מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

מגע עם סוכן זר וקשירת קשר לרצח

בהליך תיק פשעים חמורים (תפ"ח) שהוגש בשנת 2014 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

בצד הרשעתו בעבירה של קשירת קשר לבצוע רצח, הורשע הנאשם בארוע זה, בסיוע לניסיון לרצח והחזקת הנשק, וכן במספר גופי עבירה נוספים, שעניינם החברות באירגון, אימונים צבאיים אסורים ומגע עם סוכן זר. חרף העובדה כי הנאשם לא נמצא במעגל הראשון של מניחי המטען, הרי שהיה חלק בלתי נפרד ממעטפת הבצוע, ואף היה שותף לקשירת הקשר לבצוע הרצח.
...

בהליך תיק פשעים חמורים (תפ"ח) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

ב"כ המאשימה טענה, כי מעשיו של הנאשם חמורים מאוד, שכן המדובר באזרח ישראלי שהיה במגע עם כאמל ששמש כסוכן חוץ לשני אירגוני מחבלים שונים שקשרו קשר להוציא אל הפועל שתי פעולות טירור – צלום בסיסי צה"ל ורצח וחטיפת חייל בשטח מדינת ישראל.
לפיכך המגע עם סוכן זר הינו מעשה עניש, גם כאשר אינו עולה כדי קשירת קשר או ניסיון.
...
בסופו של דבר תכנית החטיפה לא יצאה אל הפועל.
בית משפט זה (מפי חברתי כב' השופטת רז-לוי) מתח ביקורת על קולת העונש וקבע, כי: "בחינת מעשיו של הנאשם, בנסיבות ביצועם ומידת אשמו של הנאשם, מובילה למסקנה, כי העונש המוסכם במסגרת הסדר הטיעון הינו מקל וכי מתחם הענישה לו טענה המאשימה נמוך יתר על המידה (1-4), גם אם אכן חלקו של הנאשם בקשירת הקשר לא היה מרכזי ופועלו לא הגיע לכדי מעשים של ממש". ואני הוספתי: "הסדר הטיעון מקל יתר על המידה ואלמלא ההסדר הייתי ממליץ לחברי להחמיר בענישה באופן משמעותי." בית המשפט החליט ולא בלי היסוס, לקבל את הסדר הטיעון בשל כך "שאינו חורג ממתחם הסבירות" וכן בשל נימוקי ב"כ המאשימה ביחס להחלטה להסכים להסדר הטיעון.
לאחר ששמענו את ב"כ הצדדים והנאשם, בהתחשב בחומרת העבירות בהן הורשע הנאשם, בצרכי ההרתעה ובמכלול הנימוקים והטיעונים שהובאו לעיל, לרבות עברו הפלילי של הנאשם ומסקנות שירות המבחן, אנו דנים את הנאשם לעונשים הבאים: 30 חודשי מאסר לריצוי בפועל בניכוי הימים בהם היה עצור בתיק זה מיום מ-7.09.2015 ועד 28.01.2016.

בהליך בש"פ (בש"פ) שהוגש בשנת 2013 בעליון נפסק כדקלמן:

בגין מעשים אלה הוגש כנגד העותר כתב האישום בגדריו הואשם בעבירות קשירת קשר לפשע (רצח והובלת נשק) לפי סעיף 499(א)(1) לחוק העונשין, התשל"ז-1977 (להלן: החוק); בעבירות רבות של ניסיון רצח לפי סעיף 305(1) לחוק; בעבירות נשק (החזקה, נשיאה והובלת נשק ותחמושת) לפי סעיפים 144(א) ו-(ב) לחוק; בעבירות חברות ופעילות בהתאחדות בלתי מותרת לפי סעיף 85(1)(א) לתקנות ההגנה (שעת חרום) 1945 (להלן: התקנות), ושידול לעבירות אלו; בעבירת נשיאת משרה בהתאחדות בלתי מותרת לפי סעיף 185(1)(ב); בעבירות מגע עם סוכן זר לפי סעיף 114(א) לחוק; בעבירת קשירת קשר למסירת ידיעה לאויב שעלולה להיות לו לתועלת בכוונה לפגוע בבטחון המדינה לפי סעיף 92 בצרוף סעיף 111 (חלופה שלישית) לחוק; וכן בעבירת מסירת ידיעה לאויב בכוונה לפגוע בבטחון המדינה לפי סעיף 111 (חלופה שלישית) לחוק.
...
נוסחת האיזון קבועה בלשון החוק ולפיה החיסיון יעמוד בעינו אלא אם מצא בית המשפט כי "הצורך לגלותה לשם עשיית צדק עדיף מן העניין שיש לא לגלותה". לאחר ששמעתי בדיון שנערך לפניי את עמדות שני הצדדים, תחילה במעמד שניהם ולאחר מכן את דברי באת כוח המדינה וגורמי ביטחון במעמד צד אחד הסכימה המדינה, על פי המלצתי, שיש מקום לתיקון מסוים בכתב האישום (האישום השלישי) ולהבהרה מסוימת בחומר החסוי.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2002 בעליון נפסק כדקלמן:

על המשיב ועל שלושה נאשמים נוספים הוגש בבית המשפט המחוזי בחיפה כתב אישום המייחס להם עבירות חמורות נגד ביטחון המדינה; למשיב יוחסו עבירות של קיום מגע עם סוכן זר, קשירת קשר לסיוע לאויב במילחמה, קשירת קשר לרצח ותמיכה באירגון טירור.
...

בהליך תיק פשעים חמורים (תפ"ח) שהוגש בשנת 2013 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

ראו בעיניין החומרה שיש לייחס לעובדה שהנאשם אזרח ישראלי את ע"פ 95/03 עבד אל אללה מעלואני נ' מדינת ישראל (פורסם בנבו): "עבד הוא אזרח ישראל, בוגר בית-ספר תיכון בישראל, וקשה להעלות על הדעת מקרה יותר קשה של בגידה במדינה (ההדגשה לא במקור – נ.ז.) שבה גדל והתחנך. בימים אלה, ימים של דם ואש, שומה עליהם על בתי-המשפט להעלות את תרומתם למלחמה בלתי מיתפשרת, מלחמת חורמה, באנשים המתכננים פיגועים שמטרתם לאבד חייהם של יהודים בישראל. עבד הוא אמנם איש צעיר לימים - כיום הוא כבן 21 - ואולם מעשיו הרעים העידו עליו כי ראוי הוא לעונש חמור...." בעיניין זה נגזרו על הנאשם שמונה שנות מאסר ושנתיים מאסר על תנאי בגין עבירות של מגע עם סוכן חוץ, מתן שירות להתאחדות בלתי מותרת וקשירת קשר לרצח.
לא בחישוב מתמטי עסקינן, אך רק כדי להמחיש שנראה שלא בהכרח ניתן ללמוד גזירה שווה מהעונש שם על העונש הראוי כאן, אומר, כי במקרה שלנו הנאשם הורשע בעבירות של מגע עם סוכן זר (עונש מקסימלי בצד העבירה – 15 שנות מאסר), שבועה (עונש מקסימלי בצד העבירה- 7 שנות מאסר) וקשירת קשר לפשע (עונש מקסימלי בצד העבירה – 7 שנות מאסר), ובנסיבות אלה ברור שעל פי הסדר הטיעון העונש רחוק מאד וסמלי ביחס לגבול סמכותו של בית המשפט.
...
בחינת מעשיו של הנאשם, בנסיבותיו ביצועם ומידת אשמו של הנאשם, מובילה למסקנה כי העונש המוסכם במסגרת הסדר הטיעון הינו מקל, וכי מתחם הענישה לו טענה המאשימה נמוך יתר על המידה, גם אם אכן חלקו של הנאשם בקשירת הקשר לא היה מרכזי ופועלו לא הגיע לכדי מעשים של ממש.
גם כשאני שוקל את כל הנימוקים לקולא, כפי שפרטו ב"כ הצדדים וחזרה עליהם חברתי, כב' השופטת רז- לוי, מסקנתי היא, כי משקלם אינו רב יחסית לחומרת העבירות וצרכי ההרתעה.
עוד אני מוסיף, כי גם אם ניתן להסביר באמצעות הפסיקה הקיימת את הסדר הטיעון, אני סובר שיש להעלות את רף הענישה, אך בעיקר בשל ההלכה בנושא כיבוד הסדרי טיעון, לאחר התלבטות קשה ולמרות נטייתי, החלטתי שלא להמליץ לחברי לסטות מהסדר הטיעון.
אכן מקרה זה נראה לי חמור, ואלמלא הסדר הטיעון היה מקום להטיל על הנאשם עונש חמור יותר, אך לאור פסיקת בתי המשפט כאמור בחוות הדעת של חבריי, נראה לי שלא ניתן לקבוע כי הסדר הטיעון חורג ממתחם הסבירות בהתאם למקובל בפסיקה, ועל כן יש לאמץ אותו.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו