, כי ממצאים אלו תומכים במסקנה המשפטית של פסק הדין וכן כי לא נמצאה בו טעות שבחוק.
לנוכח כל האמור ומהטעמים שהובאו בפסק-דינו של בית הדין לעררים, הערעור נדחה.