מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

לקוח שביטל צ'ק של עורך דין אוחז כשורה בגין שכר טרחה כשלון תמורה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2017 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

מנגד, טען המשיב בסיכומיו כדלקמן: "כל הטענות שביהמ"ש שמע לא הועלו במסגרת ההיתנגדות. כל שנאמר בהתנגדות הוא כי לא בוצעה עיסקה בין הצדדים ולא התקבלה תמורה. שני שקרים תהומיים בשורה אחת. הוכח לביהמ"ש כי אכן בוצעה עיסקה באישורו של הנתבע. הוכח לביהמ"ש כי אכן ניתנה תמורה וזה הגשת העירעור. כל הטענות שביהמ"ש שמע כאן, לא בתצהיר, לא נשלח אליי ולא הוצא שום מכתב מצדו של הנתבע אליי או לביהמ"ש. הנתבע שהגיע לכאן מיוצג ורק במהלך הדיון שיחרר את עוה"ד שלו מייצוג במין נונשלנטיות שחוזרת על עצמה, אם ביהמ"ש יראה את דפוס היתנהגותו. לא טרח להשתמש בעוה"ד שלו ולשלוח לי מכתב הכולל את טיעוניו. לא הוצג שום מכתב ברוח סעיף 20 לחוק החוזים, בדבר ביטול ההסכם, איך מבטלים את ההסכם, שולחים הודעה, פירוט העילות לביטול ההסכם, שום דבר מכל זה לא נשלח אליי וגם לא הוגש לביהמ"ש. אם נתבונן בגוף ההסכם הוא לא מפורק לחלקים. זה לא שיש הגשת ערעור מחיר נפרד, ודיון בעירעור מחיר נפרד. זה לא תיק רגיל שאפשר לפצל אותו שאפשר לתמחר זאת אחרת. לכן טיעוניו של הנתבע מצוצים מן האצבע ונועדו רק לתרץ בדיעבד את חילולם של השיקים. אם ביהמ"ש היה מבקש מהנתבע לדעת מתי בוטלו השיקים אז ביהמ"ש היה מגלה כי בוטלו הרבה לפני משחרורו מייצוג בבקשה יזומה מצדו, זה היה מיד אחרי חילול השיקים ולא לפני, יש הבדל תהומי בתום הלב בין שני המקרים. מדובר בתביעה ועילה שטרית ולא חוזית אין כאן טענה בדבר כישלון תמורה מלא. אם יש לו טענה הוא מוזמן להגיש תלונה ללשכה נגדי וגם תביעה נגדי וזה לא בוצע בהתנגדות. מדובר במישהו שחי את עולם המשפט, מישהו שיודע לטעון, מישהו שהתכוון לקחת את העבודה שלי ולהשתמש בה מאוחר יותר בנזיד עדשים. השקענו למעלה משלושה שבועות עבודה, גם אני וגם העוזר שלי. לא ניתן להיתנער בכזו קלות מעורכי דין בכסות של שכר טירחה ותשלומים. אני אוחז כשורה בתום לב נתתי את התמורה הכל לפי פקודת השקעות. אני מבקש להפנות את ביהמ"ש לפסק הדין לרשות ערעור אזרחי 8301/13 שממנו עולה שיש לפרוע את השיקים הללו, יש לחייב את הנתבע בשיקים אלה, אני אוחז כשורה בתום לב, אין שום פגם לעניין השטר או בגוף השטר. לכן מן הדין לחייב את הנתבע. לנתבע מנהג לייצר סחבת. אם ביהמ"ש יתבונן בפסקי הדין הקודמים ניתן לראות דפוס של אחד שמנצל עורכי דין ומחליף עורכי דין כפי שראינו היום במהלך הדיון. אין שום עילה נראית לעין לניהול ההליך, אם ביהמ"ש חושב ליתן לו רשות להיתגונן אז שיחייב אותו להפקיד את מלוא סכום החוב בקופת ביהמ"ש". בתגובה לסיכומי המשיב, טען המבקש כי הוא הכחיש, כי קיבל תמורה בגין השיקים שבוטלו ולא טען כי (לא) ניתנה תמורה בגין העסקה כולה.
אף בסיכומיו של המשיב לעניין העבודה שבוצעה נטען כדלקמן: "השקענו למעלה משלושה שבועות עבודה, גם אני וגם העוזר שלי". בפסיקה נקבע, כי אלא אם הוסכם במפורש אחרת, יש לקרוא לכל היתקשרות בין עורך-דין ללקוח תנאי מכללא שלפיו רשאי הלקוח לחדול מלהזקק לשירותיו של עורך-הדין בכל עת, בתנאי שיובטח שכר ראוי עבור השרות שניתן (להרחבה ראה: ע"א 2871/00 ח'ורי נ' בנק מרכנתיל דיסקונט, פ"ד נז(6) 319 (2003)).
...
רק כאשר אין בפי הנתבע כל טענת הגנה הראויה להתברר, כי אז דין בקשתו להידחות.
דא עקא, שנוכח טענות הצדדים, אין מנוס מהכרעה במחלוקת בין הצדדים, לאחר הליך שמיעת ראיות כדין.
לאור האמור לעיל, שוכנעתי כי לא מדובר בהגנת בדים וכי יש מקום למתן רשות להתגונן.
על כן, אני קובע את התיק לת.פ. ליום 12.02.2017 עד אז על הצדדים להודיע אם הם מסכימים לפסוק במחלוקת על דרך הפשרה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2019 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

משלא הושלם תיקון הליקויים בוטל השיק שנימסר לתובע וניתן לו שיק דחוי לחודש נוסף.
בסיכומי התשובה טען התובע כי עורך חוות הדעת לא ידע לומר היכן ביצע את הבדיקה מכוחה גיבש את המסקנות וחזר על הטענה שביצע את התיקונים שנדרשו בקשר לליקויים שנגרמו כתוצאה מרשלנות הנתבעת.
כך נעשה באמצעות יצירת חזקות שונות (חזקת תמורה, חזקת אחיזה כשורה ועוד).
בע"א (ב"ש) 129/93 מיתר חברה כללית לעבודות עפר נ' בנו יצחק בע"מ , בו דן בית המשפט בעירעור על מקרה שבו סופקו מוטות ברזל קצרים או ארוכים מהמידה שנקבעה, תהה בית המשפט (כב' הש' טירקל) האם כאשר מוצר מסוים שסופק, הוא חסר ערך מבחינתו של מזמין מסוים, אולם ניתן למוכרו בשוק ולקבל עבורו תמורה כלשהיא, הרי שיש לראות בכישלון התמורה הגמור ככשלון חלקי? האם נגזרת התשובה לשאלה מצרכיו של הראשון, או מאמת מידה אחרת, שהיא המחיר שניתן לקבל עבור המוצר בשוק? וממחיש זאת בית המשפט: "לקוח הזמין מקרר חשמל שאינו מפיק קור ואיננו מקרר את המוצרים שבו אלא מחמם אותם. האם ניתן לומר שכישלון תמורה הוא חלקי משום שקבל את המקרר גופו, שיש לו ערך כלכלי כלשהוא בשוק? ואילו קיבלה המערערת מוטות עץ במקום מוטות הברזל שהיה על המשיבה לספק לה, האם ניתן לומר שכישלון התמורה הוא חלקי משום שניתן למכור את המוטות לנגריה?..." בית המשפט קובע, לפיכך, מבחן לפיו יש להכיר בטענת כישלון תמורה מוחלט כאשר מדובר במוצר שונה באורח מהותי מהמוצר שהוזמן גם אם לאותו "מוצר" שונה יש שווי כלכלי.
לסכום החוב יצורפו הוצאות ושכר טירחת התובע בסכום כולל של 9,000 ₪.
...
מסקנה זו מתחזקת, לעמדת התובע, גם בנכונותה של הנתבעת לשלם לו מחצית מהתמורה שנותרה.
סיכומו של דבר, דין התביעה להתקבל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2019 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

את השיקים ביטלה "שיק אחר שיק לפי מועד הפרעון" (פרוטוקול מיום 30.1.18, עמ' 2, שורות 8-12) לטענתה, בעת עריכת ההסכם היא עסקה בשלבי הקמה של חנות לשיווק מוצרים חד פעמיים, והמוצרים עדיין לא הגיעו ארצה, ולכן לא ניתן היה להקים את האתר באותו מועד.
במסגרת עבודתו פנה אליו הערב, שהוא איש עסקים, וניכה אצלו שיקים של לקוחות, לרבות השיקים דנן.
באשר לשיקים שמועד פרעונם 10.5.16 ו 10.6.16, ראוי לראות את התובע כאוחז כשורה, אשר התגבר על טענת כשלון התמורה, זאת עקב מתן תמורה בתום לב בעד השטר.
סכום החוב בתיק הוצאה לפועל יעודכן בהתאם, וזאת הן לעניין האגרה ושכר הטירחה, אך בהתייחס לנתבעת בלבד הנתבעת תישא בהוצאות התובע בסכום של 2000 ₪ אשר יצורפו לחוב בתיק ההוצאה לפועל.
...
לפיכך, אני סבורה כי התובע לא נטל בתום לב את השיקים שתאריך פירעונם 10.7.16 ו -10.8.16, ומכאן שאינו בגדר אוחז כשורה על פי התנאים שנקבעו בהוראות 28 (א) (2) לפקודת השטרות [נוסח חדש] (להלן- פקודת השטרות).
יתר על כן, ההלכה היא כי תיקון תאריך בשיק, כשלצדו ראשי תיבות שמו של עושה השיק, קנה לו אחיזה בבנקאות ובחיי המסחר, עד שאין בתיקון זה המופיע על פני השיק כדי לפגום בתקינותו (ראה, ע"א 217/87 מרכז פרץ לרשתות בע"מ נ' בנק צפון אמריקה בע"מ. סוף דבר: אני דוחה את ההתנגדות בהתייחס לשני השיקים שתאריך פירעונם 10.5.16 ו- 10.6.16, ולא ניתן יהיה לפעול כנגד הנתבעת לשם גבייתם.
אני מקבלת את ההתנגדות בהתייחס לשני השיקים הנותרים, שתאריך פירעונם 10.7.16 ו 10.8.16.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2018 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

משמעות מעמדו של התובע ביחס לטענות העידר הרשאה וכשלון התמורה עיקרה של המסגרת הנורמאטיבית הרלוואנטית לענייננו מצויה בסעיפים שיצוטטו להלן: סעיף 28 (א) לפקודת השיטריות (נוסח חדש) קובע : "אוחז כשורה" הוא אוחז שנטל את השטר כשהוא שלם ותקין לפי מראהו, ובתנאים אלה: נעשה אוחז השטר לפני שעבר זמנו, ולא הייתה לו כל ידיעה שהשטר חולל לפני כן, אם אמנם חולל.
מקבלת אני כמהימנה את עדות מר כהן, מטעם התובע, לפיה לא הייתה לתובע ידיעה בדבר פגם כביכול בזכות הקניין בשיקים : "ת. אני מתייחס בתצהיר לתקופה של הרבה מאוד שנים בה הלקוח עבד אתנו, מתוכם אני חושב מ-2010 הוא הביא שיקים של הנתבעת שהוא טען שהוא עובד אתה והיא עושה עבורו עבודות, מעולם לא ידענו שהיא קרובת מישפחה שלו כמו שעכשיו מתברר. לאורך כל השנים, השיקים שלה עברו, לא חזרו, שולמו והכול היה בסדר. מעולם לא חזר אצלנו שיק של הנתבעת בהוראת ביטול, היה פעם אחת החזרה מסיבת א.כ.מ., 05/06/14, שיק על סך 5,280 ₪ מחשבון הנתבעת." (עמ' 9 שורות 20-25) הטלת חובה של ביצוע פעולות נוספות הנוגעות לשיקים, אותן היה על התובע לבצע לדידה של הנתבעת, אינה מתקבלת על הדעת בנסיבות העניין ושעה שעסקינן בשיקים סחירים – על כל המשתמע מכך.
בהתאמה, אני מורה לנתבעת לשלם לתובע את מלוא סכום החוב בתיק ההוצאה לפועל, בצרוף הוצאות הליך זה בסך של 2,500 ₪ ושכר טירחת עורך דין בסך של 4,500 ₪, אשר יתוספו לקרן החוב בתיק ההוצל"פ. הסכום הכולל ישולם על ידי הנתבעת בתוך 30 ימים מעת שיומצא לה פסק הדין, שאם לא כן יהא התובע רשאי לשפעל את הליכי תיק ההוצל"פ באופן מידי.
...
אולם, אינני מקבלת טענה זו בנסיבות העניין וזאת משום שבמשך שנים מספר נפרעו שיקים של הנתבעת בסדר גודל של מאות אלפי שקלים, ולאור כך שהנתבעת, אשר עמדה כבר בחודש 06/14 על השימוש הפסול לכאורה שעושה המנוח בשיקים, לא מצאה לפנות לתובע, בין אם ישירות ובין אם באמצעות הבנק בו מנוהל חשבונה, ולהודיע כי כך נעשה ובתוך כך להודיע כי היא מבטלת שיקים.
התוצאה: לאור כל האמור – אני קובעת כי התובע עמד בנטלים על פי דין להוכיח את תביעתו ומכאן אני מורה על קבלת התביעה במלואה.
בהתאמה, אני מורה לנתבעת לשלם לתובע את מלוא סכום החוב בתיק ההוצאה לפועל, בצירוף הוצאות הליך זה בסך של 2,500 ₪ ושכר טרחת עורך דין בסך של 4,500 ₪, אשר יתווספו לקרן החוב בתיק ההוצל"פ. הסכום הכולל ישולם על ידי הנתבעת בתוך 30 ימים מעת שיומצא לה פסק הדין, שאם לא כן יהא התובע רשאי לשפעל את הליכי תיק ההוצל"פ באופן מידי.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2015 בשלום אשקלון נפסק כדקלמן:

לשיטתו, לאחר שעלה בידו להביא לפריסת החוב ובטול הליכים שננקטו כנגד הנתבעת הסכים לבקשת הנתבעת לקבל את שכרו ב- 14 שיקים בסכום כולל של 658,000 ₪, (לטענתו סכום זה לאחר קזוז שכר טירחה ששילמה הנתבעת לעורך דין של נושה בשם חברת אשאל).
העד ציין כי דב החזיק בידיו את השיקים של ההסדר אשר יועדו לעו"ד שמעוני אולם דרש לקבל את 14 השיקים אחרת לא יעביר את ההסדר מול עו"ד שמעוני ויגרום לשפעול הליכי ההוצל"פ. גם העד יוסף גולדמן מסר גרסה דומה.
נטען כי הצליח להגיע להסדרים עם "עורכי הדין של הנושים", היה מעורב באופן ישיר בניסוחם, וסייע להגעה להסדר מול הלקוחות של עו"ד שמעוני (כאן מודגשת הבעייתיות בכך שעו"ד שמעוני ייצג את התובע).
רק במידה והיה התובע אוחז כשורה יכול היה להתגבר על פגם זה. אשר על כן, התובע לא הוכיח כי נתן תמורה בגין השיקים שמסר לו דב. מעבר להעדר תמורה לתובע קושי להתגבר על הפגם שנפל בשטר שכן בפועל הפך להיות אוחז השיטריות לאחר כישלון התמורה.
התובע אינו אוחז כשורה מאחר וקיבל שיקים לא שלמים ולא נתן ערך בעדם.
...
סוף דבר הנתבעת הוכיחה כי לא ניתנה תמורה בגין השיקים שמסרה לדב.
התביעות נדחות.
אני מורה על סגירת תיקי ההוצאה לפועל שמספרם: 22-01661-12-7 , 22-02494-12-6 , 22-08389-12-7.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו