מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

מ 6 שנות מאסר ל 600 שעות של"צ האם זה סביר

בהליך תאונת דרכים (ת"ד) שהוגש בשנת 2020 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

במקרים של רשלנות נמוכה, וכשיתכן וקיימת רשלנות תורמת של המעורבים, והחבלות שנגרמו למעורבים קלות יחסית, העונש המקובל הוא פסילה שלא תפחת מפסילת המינימום בת 3 חודשים, לצד רכיבי ענישה נוספים, ולעיתים צו של"צ. מדיניות הענישה בעפ"ת 21227-07-16 משה נ' מדינת ישראל – הורשע המערער בעבירות של גרימת תאונת דרכים, נהיגת רכב בקלות ראש וברשלנות, סטייה מנתיב, גרימת חבלה של ממש, נהיגה במהירות בלתי סבירה, ונהיגה במהירות מופרזת.
בית המשפט המחוזי המיר את 5 חודשי המאסר בעבודות שירות, בצו של"צ, בהקף 400 שעות ובצו מבחן לחצי שנה, ואת הפסילה שנקבעה למשך 4 שנים קיצר לתקופה של 11 חודשים והותיר את המאסר המותנה למשך 10 חודשים.
בית המשפט דן את המבקש ל - 6 חודשי מאסר לריצוי בדרך של עבודות שירות, פסילה למשך 36 חודשים, 6 חודשי פסילה על תנאי, למשך 3 שנים; 7 חודשי מאסר על תנאי, למשך 3 שנים, קנס בסך של 1,000 ₪ והתחייבות בסך 10,000 ₪.
ת"ד 5502-12-13 מדינת ישראל נ' חוסאם פרח (5.10.14) – הנאשם הורשע בעבירות של סטיה מנתיב, נהיגה ברשלנות, גרימת נזק לרכוש או אדם וחבלה של ממש ונדון לקנס בסך 1,600 ₪, פסילה מותנית, בת 3 חודשים, לשנתיים, ופסילה בת 75 ימים.
...
המסוכנות הנשקפת מהנאשם בנסיבות אלה גבוהה, והקלה עמו עלולה להוביל בסופו של דבר לפגיעה במשתמשי הדרך.
לפיכך, אני דנה את הנאשם לעונשים הבאים: 45 ימי מאסר בפועל.
אני דנה את הנאשם ל-4 חודשי מאסר וזאת על תנאי למשך 3 שנים.
אני דנה את הנאשם לתשלום קנס בסך 1,500 ש"ח .

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

הנאשם הסביר שיש לו חובות לבנקים ולאנשים שמאיימים עליו ובקש להסגיר את עצמו למישטרה.
בנוסף לכך, חלק מהכסף שנשדד בסך של 6,200 ₪ הושב לבנק לאחר שהוחזר על ידי בעל הדירה שאותה שכר הנאשם, ואשר לו נתן את הכסף מכספי השוד.
באיזון בין השיקולים השונים, סבורני כי יש לגזור על הנאשם עונש החורג ממיתחם העונש – צו של"צ בהקף נרחב של שעות וצו מבחן לתקופה ממושכת, לצד הארכת עונש המאסר המותנה והתחייבות להמנע מעבירה.
השילוב של הארכת תנאי לשנתיים נוספות, צו מבחן למשך שלוש שנים, צו של"צ בהקף חריג של 600 שעות והתחייבות כספית משמעותית – תכליתו להבטיח שאם הנאשם לא יתמיד בהליך השיקומי כנדרש וישוב וימעד, ניתן יהיה לשוב ולגזור את דינו תוך מתן מלוא המשקל לשיקולי ההלימה וההרתעה (כפי שארע, למשל, בע"פ 6058/09 ויצמן נ' מדינת ישראל [24.9.12]).
...
משגורמי הטיפול ושירות המבחן התרשמו שהנאשם עבר כברת דרך טיפולית משמעותית, כשכיום הוא יודע לזהות מצבי סיכון עבורו, לבטא את קשייו ורגשותיו באופן מקדם והוא רכש כלים להתמודדות עם התמכרותו – בנסיבות אלה, על פי הוראות סעיף 40 ד' בחוק, המסקנה היא שהנאשם השתקם, ולכל הפחות יש סיכוי של ממש שהנאשם ישתקם, באופן אשר מצדיק חריגה ממתחם העונש ההולם.
במקרה דנן, הנאשם עבר הליך שיקום משמעותי, וסבורני שבמקרה זה מוצדק לתת לו הזדמנות נוספת לחזור לדרך הישר ומכאן שיש להאריך את עונש המאסר המותנה.
באיזון בין השיקולים השונים, סבורני כי יש לגזור על הנאשם עונש החורג ממתחם העונש – צו של"צ בהיקף נרחב של שעות וצו מבחן לתקופה ממושכת, לצד הארכת עונש המאסר המותנה והתחייבות להימנע מעבירה.
סוף דבר אשר על-כן, הנני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים: הארכת עונש המאסר על תנאי של 15 חודשים שהוטל על הנאשם בת"פ 870-05-15 למשך שנתיים נוספות מתום תקופת התנאי.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2018 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

עוד הוסיפה וציינה, כי עבירת הגידול היא מהחמורות ביותר והעונש המירבי הקבוע בצידה של 20 שנות מאסר, מעיד על כך. לדבריה, יש לתת משקל גם לנזק הפוטנציאלי שהיה עלול להגרם לו היה הסם מוצא את דרכו לרשות הרבים.
לסיכום ביקשה ב"כ המאשימה לקבוע מיתחם עונש בין 6 חודשי עבודות שירות ל-18 חודשי מאסר בפועל, כאשר, לאור תרומתו של הנאשם לחברה והעובדה שמדובר בצעיר שמנהל אורח חיים נורמאטיבי, ביקשה ב"כ המאשימה להעמיד את העונש ברף התחתון של המיתחם ולגזור על הנאשם עונש של 6 חודשי עבודות שירות בנוסף לקנס משמעותי ומאסר על תנאי ארוך ומרתיע.
עוד הוסיפה ב"כ הנאשם, כי לאור העובדה שהמקרה מתאים לאי הרשעה אין כלל צורך בקביעתו של מיתחם הולם אך למעלה מן הצורך היא מבקשת לקבוע שמיתחם העונש הראוי יחל בעונש של מאסר על תנאי ושל"צ ולא כפי שמבקשת ב"כ המאשימה, בעבודות שירות.
לסיכום, חזרה ב"כ הנאשם על בקשתה בדיון, לאמץ את המלצת שירות המבחן ולבטל את הרשעתו של הנאשם ולהטיל עליו 250 שעות של שירות לתועלת הציבור.
עפ"ג (חיפה) 28110-10-15 מדינת ישראל נ' עידן דוד: הנאשם הורשע בעבירה של גידול סם במשקל 3,600 גרם ב-21 שתילים.
בין היתר נקבע, כי יש לבחון האם מדובר בעבירה ראשונה או יחידה של הנאשם, מהי חומרת העבירה והנסיבות שבהן בוצעה, מעמדו ותפקידו של הנאשם והקשר בין העבירה למעמד ולתפקיד, מידת הפגיעה של העבירה באחרים, הסבירות שהנאשם יבצע עבירות נוספות, האם ביצוע העבירה על ידי הנאשם משקף דפוס של היתנהגות כרונית, או המדובר במעידה חד פעמית, יחסו של הנאשם לעבירה, האם הוא נוטל אחריות לביצועה, האם הוא מתחרט עליה וכן השפעת ההרשעה על תחומי פעילותו של הנאשם.
...
אני סבור כי הותרת ההרשעה על כנה תפגע באופן ממשי בעתידו של הנאשם בתחום התעסוקתי ובתכוניותיו ללימודים אקדמאיים.
לנוכח כל האמור לעיל, אני קובע כדלהלן: הרשעתו של הנאשם בדין, מבוטלת.
אני מורה על השמדת הסם וחילוט כל המוצגים שבתיק.

בהליך תיק תעבורה (תת"ע) שהוגש בשנת 2014 בתעבורה מחוז מרכז נפסק כדקלמן:

ב"כ המאשימה לעונש: בהתאם להפקדה שהפקיד הנאשם, נעתור לענישה של 11 חודשי פסילה בפועל מהיום, פסילה על תנאי, קנס, מאסר על תנאי ו-200 שעות של"צ. הנאשם נוהג משנת 95 ולחובתו 24 הרשעות קודמות – מגיש גיליון הרשעות קודמות.
לאחר ששקלתי טיעוני הצדדים ובחנתי עברו התעבורתי של הנאשם, ובשים לב לאמור בתסקיר שירות המבחן ולפסילה שריצה הנאשם עד כה במשך 5 חודשים, מצאתי כי הסדר הטיעון סביר ולפיכך אאמצו.
אני דנה את הנאשם לתשלום קנס בסך 600 ₪ או 6 ימי מאסר תמורתו.
...
אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים: ניתן בזאת צו שירות לתועלת הציבור לפיו יבצע הנאשם 200 שעות במסגרת מתנ"ס "קולייר" באילת, כמפורט בתסקיר.
אני דנה את הנאשם לתשלום קנס בסך 600 ₪ או 6 ימי מאסר תמורתו.
אני דנה את הנאשם ל-9 חודשי מאסר על תנאי למשך 3 שנים, שלא יעבור עבירה של נהיגה בשכרות או תחת השפעת משקאות משכרים או נהיגה בפסילה.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2013 בשלום קריית גת נפסק כדקלמן:

למרות האמור, רשאי ביהמ"ש לחרוג מן העונש ההולם בשל שקולי שקום או הגנה על שלום הציבור, אולם אם מדובר בעבירות בעלות חומרה יתרה, ניתן לעשות כן אך ורק בנסיבות מיוחדות ויוצאות דופן, שתפורטנה בגזר הדין, ואם יש מקום להחמיר מעבר למיתחם הסבירות, יעשה כן על פי חוו"ד מקצועית או אם לנאשם עבר פלילי משמעותי.
באי כח הצדדים ביקשו לכן, שהדיון ידחה כדי לאפשר לו להשלים העבודות הקודמות ועל מנת שתתקבל חוות דעת ממונה, אלא שכב' השופט נחמיאס סבר שאין לכך הצדקה ולא כיבד את ההסדר תוך שנימנע מלהטיל עליו מאסר, והסתפק ב- 6 חודשים מאסר מותנה, קנס בסך של 5000 ₪, התחייבות על סך 15,000 ₪, ופצוי למתלוננת בסך של 5,000 ₪ יחד עם פקוח למשך שנה.
הסנגור הציע כי הנאשם יבצע 600 שעות של"צ במקום המאסר.
...
בית משפט מחוזי ציין, כי האינטרס הציבורי מביא למסקנה כי נכון יותר להקל בדינו, לאחר שנערכה סולחה ביניהם ובין בני משפחותיהם.
מסקנה נדרשת מכאן היא, כי העובדה שנאשם הוא אדם נורמטיבי, לכאורה, בחיי היום יום, אין בהכרח כדי ללמד על התנהגותו בביתו.
בהתחשב במהות העבירה ונסיבותיה ולאחר שקילת האינטרס הציבורי מול נסיבותיו/ה האישיות של הנאשמ/ת ועברו/ה, אני דנה את הנאשמ/ת לעונשים הבאים: הנני מורה על הארכת המאסר המותנה של 4 חודשים כפי שנפסק על תנאי בבית משפט מחוזי באר שבע ביום 12.1.11 בתיק עפ"ג 6725/09 למשך שנתיים נוספות מתום תקופת התנאי המקורית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו