בכתב ההגנה הכחיש המערער את עיקר הטענות נגדו, הצביע, על כך שאף שנטען שדבריו תועדו, לא הוצג תעוד כזה, והוסיף, שפנייתה של העותרת לפקידת שומה ואף מכתב ההתראה לא כוללים חלק מההתבטאויות המיוחסות לו.
מסיכום הדברים עד כה עולה, שהמשיבה לא ייחסה למערער (הנתבע) בכתב התביעה ואף לא במכתבים שקדמו לו את הטענה העובדתית, שאמר כלפיה אתה המילים "נאה וישרה", וממילא לא את הטענה, שבמילים יש לשון הרע כלפיה.
ברע"א 9123/05 אדמוב פרוייקטים (89) בע"מ נ' סיטי סטייט מקבוצת אלפו בע"מ (2007), נקבע:
"הרציונל העקרי העומד בבסיסה של הלכה זו הוא מניעת עוות דין, והדברים מקבלים משנה תוקף שעה שמשנה החזית הוא התובע. מבחינת הנתבע, משקפים כתבי הטענות של התובע את עילת התביעה נגדו, ועל בסיסם הוא בונה את קו הגנתו. אם יאפשר בית המשפט לתובע לשנות את גירסתו במהלך הדיונים, הרי שיכולתו של הנתבע להיתגונן עלולה להפגע."
הלכה היא, שניתן להכריע על פי טענה החורגת מחזית התביעה, רק אם ניתן אישור מפורש של בית המשפט להרחבת החזית או כשבעל הדין השני מסכים לכך, במפורש או מכללא, והטענה החדשה מתבררת במלואה (מבין רבים: ע"א 311/83 פינקלשטיין נ' פלבסקי (1985)).
אמירת הדברים בעל פה, בפני חברי הועד היא בגדר 'פירסום', ובכך מיתקיים יסוד זה.
מהי משמעותו האובייקטיבית של הביטוי 'שקרנית פתולוגית' בנסיבות המקרה?
שאלה זו מוכרעת במבחן אובייקטיבי המבקש לעמוד על הפגיעה הפוטנציאלית בעיני האדם הסביר הנחשף לדברים (שנהר, דיני לשון הרע, מאגר נבו, ע' 109).
...
בעניין ישיבת הוועד לעיל, כתבו כך:
"בישיבת הועד האחרונה שנערכה בתאריך 18.3.18 אנדרי אסולין שוב העליב את חברי הועד הנבחר וקרא בשמות גנאי ליו"ר ירדנה הינדי ולחברת הוועד אביבה צוברי: שקרניות פתולוגיות, לאור התנהגותו החמורה לא ניתן היה לנהל את הישיבה בצורה ראויה והולמת. במהלך הישיבה צער ואמר לחברי הוועד האחרים: 'איך בחרתם בה להיות יושבת ראש'. בנוסף לזה הודיע לכל חברי הוועד שהוא יוציא לאור את כל הדברים שנאמרו בישיבה – וזאת למרות העובדה שהתבקש ע"י היו"ר ירדנה הינדי לא להוציא החוצה את מה שנאמר בישיבה."
לסיכום: לאור התנהגותו האלימה, החמורה והפוגעת והבלתי הולמת של חבר הוועד אנדרי אסולין נבקש לזמנו לוועדת משמעת של הסתדרות עובדי המדינה.
עיון בתצהירו של המערער מלמד, שגם בשלב הבאת הראיות לא ראה את עצמו כמי שנדרש להתגונן מפני הביטוי "נאה וישרה". אף בחקירה הנגדית לא נשאל המערער אלא על כך שאמר את המילים "בציניות".
בנסיבות אלו, מדובר בטענה החורגת באופן מובהק מחזית התביעה, ובכך אינה שונה מטענות אחרות שנדחו בידי בית משפט קמא מטעם זה.
על כן, יש לקבל את הערעור בעניין מילים אלו.
דברים אלה לא היו דרושים לדיון בישיבת ועד העובדים, סוער ככל שהיה, ואין תימהּ, שפגעו בה.
עם זאת, ומעבר לדרוש לנוכח החלטתי לעיל, ספק בעיני, אם ביטוי זה כשלעצמו חצה את הרף, שבין התבטאות לא מוצלחת, עלבון או גידוף, לבין עוולה נזיקית של פרסום לשון הרע.