מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

למה צריך להעניק לעותר מעמד של פליט מהם הטיעונים בעתירה המנהלית

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2013 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בתל אביב - יפו בשבתו כבית-משפט לעניינים מינהליים עת"מ 19594-12-11 AGUNBIADE נ' משרד הפנים בפני כב' השופטת רות רונן העותר: GANIYU ABIODUN AGUNBIADE ע"י ב"כ עו"ד דותן-סטרנס המשיב: משרד הפנים ע"י ב"כ עו"ד דיין פסק דין
טענות המשיב לגישת המשיב, אין מקום להעניק לעותר מעמד של פליט.
לטענת העותר, הוא נרדף על רקע השתייכותו לקבוץ חברתי מסוים – בשל היותו בן למשפחה שהיתה אמורה לרשת את התואר של "שליט מקומי". מנגד, טענתו העיקרית של המשיב היא כי מגירסתו של העותר עצמו עולה שהרדיפה אחריו לא נובעת מטעמים פוליטיים או מהשתייכותו לקבוצה חברתית מסוימת, אלא מדובר ברדיפה על רקע כלכלי.
טענת המשיב מבוססת על דברים אותם אמר העותר בראיון שנערך לו, מהם מבקש המשיב להסיק כי הסיכסוך בשלו העותר נרדף, הוא סיכסוך על אדמות.
אני סבורה כי כל העניינים שצוינו לעיל, צריכים להבחן בכובד ראש וביסודיות על ידי המשיב, תוך שהמשיב ייקח בחשבון את מלוא החומר שיש בפניו, ובכלל זה את תצהירו של בן דודו של העותר על כל העולה ממנו.
...
בתגובה זו חזר המשיב וטען כי יש לדחות את העתירה, שכן בהתאם לגרסתו של העותר עצמו, הסכסוך בו הוא מעורב הוא סכסוך כלכלי.
סוף דבר המסקנות שצוינו לעיל, נובעות כולן מגרסתו של העותר.
אני סבורה כי כל העניינים שצוינו לעיל, צריכים להיבחן בכובד ראש וביסודיות על ידי המשיב, תוך שהמשיב ייקח בחשבון את מלוא החומר שיש בפניו, ובכלל זה את תצהירו של בן דודו של העותר על כל העולה ממנו.
לכן, אני מקבלת את העתירה במובן זה שאני מחזירה את עניינו של העותר לדיון בפני המשיב, בהתאם להנחיות שלעיל.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2012 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בירושלים בשבתו כבית-משפט לעניינים מינהליים עת"מ 45373-02-12 ADBALLAH ADRA נ' משרד הפנים ואח' בפני כב' השופטת נאוה בן אור העותר OSMAN ADBALLAH ADRA על ידי ב"כ עו"ד מאיה יציב המשיבים 1.משרד הפנים 2.יחידת הטיפול במבקשי מקלט RSD 3.מנהל מינהל האוכלוסין באמצעות פרקליטות מחוז ירושלים, עו"ד ריצ'ארד סאלח פסק דין
בדיון שנערך על ידי הועדה המייעצת לעינייני פליטים נכחו גם נציגי נציבות האו"ם לפליטים, שחזרו על העמדה לפיה יש להעניק לעותר מעמד של פליט, שכן נמצא אמין בדבריו.
עיקר טענות הצדדים העותר טוען כי הוא עונה על הגדרת המונח "פליט" שבאמנה, שכן נרדף בארץ מולדתו על רקע מוצאו האתני ובשל מעורבותו ומעורבות בני משפחתו בקבוצות המורדים, המתנגדים לשלטון בני הזגאווה.
חשש מבוסס מפני רדיפה צריך להיות מגובה בנתונים אובייקטיביים, ואין די בחשש סובייקטיבי של מבקש המקלט (ראו: עת"מ(י-ם) 31600-03-11 אוקפור נ' משרד הפנים, מיום 19.9.11).
...
חברי הוועדה שבו והגיעו למסקנה כי העותר לא הוכיח רדיפה אישית כלפיו, וכי בקשתו מבוססת על פחד כללי.
המסקנה מכל אלה, שהעותר לא עמד בנטל להוכיח "פחד מבוסס היטב" מפני רדיפה, שכן גם לאחר אירועי שנת 2005 המשיך להתגורר בארצו מבלי שהשלטונות התעניינו בו, למשך תקופה משמעותית ביותר, במהלכה עבד, שכר דירה, אושפז בבית חולים, היינו ניהל חיי יום יום שהיה בהם כדי לחשוף אותו בפני הרשויות ולהעמידו בסכנה, לו אכן היה חשוף לסכנה כזו.
העתירה נדחית, אפוא.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2012 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בתל אביב - יפו בשבתו כבית-משפט לעניינים מינהליים עת"מ 71-01-12 MHDY נ' משרד הפנים בפני כב' השופטת יהודית שיצר העותר ADULGHANY MHDY ע"י ב"כ עוה"ד חודורוב המשיב משרד הפנים ע"י ב"כ עו"ד סער-בלו פסק דין
עתירה להורות למשיבים ליתן לעותר מעמד של פליט לפי אמנת הפליטים ולחילופין להמנע מלגרשו מהארץ.
ואלה העובדות הצריכות לעניין: העותר, אזרח צ'אד, יליד 1987, נימנה לדבריו עם בני שבט הביללה, המשתייך לדבריו למורדים נגד ממשלת צ'אד. לטענת העותר, ממשלת צ'אד ניסתה בשנת 2008 לגייסו במסגרת מבצע לגיוס הצעירים על מנת למנוע מצב שהצעירים יתגייסו לשורות המורדים בממשלה.
...
בניגוד לנטען בעתירה, עולה מדברי העותר עצמו בראיון מיום 31.5.2010, כי לא נשקפת לו סכנה לחיים או לחירות בצ'אד, כנדרש לפי אמנת הפליטים, והסיבה שעזב את צ'אד הייתה כדי להתחמק משירות צבאי שבו היה מחוייב על פי חוקי הממשלה הלגיטימית ששולטת בצ'אד: באותו ראיון בפני יחידת ה– RSD נימק העותר את הסיבה שלא רצה להתגייס לצבא, כי – "דוד שלי הפחיד אותי מהצבא. הוא רק אמר לי שאם אני אלך לצבא אז ישלחו אותי למקום רחוק ולא אוכל לראות את המשפחה שלי במשך שנה". ואז נשאל- "האם זאת הייתה הסיבה היחידה שבגללה לא רצית להתגייס?" והשיב: "אני גם פחדתי מהמלחמה עם המורדים. דוד שלי אמר שיש דרך שאני אקבל פטור מהצבא של צ'אד. הדוד שלי אמר לי שאני יכול להתחתן ואז הממשלה לא תרצה לגייס אותי...דוד שלי אמר לי שיש לנו קרוב משפחה שגר בלוב והוא רוצה לחתן את הבת שלו. אני חזרתי לבית שלי, חשבתי לעצמי שזה לא טוב בשבילי ללכת לצבא. פחדתי מהמלחמה עם המורדים. אז החלטתי שאני עוזב את המדינה" (נספח יא' לתגובת המשיבה, עמ' 11).
סיכום לאור כל האמור לעיל במצטבר, אני דוחה את העתירה על כל חלופותיה.
העותר ישלם למשיבים הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך כולל של 5,000 ₪, בהתאם לתקנה 512 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד – 1984 .

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2012 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בתל אביב - יפו בשבתו כבית-משפט לעניינים מינהליים עת"מ 14709-02-12 ELADIO(עציר) נ' משרד הפנים בפני כב' השופטת יהודית שיצר העותר LAMAS MUELAS ELADIO (עציר) ע"י ב"כ עוה"ד יוסי והבה המשיבים 1. משרד הפנים 2. הממונה על ביקורת הגבולות - רמלה ע"י ב"כ עו"ד עדי אברונין פסק דין
ואלה העובדות הצריכות לעניין: העותר, אזרח קולומביה, יליד 1977 , ניכנס ביום 14.11.07 לישראל כמתנדב בחברה הקיבוצית נכסי תרבות בע"מ, באשרת שהייה ב/4, שתוקפה פג ביום 22.4.08.
טענות הצדדים ב"כ העותר טען, כי יש ליתן לו מעמד של פליט לפי האמנה מאחר שהוא נמצא בסכנת חיים בקולומביה בשל רדיפות מצד אירגוני גרילה.
...
אשר לבקשת העותר ליתן לו שהות נוספת על מנת להשיג ראיות חדשות ונוספות הקיימות בקולומביה להוכחת גרסתו, אינני רואה מקום להיעתר לה. לעותר היו הזדמנויות רבות, מאז כניסתו ארצה ביום 14.11.07 ועד עתה, כדי לאסוף את כל ראיותיו, הן במסגרת הבקשות השונות שהגיש למשיב, והן במסגרת העתירה דנן.
החלטת המשיב סבירה ומנומקת ומשכך אין להתערב בה. סיכום לאור כל האמור לעיל, במצטבר, אני דוחה את העתירה.
העותר ישלם למשיב הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך כולל של 3,000 ₪.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2011 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

העתירה לפניי עתירה מינהלית שבגדרה מבקש העותר, נתין אתיופיה אשר הסתנן לישראל לפני כארבע שנים, כי בית-המשפט יורה למשיב, משרד הפנים, להעניק לו מעמד של פליט או תושב אירעי; זאת, משפניותיו של העותר להסדרת מעמדו בישראל נדחו על-ידי הגורמים המוסמכים במשרד הפנים.
על-פי הנוהל, הבקשה הראשונית של מבקש מקלט בישראל הופנתה לנציבות האו"ם, אשר מתפקידה היה לערוך בדיקה וסינון ראשוניים, ובמקרה הצורך – גם לקיים ראיון מקיף עם המבקש, ולפנות למשרד הפנים ולנציגויות האו"ם בכדי לקבל מידע נוסף אודותיו; והכל על-מנת לבדוק האם עניינו של המבקש נופל – ולוּ לכאורה – בגדר אמנת הפליטים.
אמנם, העותר טוען כי ההחלטות בעיניינו לא נימסרו לעיונו, ולאור זאת ניתן להסיק כי לכאורה טרם החל מירוץ 45 הימים להגשת עתירה מינהלית.
...
בכל אחת מההחלטות צוין, כי לא קמה עילה להכיר בעותר כפליט לפי הקריטריונים שנקבעו באמנת הפליטים, הואיל ולא הוכח חשש לרדיפתו באתיופיה, מחמת גזעו, דתו, אזרחותו, או השתייכותו לקיבוץ חברתי מסוים או להשקפה מדינית מסוימת, כאמור באמנת הפליטים; ולמעשה לא הוכח כל חשש מרדיפה, גם לא על רקע אחר, שלא נמנה על חמשת הטעמים המפורטים באמנת הפליטים.
סיכומם של דברים: החלטת המשיב בעניינו של העותר ניתנה בגדר שיקול הדעת המסור לו, נסמכה על חווֹת-הדעת של נציבות האו"ם והוועדה המייעצת, באה בגדרו של מתחם הסבירות; ולא קמה, אפוא, עילה להתערב בה. אין בסיס להיעתר לסעד הנוסף המבוקש, של שחרור העותר ממשמורת, סעד אשר הוסף בכתב-יד לכותרת העתירה.
התוצאה אשר על כל האמור לעיל, העתירה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו