לטענת הנתבע, התובענה דנן כוזבת ומהוה אבן דרך נוספת במסע הרדיפה הממושך המתנהל כלפיו, אולם הפעם התובעת אשר הנה שוטרת בתפקידה התגייסה לטובת המאבק נגדו, היתנכלה לו, נקטה באכיפה בררנית תוך הטרדה והתעלמות מהוראות הדין הנוגעות לארוע בפתח תקווה, כשהיא מסכלת את זכויות היסוד של הנתבע כאדם וכאזרח.
מכאן שאדם יכול לתבוע פיצוי כספי בגין דיבור של לשון הרע כנגדו אף בלא הוכחה כי נגרם לו כל נזק, ואילו יוכיח נזק, יהא רשאי לעתור לסכום פיצוי גבוה יותר.
יתרה מן האמור, בעניינינו הנתבע עצמו העלה את הסירטון לעמוד הפייסבוק שלו (ר' פרו' דיון מיום 22.11.22, בעמ' 3, ש' 22-27) ומשם הוציא העיתונאי בן כספית את הסירטון (כך טענו הצדדים) כלומר הנתבע הוא שהפיץ תחילה את הסירטון, והלכה למעשה איפשר העתקתו או הפצתו וכו'.
ברע"א 10520/03 איתמר בן גביר נ' אמנון דנקנר (נבו 12.11.2006) (להלן עניין בן גביר), במקרה בו כינה העיתונאי אמנון דנקנר את פעיל הימין כתוארו דאז והשר לבטחון לאומי היום, איתמר בן גביר, "נאצי", נקבע כי: "בהתבטאויותיו של המשיב יש משום הוצאת לשון הרע על המבקש, וכי התבטאויות אלה אינן חוסות בצל הגנות החוק".
ברוח הפסיקה, מצאתי כי אמירה "אנטישמית" משפילה את התובעת בעיני הבריות ויש בה כדי לעשותה מטרה לשנאה ולבוז, בעוד היא משרתת כשוטרת במשטרת הישראל ואמונה על שמירת הסדר ובטחון הציבור, ועל כן מיתקיים לשון הרע ביחס לאמירה זאת.
...
הנתבע טוען אמנם כי העיתונאי בן כספית תרם להפצת הדברים בעצם פרסום הסרטון ברשת "טוויטר", אולם אם כוונתו של הנתבע לומר כי האחראי לפרסום או אחראי נוסף לפרסום הוא העיתונאי בן כספית, אינני מקבלת את הטענה ולו משום שאיני סבורה כי יש בכך כדי להפחית מאחריותו של הנתבע בעצמו לפרסום.
סוף דבר:
הנתבע יישא בפיצוי התובעת בסך 12,000 ₪.
הנתבע ישלם הוצאות משפט לתובעת בסך 800 ₪.