מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

לשון הרע כנגד עו"ד ולקוח מכתב תלונה ללשכה

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביום 26.4.17 הגיש הנתבע 1, כנגד התובע תלונה לועדת האתיקה של לישכת עורכי הדין במחוז ת"א. בתלונה נכתב:" חמור מכך מתברר שעו"ד שרון לוי זייף מסמכים הן באופן שזייף את החתימות הלקוחות והן זייף פרטים לגבי הלקוחות, כגון בשאלת הזיהוי. זיוף מסמכים היא עבירה חמורה, ובמיוחד לגבי עו"ד. זו גם היתנהגות שאיננה הולמת עו"ד ומהוה עבירה אתית של עורך דין". טענות הצדדים: לטענת התובע הנתבעים פירסמו מספר פירסומי לשון הרע המשמיצים וחסרי שחר כנגדו.
עיון בחקירתו הנגדית של התובע הוא מכחיש את הדברים: "את גב' ורגיניה אברהם אתה מכיר? ת. כן, כל לקוחה במשרד הגיעה דרכי. הם לא הכירו את הלקוחות. ש. מפנה לנספח א' לתצהיר הנתבע 1 וגם בתלונה ללישכת עו"ד יש מכתב שלה שהיא אומרת שחתימותיה זויפו והיא כותבת את זה לחברת הביטוח. האם זה נכון? ת. גם את זאתי אני אקח עם גב' אפלבוים למישטרה להגיש תלונה. מאיפה אני יודע. היא טוענת שזויפו ואתה טוען שאני זייפתי. תשובתי היא לא. האנשים האלה היו צריכים להגיע לעדות על ידי הנתבעים. ש. מה שהיא טוענת זה שבפוליסה שאתה אישרת שם חתימותיה זויפו. זה נכון או לא? האם היו פוליסות נוספות של גב' אברהם שלא אתה ערכת? ת. לא זוכר ש. מדובר שם על תאריך 3.2016. האם ערכת את הפוליסה? ת. לא זוכר ש. למה לא צרפת את העתק הפוליסה? ת. אתה אומר שזייפתי מיסמך, תראה לי איפה זיוף שלי. ש. האם בעמוד האחרון לנספח א' לתצהירו של הנתבע 1 הם חתימתך? ת. כן ש.אם גב' אברהם כותבת ומצרפת פוליסה שאתה כתבת וערכת וטוענת שהחתימות מזויפות למה לא פנית אליה? ת.זה העדים הכי טובים שלכם, למה לא הבאתם אותם אתם? למה אף אחד לא ניגש למישטרה?" ר' עמ' 18 שורות 8-28 .
...
אולם שוכנענו כי גם מר גופר היה מעורב בתלונות הקשורות למר אורן ומשכך הוא חב על כלל הארועים .
סוף דבר תביעת התובע מתקבלת בחלקה באופן בו על הנתבעים לשלם לתובע סך תוך 30 ימים מהיום את הסכומים בהתאם למפורט כמפורט: הנתבעים ישלמו לתובע את הסכומים כמפורט לעיל: הנתבעים 1 ו3 , ביחד ולחוד, ישלמו לתובע סך של 20,000 ₪ בגין הפרסום הראשון.
שאר רכיבי התביעה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום טבריה נפסק כדקלמן:

היסוד הראשון הוא ה"פירסום" והיסוד השני הוא "לשון הרע". אם כן, מעשה הפירסום היחיד שנותר בתובענה דנא בא לביטוי כאמור במשלוח מכתב תלונה בודד על ידי המנוח ללישכת עורכי הדין בישראל במחוז צפון.
עיון בתלונה אשר הגיש המנוח כנגד התובע ללישכת עורכי הדין, מלמד כי אין היא חורגת מתחום העניינים אשר בהם יש סמכות לקבל ולדון בתלונות, לפיכך מיתקיים התנאי הראשון לתחולתו של ס' 15(8) הנ"ל. אציין, כי מבחינת מדיניות שיפוטית יהיה זה מאד בלתי רצוי שמתלונן יהיה צפוי לתביעת לשון הרע בגין תלונה שהגיש ללישכת עורכי הדין, שכן הדבר ינעל את דלתות וועדת האתיקה, מהגשת תלונות כנגד עורכי דין שפגעו בלקוחותיהם, על כן, המחוקק קבע במפורש את ההגנה שבסעיף 15(8), אולם יחד עם זאת, יש לבחון אם מגיש התלונה היה תם לב. נטל ההוכחה ל"תום הלב" של הנתבע, קבוע בסעיף 16 לחוק: "(א)הוכיח הנאשם או הנתבע שעשה את הפירסום באחת הנסיבות האמורות בסעיף 15 ושהפירסום לא חרג מתחום הסביר באותן נסיבות, חזקה עליו שעשה את הפירסום בתום לב.
...
אני סבורה כי נגרמה לתובע כעורך דין עגמת נפש מרובה, בהגשת תלונות על ידי הנתבעים, ללשכת עורכי הדין, שלא הוכח כי יש בהן אמת.
סוף דבר התביעה מתקבלת.
אני מורה לנתבעים, יחד ולחוד, לשלם לתובע סך של 25,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

העתקים יועברו: לישכת עו"ד, משטרת ישראל והוצאה לפועל" המכתב ללישכת עורכי הדין, שלו צורף מכתב התשובה, נוסחו כדלקמן: "בתאריך 26.5.16 הגיש עו"ד מכתב לגביית חוב בסך 9000 ₪ לצ'ק גנוב שנימסר לו ע"י לקוח העונה לשם איתן רוסו.
אין מחלוקת כי תלונה למישטרה או ללישכת עורכי הדין על עורך דין, היא הגשת תלונה ל"רשות המוסמכת לקבל תלונות על הנפגע או לחקור בעיניין המשמש נושא התלונה" (וראו על כך שהמשטרה עונה להגדרה של רשות מוסמכת לקבל תלונות על הנפגע או לחקור בעיניין המשמש נושא התלונה בספרו של אורי שנהר "דיני לשון הרע" 302—303 (1997).
אני סבורה כי אבירם כן הוציא לשון הרע כנגד לוין בפנייתו ללישכת עורכי הדין.
סכום הפצוי מסקנותי, ששנו את קביעותיו של פסק הדין של בית משפט קמא, העמידו את העוולה של איסור פירסום לשון הרע על אמירה אחת בלבד במכתב התשובה, שצורף לפניה שנשלחה ללישכת עורכי הדין - "יתכן שיש לכם קשר כלשהוא לגניבת כלי הרכב שממנו נילקחו הצ'קים". אמרה זו נאמרה באופן זהיר, בשימוש במילה "יתכן" ושהקשר הוא קשר "כלשהוא". בנסיבות אלו עמדה התבטאות זו, מבחינת הבחינה האוביקטיבית של מידת הפגיעה בלווין, ברף נמוך של העוולה.
...
לא לחינם קבע בית המשפט שם כי "יש ממש בטענת הנתבע, שלא נסתרה, לפיה אם התביעה הייתה נדחית, לאחר הליך משפטי מלא, היה בכך כדי להשליך על תביעת לשון הרע שהגיש ב"כ התובע נגד הנתבע ועודנה תלויה ועומדת". הוא הודיע למשטרה שנתיים לפני כן על גניבת פנקס השיקים ואף פעל מידית לפרסום בעתון.
בנסיבות אלו אני סבורה כי קביעתו של בית משפט קמא שאבירם לא הוכיח כי השיק גנוב, איננה עולה מהראיות ואיננה לכן מתקבלת על הדעת, ואני קובעת כי אבירם הוכיח במידה הנחוצה במשפט אזרחי, כי השיק היה גנוב, וחתימתו עליו זוייפה.
נוכל אפוא לקבוע כי משלוח מכתב התשובה למשטרה – המצטרף כאמור לתלונה שהוגשה כחודש מוקדם יותר – נעשה בתום לב, גם לפי המבחן האובייקטיבי: אין מדובר ב"חזרה עיקשת וחסרת בסיס על תלונה שהוכחה כבר כמוטעית"; המערער לא הפריז "בדיווחו למשטרה הפרזה רבה בתיאור חשדותיו עד כדי שלילת תום-לבו"; וכמו כן, המדובר הוא ב"חשד סביר" בהתאם לנסיבות בהן מתעלמים המשיבים מגניבת הפנקס, וחשדם איננו מתעורר לאור תפקידו של צד ג' בהמצאת השיק למשיב 2 ומהעובדה שהשיק נעדר חתימת הסבה.
אני סבורה כי אבירם כן הוציא לשון הרע כנגד לוין בפנייתו ללשכת עורכי הדין.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2013 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

בסעיף 5 הוסף כדלקמן: "ככל שהתובעים האחרים בהליך יאלצו להמחק מכתב התביעה עפ"י הוראת בית המשפט הנכבד, וככל שהתובענה בסופו של יום תיצלח – יחזיר הלקוח לגב' קט ולמר מנדל את הכספים שיוציאו על ידם מתוך הסך שיפסק לזכותו ובאם יפסק סך כלשהוא". עו"ד ליזרוביץ אינו חולק בתצהירו כי הוא המליץ למנדל וליעל קט לצרף לתביעה הייצוגית את אלישע אטיאס מטעמים מקצועיים-משפטיים וגם בגלל תרומתו העניינית לתובענה (סעיפים 21-22 לתצהירו).
תוכן הכתוב בכל הפניות ללישכת עורכי הדין עונה על ההגדרה של "לשון הרע" למעט ברכיב הטוען נגד הצגת עו"ד ליזרוביץ כמומחה (מכתבו של עו"ד נווה מיום 23.2.12).
מישטרה או תלונה ללישכת עורכי הדין כנגד עורך דין לפי חוק לישכת עורכי הדין, תשכ"ה – 1965 (סעיף 15 (8) לחוק איסור לשון הרע).
...
על כן התביעה שכנגד לגבי לשון הרע שהוכח ואשר פורסם - נדחית .
סוף דבר התביעה בתיק העיקרי נדחית.
התביעה שכנגד נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2006 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובע הוכיח כי הנתבע יזם פירסום נוסף של לשון הרע כנגד התובע, בכך שהתקשר למר עמי יחיאלי, למקום מושבו בחו"ל והאיץ בו להגיש אף הוא תלונה כנגד התובע ללישכת עורכי הדין (עמ' 24 שורות 6-11).
התובע העיד על הנזק שגרם לו פירסום לשון הרע נשוא דיוננו: "מה שהיה חשוב לי באותה עת זה בעיקר ההתנצלות, כיוון שעברתי ימים לא קלים עם המכתבים האלה כלפי קולגות בלשכת עורכי הדין. כתבתי גם שאני חבר ביה"ד המשמעתי בקדנציה שנייה. היו לי שיחות עם עו"ד ד"ר משה וינברג וגם עם אלדובי, המנכ"ל בעקבות התלונות האלה, ונשקלה האפשרות שאני אשעה את עצמי מביה"ד המשמעתי עד שתתברר התלונה...
לפירסום לשון הרע במכתבי התלונה כלפי הציבור וקהל לקוחותיו של התובע אין כל משמעות שכן דבר פירסום התלונה אסור הן כלפי כלל הציבור והן כלפי ציבור עורכי הדין.
...
משלא הוכיח הנתבע כי חתימתו של אביו זויפה על ידי אחיו, ממילא נדחית טענת "אמת בפרסום" לפיה, התובע, אימת כביכול חתימה שנחזתה להיות חתימתו של אביו אך למעשה לא נחתמה על ידו.
מקריאת שתי התלונות על נספחיהן עולה המסקנה שהן מתייחסות לעובדות בלבד, ולא לדעות.
אשר על כן-התביעה מתקבלת.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו