התביעה הייתה צריכה להמחק וכפי שהומלץ בביהמ"ש לתביעות קטנות, אולם התובע עמד על תביעתו, ובהתאם להתחייבות התובע כי ירדוף את הנתבע, כפי שאכן עשה, עד שלא היה מנוס בידי הנתבע, אלא להגיש תלונה במישטרה על רדיפה ואיומים, תלונה בה רואה התובע לשון הרע.
כך גם לגבי המכתב, אותו דיווח על היתנהגותו העגומה והבלתי ראויה של התובע, שהתיאור גובה בדו"ח מבקר חצוני ואובייקטיבי, בתעוד ובאסמכתאות, עובדי ציבור מתארים את אלימות התובע, הצעקות, הקללות, דחיפות ואיומים, כלפיהם וכלפי הנתבע, כך שהתיאור תואם את המציאות, ומהוה אמת לאמיתה.
מר חדד לכל אורך האירועים גורם לי ולעובדי רשות נוספים לעוגמת נפש רבה ובזבוז שעות עבודה מיותרות ורבות במענה לתלונות הסרק שהוא מעלה, וחמור מכך, מציג עצמו כעובד משרד רוה"מ.
בנוסף למצוין , הנ"ל מציג עצמו כמי שיש לו הרשאה מטעם מקום עבודתו להכנס לכל מקום ממשלתי בו הוא חפץ כפי שהוא כותב במכתביו הנספחים למכתב זה.
אבקש בעזרתך להביא לידיעת הנידון כי אינני מתכוון לענות למכתביו שכן אין הוא גורם שאני אמור לבוא איתו בדין ודברים וכן לטפל בעבירות המשמעת הבאות:
א. השגת גבול לבניין הרשות בתאריך 24.7.13.
סעיף 1 לחוק מורה כי לשון הרע היא "דבר שפרסומו עלול" להביא לאחת מארבע החלופות הבאות: האחת, "להשפיל אדם בעיני הבריות או לעשותו מטרה לשנאה, לבוז או ללעג מצידם", השנייה, "לבזות אדם בשל מעשים, היתנהגות או תכונות המיוחסים לו", השלישית, "לפגוע באדם שמשרתו, אם משרה ציבורית ואם משרה אחרת, בעיסקו, במשלח ידו או במקצועו", הרביעית, "לבזות אדם בשל גזעו, מוצאו, דתו, מקום מגוריו, מינו או נטייתו המינית".
לעניין הפרשנות המסורה לבית המשפט בכל הנוגע לפירוש ביטוי או אמירה אם עולים הם כדי לשון הרע כמשמעה בסעיף 1 לחוק דנן נקבע בע"א 740/86 תומרקין נ' העצני, פ"ד מ"ג (2) עמ' 334, בעמ' 337 - 338, כדלקמן:
"ההלכה היא שאין חשיבות לשאלה מה היתה כוונתו של המפרסם מחד, ואין חשיבות לשאלה כיצד הבין את הדברים בפועל מי שקרא את הדברים, מאידך. המבחן הקובע הוא מהי, לדעת השופט היושב בדין, המשמעות שקורא סביר היה מייחס למילים..."
בע"א 466/83 שאהה נ' דרדריאן, פ"ד ל"ט (4), עמ' 734, קבע כב' השופט ד. לוין כי:
"המבחן שבאמצעותו יקבע הדין אם אכן דברים מסויימים שפירסם פלוני עלולים להוות לשון הרע כלפי אדם אלמוני, אינו מבחן סובייקטיבי, המבחן הוא אובייקטיבי במהותו, לאמור: לא קובע, מה חושב הנתבע המרגיש עצמו נפגע, אלא הקובע הוא כיצד עלולה החברה לקבל את הדבר שבאותו פירסום..."
לעניין זה ראה גם: ע"א 334/89 רבקה מיכאלי נ' בלה אלמוג, פד"י מ"ו (5) עמ' 562, ע"א 3199/93 יוסף קראוס נ' ידיעות אחרונות בע"מ, פ"ד מ"ט (2) 843, 856.
...
אני סבור כי חשוב , ולצורך מניעת יצירת מדרון חלקלק, בלתי רצוי, לקבוע , באופן ברור, כי עם כל אי הנעימות שנגרמה לתובע, עדיין, אין מדובר בעניין אישי שבינו לנתבע, אלא בינו לנתבע , במעמד וסטטוס של בעל תפקיד, שאינו פשוט, אחראי ביטחון, הנאלץ להתמודד עם סיטואציות מורכבות.
סוף דבר
אני מחליט לדחות את התביעה שבפני .
אני מחייב את התובע לשלם לנתבע הוצאות דיון בסך 12,000 ₪, צמוד ונושא ריבית כחוק, החל מהיום, ועד לתשלום בפועל.