מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

מבחן תלות לצורך קבלת גמלת סיעוד

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2014 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

הועדה היתכנסה מכוח הוראות פסק-דין מיום 7.1.14 בבל 281001-06-13 (להלן – פסק-הדין) שחייב את הועדה לידון מחדש בערר המערערת בכל הקשור למצבה התיפקודי לצורך קבלת גמלת הסיעוד, לאחר שתעיין במסמכים רפואיים מתאריכים 5.2.13 ו- 27.11.13 של רופא המשפחה ד"ר רמזי מטאנס לפיהם המערערת זקוקה לחמצן משנת 2009 בכל ימות היממה.
בכל מקרה, ציינה הועדה, כי התרשמה בעצמה כי המערערת מסוגלת להניח את משקפי החמצן על אפה, כי אינה זקוקה לשימוש בחמצן בכל שעות היממה וכי אין בעצם השמוש החלקי והעצמאי במידה מסוימת בחמצן כדי לשנות מקביעתה באשר ליתר מבחני התלות, שאף הם נבחנו מחדש בהתאם להוראות פסק-הדין.
...
הוועדה רשמה את תלונות המערערת ובתה בפניה, וציינה לסיכום מצבה הרפואי כי רופא המשפחה מתאר במכתבו מיום 5.12.13 כי המערערת מטופלת בחמצן מ- 9/09, וכי האמור לא מופיע במסמך קודם של אותו הרופא, ד"ר מטאנס רמזי.
משמילאה הוועדה אחר הוראות פסק-הדין – על כן הערעור נדחה בזאת.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

אבהיר כי מהחוק עולה שהחלטה בנוגע לזכאות לגימלת סיעוד – אותה החלטה המתקבלת בסופו של יום על ידי פקיד התביעות – תלויה בהערכת התלות של הנבדק, אולם גם בפרמטרים נוספים שאינם נוגעים לתחום המקצועי של הסיעוד, דוגמאת מבחני הכנסה כמצויין בסעיף 224(ד) לחוק.
לצורך קבלת החלטה, הנשענת על פרמטרים הקבועים בחוק ועל אמות מידה שהתקבלו על ידי המוסד, נבחנים מישורים שונים – כך נבחן למשל מבחן הכנסתו של המבוטח וכן נבחנת הערכת התלות המקצועית גרידא אשר מבוצעת על ידי גורם מקצועי, חצוני ובלתי תלוי.
...
מהטעמים האמורים, בשים לב למסקנה כי מבחן ההשתלבות על שני פניו לא מתקיים בעניינו כמו גם מרבית מבחני העזר הנוהגים בהקשר זה ונוכח הקביעה כי עסקינן במיקור חוץ אותנטי מצאתי לקבוע כי בין הצדדים לא התקיימו יחסי עובד ומעסיק.
ככל שהמוסד היה יודע במהלך ההליך כי הטענה האמורה עומדת לדיון יכול היה לנהל הגנתו באופן שונה, ובין היתר, להביא ראיות בנוגע לעובדות אשר לשיטתו עשויות להיות בעלות השפעה על הכרעה בטענה זו. שנית, סבורני כי ראוי לדחות את הטענה גם לגופה.
מהטעמים האמורים התביעה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום הרצליה נפסק כדקלמן:

המבקש מקבל גמלת סיעוד מהמל"ל, בעקבות בדיקות תלות אשר הוכיחו את הזדקקותו לעזרה מלאה בכל פעולות היום יום, עד כדי צורך במטפל אישי 24/7.
כאמור, כאשר מדובר בקביעת נכות רפואית על פי דין, לא ניתן לחקור את מומחי המל"ל אודות השלכות הפגיעה על כושר תיפקודו של הנפגע וכאשר מדובר בפגיעה מורכבת ובדרגה חמורה, עשוי בית המשפט למנות מומחה בתחום השקום לבחינת ההגבלות התפקודיות הנובעות מנכותו של הנפגע כתוצאה מהתאונה נשוא התביעה.
...
משטרם הובאו ראיות ותצהירי הצדדים לא הוגשו, אני סבור כי בשלב זה אין מקום למינוי מומחה שיקומי.
סוף דבר בשלב זה, הבקשה למינוי מומחה שיקומי נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום עפולה נפסק כדקלמן:

לאחר בחינת טענות הצדדים, בשים לב לנכות הצמיתה שנותרה לתובעת עקב התאונה, בשים לב לפגיעתה הקשה לאחר התאונה, בשים לב לתקופת השקום הארוכה והטיפולים הרפואיים הרבים שהיא קיבלה, כפי שהדבר משתקף מהמסמכים הרפואיים שצורפו, וכן בשים לב לכך, כי סביר שאדם לא ישמור את כל הקבלות להוצאות בהן נשא, אני פוסק לתובעת פיצוי גלובאלי בסך של 30,000 ₪ בגין ראש נזק זה. סכום זה כולל את עלות התקנת המקלחון, בסך של 3600 ₪ (ראו, נספח ו' לתצהיר התובעת).
במסמך רפואי מטעם בית חולים העמק, מיום 2.9.14 (כשנה וחצי לפני התאונה נשוא התביעה דנן), שהוגש על ידי הנתבעת וסומן נ/1, תחת סעיף התלונות (תלונות מפי התובעת עצמה בעת ביקורה במרפאה) נרשם: "בת 70. כאבים מותנים עם הקרנה לרגל ימין . מזה שנה ויותר. מתקשה בהליכה בעקר, נאלצת לשבת כל כמה דקות...". לאור מימצאי הבדיקה צוין, כי "רצוי לקבל עזרה בעבודות הבית במתחייב לפי החוק" (כן ראו, הערכות תלות שנערכו לצרכי קבלת קצבת סיעוד, אשר צורפו לתעודת עובד הציבור מטעם המוסד לביטוח לאומי, מיום 14.6.2020).
...
לאחר בחינת טענות הנתבעת ולאחר עיון במסמכים שהתקבלו מהמוסד לביטוח לאומי, מצאתי כי אין מקום להיעתר לבקשת הנתבעת.
סוף דבר לאור האמור לעיל, אני מחייב את הנתבעת 2 לשלם לתובעת פיצוי בסך של 177,450 ₪.
כמו כן, הנתבעת תשלם לתובעת הוצאות משפט בגין שכ"ט עו"ד בסכום כולל של 27,000 ₪ (בהתאם לתעריף הקבוע בכללי לשכת עורכי הדין (תעריף מקסימלי לשכר טרחה בטיפול בתביעות לפי חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים), תשל"ז-1977).

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

כאשר אדם מגיש תביעה לגימלת סיעוד ועומד בתנאי הזכאות הבסיסיים, נבדקת יכולת התיפקוד שלו, במטרה לקבוע את תלותו בעזרה של צדדים שלישיים (מקרים בהם המבוטח בביטוח לאומי אינו נידרש לערוך מבחן תלות לא יילקח במקרה זו).
כאשר עסקינן בנכוי יחסי של גמלת הסיעוד, בשל כך שהנפגע קיבל גמלת סיעוד עובר לתאונה (למעט מקרים ספיצפיים שאינם מחייבים בדיקת תלות ולא רלוואנטיים לנדוננו), ידועות נקודות התלות עובר לתאונה ואלו שלאחר התאונה.
...
טענת התובעת ובנותיה כי כאבי התובעת החמירו עובר לתאונה אולם הדבר לא פגע בתפקודה (עמ' 15 לפרוטוקול, שורה 5) מקובלת עליי וראיתי לקבל את ההבחנה בין הכאבים ובין רמת התפקוד.
אף המומחה ערך את ההבחנה בין הכאבים מהם סבלה התובעת במנותק מהתאונה לרמת התפקוד שלה, וכאמור הבחנה זו מקובלת עליי ("תפקוד נמדד בתוצאות, האם אתה מסוגל לעשות את הדברים ללא עזרה, להתלבש, להתרחץ, לשלוט בסוגרים וללכת. אם אתה יכול או לא יכול בהפסקות לא משנה את העובדה שאתה עצמאי, אלו ההגדרות של עולם השיקום ועולם הגריאטריה", עמ' 22 לפרוטוקול, שורות 21-19).
אלא, שבשל כך שאין מקום להסתמך על קביעת מעריך סיעודי שאינו רופא, ומתוך האפשרות לפיה המוסד לביטוח לאומי יצרף חוות דעת של רופא שיעריך את הניכוי לפי השיטה שפורטה כאן, סבורני כי יש לבצע את הניכוי על פי ערכי תוספת עלות העזרה בפועל, ולא על פי תוספת נקודות התלות.
סיכומו של דבר, נזקיה של התובעת כתוצאה מהתאונה עומדים על הסכומים הבאים: כאב וסבל – 70,958 ₪; הוצאות (עבר ועתיד) – 10,000 ₪; עזרת הזולת – 642,689 ₪, בצירוף הצמדה וריבית מאמצע התקופה ביחס לתקופת העבר.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו