התרשמנו מעדותה המאלפת של ד"ר הגר פטיש, שניתחה בפנינו את פגימותיו של המערער, הן לגבי "עמוד-השדרה הצוארי" והן לגבי הפגימה הקשורה "בכתף ימין".
ד"ר הגר פטיש, שבדקה את המערער ביום 22/01/2001, התייחסה לאנמנזה ופרטים על מהלך שרותו שקיבלה מהמערער, בדיקות-עזר שבוצעו וכן מסמכים שעמדו לרשותה, והיא מגיעה לכלל מסקנה, כי מאופן תיאור עבודתו של המערער, שכללה מרכיבים הכרוכים במאמצים, בתנוחה בלתי נוחה, ובנוסף לכך אירועים חבלתיים, וכמו-כן מניחה היא, כי בעבודה בעלת-אופי כשל עבודתו של המערער היו עוד אירועים חבלתיים זעירים יום-יומיים כימעט, אשר גרמו נזקים זעירים מצטברים בלתי הפיכים (מיקרו-טראומות חוזרות) הן לעמוד-השדרה והן לשרירי הכתף.
עבודה זו כרוכה היתה בזחילה מתחת לרכב עם עגלת-מוסך שבה הוא נע לאורך ולרוחב של הרכב על-מנת לחפש ליקויים.
עוד הוא מציין, כי בקשה זו הוגשה על-ידו ללא כל עזרה מקצועית, וללא שהיה מודע לנקודות החשובות שעליו לציין בטופס הנ"ל.
ובאשר לעדותו של ד"ר פלוטקין:-בבדיקתו של ד"ר פלוטקין את המערער, הוא לא מצא סטייה פתולוגית של עמוד-השדרה ואובחנה עקמת-גבי מותני שמאלי, לא גמישה.
טבע הדברים הוא כזה, שבתקופה ארוכה של שירות, יפרצו מחלות הרדומות בגוף האדם, שינויים נווניים (כפי שיובהר ויתואר בסעיף 23 של פס"ד זה), וזאת ללא כל קשר, גלוי או סמוי עם טיב עבודתו ועיסוקו של אותו אדם.
...
עלינו מוטלת החובה להכריע חוות דעתו של מי מהרופאים המומחים מקובלת עלינו, ובנסיבות אלה, נראית לנו עמדתו של ד"ר ד. פלוטקין, עדיפה על זו של חברתו, ד"ר הגר פטיש.
כדי שנאמץ חוות-דעת רפואית, של רופא-מומחה, אין זה די במשפט המסכם את חוות-הדעת במילים המקובלות על משפטנים, אלא שיש ללמוד ממכלול דיברי המומחים, ולברר שמא אין המסקנה, שבסוף חוות-דעתם, עולה, בהכרח, מהעובדות המובאות בחוות-דעתם (ראה: ע.א.188/75, גיורא ביבר נ. קצין-התגמולים, פ"ד ל' (3) 172, בעמ' 175 ז').
כאשר אנו סבורים, כי הגירסה של ד"ר ד. פלוטקין היא עדיפה על-פני זו של ד"ר ה. פטיש וכאשר על המערער לשכנע אותנו "במידה המתקבלת מאוד על הדעת", ניתן לומר, שהמערער לא עמד במעמסה של הרמת הנטל המוטל עליו.
לסיכום:-עמדתו, תצהירו ועדותו בפנינו של המערער בנויות על הגזמות מרובות והוא מעצים את התאור של אופי עבודתו.