מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ליווי מתחת לגיל 14 על ידי סוכנות נסיעות

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2013 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

גם לו היתה הודעת המייל מיום 23/9/08 נצפת באותו יום לא היה מקום שלא לעצור את התובע שכן בשלב זה טרם נחקר סוכן הנסיעות, טרם התקבלה תשובת האינטרפול ולא היה ברור לאן נוסעים הילדים מטורקיה.
שניים מתוך הילדים הם קטינים (הקטן אף מתחת לגיל 16), התובע – מאשר כי רכש לילדים כרטיסי טיסה לכיוון אחד בלבד, מאשר כי הילדים נסעו לגרמניה לבד ללא מיגבלת זמן על מנת לחפש לעצמם מקום ללמוד בו, כי טרם יצרו איתו קשר טלפוני, כי הוא אינו יודע מקום מדוייק אליו הם מתכוונים לנסוע (פרט לכך שנסעו לגרמניה דרך טורקיה), אינו יודע היכן הם מתכוונים ללון, אין ברשות הילדים פלאפון אשר ניתן באמצעותו ליצור איתם קשר כלשהוא.
יש 27 מדינות אירופאיות ולא ידעתי לאן החליטו ללכת" – עמ' 7 שר' 14 (ההדגשה לא במקור – ע.ב).
בנוסף - דבר קיומו של התצהיר ותוכנו לא הוסתר מעיני בית המשפט, ובעת הדיון שהתקיים בעיניינו של התובע העלה בא כוחו של התובע טענות רבות הנוגעות לקיומו של התצהיר כאמור בפרוטוקול הדיון מיום 25/9/08: "יש בתיק החקירה תצהיר חתום ע"י האם שהיא מסכימה שהוא ייצא מהארץ עם הבנים. (...) אפילו אם החוק מחייב את הסכמת הצד השני, האם, הרי הסכמה זו נימצאת בתצהיר שבית המשפט מעיין בו כעת תצהיר זה ניתן עוד בשלהי ינואר 2003 והמתלוננת עצמה שתקה במהלך 6 שנים(...), כך שלמעשה המסמכים שהוצגו לעיון בהמ"ש ונמצאים בתיק חקירה משמיטים את הבסיס מתחת לסעיף 370". כאשר תוכנו של התצהיר אף נשקל ע"י בית המשפט טרם מתן החלטתו להאריך המעצר: "ב"כ החשוד טען בפני טענות שמקומן בדיון בתיק שיתנהל לאחר הגשת כתב אישום ולא במסגרת תיק חקירה. מכל מקום ומבלי להתייחס לנסיבות חתימת אותו תצהיר של המתלוננת ביום 8/1/03, אודות הסכמתה לנסיעת בעלה לחו"ל עם הילדים, הרי שע"פ פסק הדין של בית המשפט לעניני מישפחה שניתן ביום 23/2/06 בעת שהחשוד קיבל משמורת על הבנים נקבע כי הסדרי הראיה שנקבעו בהסכם ימשיכו לחול. על פניו ישנן ראיות לכאורה להפרת האמור ככל שיציאתם מהארץ אינה מאפשרת את קיום הסדרי הראיה. כמו כן יש ראיות לכאורה לכך שמדובר בתכנון מראש, ליצירת מצב לצמיתות או ארוך טווח". ויודגש שוב - מהתצהיר עולה כי ההסכמה שניתנה על ידי המתלוננת הייתה לנסיעה משותפת של התובע עם ילדיו, ואילו במקרה דנן נסעו הילדים (שניים מהם קטינים) לבדם כאשר התובע אינו יודע לאן הם מתכוונים להגיע משדה התעופה, אצל מי הם מתכוונים ללון, וכאשר אין בידם טלפון דרכו ניתן ליצור עמם קשר כלשהוא.
לאמור לעיל אוסיף כי כל פעולות המישטרה לוו ופוקחו על ידי פרקליטות מחוז צפון אליה נעשתה פניה מיד לאחר עיכוב החשוד ומעצרו, כאמור במכתב מפורט מיום 25/9/08 של עו"ד ולטר – הפרקליט המלווה.
...
ביום 27/9/08 בדקה המשטרה, בהסכמת התובע ויחד עמו פעם נוספת את המחשב בביתו ונצפתה הודעת מייל מיום 26/9/08 שעה 19:27 שתוכנה: "אבא הכל בסדר אנחנו בדיור זמני עד ליום שני אין לי מסנגר כי אין גישה אין בשטוטגרט אינטרנט אלחוטי חינם ורק עכשיו מצאנו מחשב עם חיבור וגם אין בו עברית אני מעתיק אותו בגלל זה ההודעה קצרה". הנתבעים טוענים כי הודעה זו היוותה נקודת התקדמות בחקירה, שכן ניתן היה ללמוד ממנה כי הילדים אכן נמצאים בגרמניה, וכי שלומם טוב.
לסיכום האמור לעיל יש לקבוע כי לא נפל כל פגם ו/או דופי בהתנהלות הנתבעים, ויש לקבוע כי גם בראיה בדיעבד של הדברים, החשיבה החקירתית בהתחשב במכלול הראיות לכאורה שהצטברו, הייתה לכל הפחות סבירה אם לא למעלה מכך, ובוודאי בגדר חובת הזהירות המצופה מהמשטרה והתביעה, מה גם שלוותה בביקורת שיפוטית וקבלה גושפנקא של בית המשפט בהארכת המעצר.
בית המשפט נעתר לבקשה, ביטל את ההחלטה, וקבע כי בהעדר הוראה המסמיכה את בית המשפט שדן בהארכת המעצר לדון בבקשה, על התובע לפנות לפרקליטות בשנית ולבקש תגובתה לבקשה.
סוף דבר – דין התביעה להדחות.

בהליך מעצר עד תום ההליכים (מ"ת) שהוגש בשנת 2014 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

אמיר הגיע ברכב נהוג בידי המשיב, אמיר והמשיב ניכנסו לרכב של הסוכן, אמיר הציע למכור לסוכן אקדח וכדורים תמורת סך של 14,000 ש"ח ולווי לאחר ביצוע העסקה, הסוכן ביקש להתייעץ עם אחיו.
ביום 10.11.13, נפגשו הסוכן ואיהאב, איהאב היתקשר לאמיר ובקש ממנו להגיע, אמיר הגיע למקום ברכב הנהוג בידי המשיב, ניכנס לרכב הסוכן, נוהל משא ומתן לעניין מכירת כלי הנשק, בסופו הוסכם שייפגשו עוד שעה, אמיר ואיהאב ניכנסו לרכב הנהוג בידי המשיב ונסעו לדרכם.
לאחר מכן, שבו למקום באמצעות הרכב נהוג בידי המשיב ובידם כלי הנשק, המשיב עצר את הרכב סמוך לרכב הסוכן, אמיר אשר ישב ליד המשיב יצא מהרכב בעודו אוחז בתת מקלע ומחסנית וניכנס לרכב הסוכן, איהאב ניכנס בשלב מסוים אף הוא לרכב הסוכן, הסוכן בדק את תקינות הנשק ומסר אותו לאמיר שהסליקו מתחת לחולצתו.
לעניין עילת המעצר- הסכים ב"כ המשיב לקיומה של עילת מעצר סטאטוטורית אלא שלשיטתו נוכח חלקו המינורי של המשיב בפרשה, גילו הצעיר (טרם מלאו לו 20 שנים) והעדר עבר פלילי, לא נשקפת ממנו מסוכנות גבוהה.
ראיות לכאורה: עיסקאות הסחר באמל"ח תועדו בתעוד חזותי על ידי הסוכן המשטרתי ויש בהן כדי להוכיח את אשר ארע.
...

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2017 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

גדר המחלוקת בתיק נוגעת לנסיבות היתרחשות התאונה והאחריות לה וכן בשאלת הכסוי הבטוחי של הנתבעת 3, מבטחת משאית הנתבעים, אשר כופרת בכיסוי הבטוחי בטענה כי במועד התאונה נהג ברכב הנתבעים הנתבע 1 שאינו מורשה לנהוג ברכב הנתבעים על פי תנאי הפוליסה, מאחר וגילו מתחת לגיל 24 שנים ולו שלילת רישיון מעל שנה לפי חוק ההוצאה לפועל.
לא סביר שהמשאית הייתה מתחילה בנסיעה לאחור לכיוון כביש שהיציאה אליו חסומה, ולו בחלקה, על ידי רכב התובעים שלגירסת נהג הרכב נמצא בעצירה 7-8 דקות תמימות.
לאור המסקנה אליה הגעתי לפי רכב התובעים היה בנסיעה בעת התאונה כשהמשאית כבר הגיעה לקצה הסמטה, ובשים לב לעדותו של נהג רכב התובעים כי היה לו שדה ראייה ולכך שנסיעת המשאית לאחור מלווה בצפצוף, היה על נהג רכב התובעים להבחין במשאית היוצאת לכביש מהסמטה מימינו קודם שפגעה ברכב התובעים, להאט את מהירות נסיעתו ואף לבלום.
סוכן הביטוח תמך בעדותו את דברי הנתבע 2 בתצהירו ובעדותו (עמ' 16 שו' 5) כי בשנתיים שלפני התאונה בוטחה משאית קודמת של הנתבע 2 (שהוחלפה במשאית שהייתה מעורבת בתאונה), באמצעותו, בחברת הביטוח "פניקס", בביטוח הכולל כסוי לנהגים צעירים מעל גיל 21 (עמ' 19 שו' 30-31, עמ' 20 שו'1-2).
הנתבע 2 אישר שעשה ביטוחים באמצעות סוכן הביטוח מעל 10 שנים בהתקשרות טלפונית (עמ' 14 שו' 22,23) ואין מקום בנסיבות העניין לטענת הנתבעת 3 ל"עצימת עיניים" מצד הנתבע 2 בשל הסתמכותו על סוכן הביטוח ואי בדיקתו האם סוכן הביטוח, עמו עבד לאורך 10 שנים, מיישם את בקשותיו בפוליסות שהונפקו באמצעותו.
...
תביעת התובע 1 בגין דמי השתתפות עצמית והשתתפות עצמית לירידת ערך נתמכים באישור התובעת 2, ואלה לא נסתרו, ואותם אני מקבלת, כפוף לקביעתי בעניין האחריות.
אינני מקבלת את רכיב הפסד הנחת היעדר תביעות, משלא הוצגה תשתית ראייתית להוכחתו.
סוף דבר לאור כל האמור, אני מחייבת את הנתבעים 1-3, יחד ולחוד, לשלם לתובעת 2 סך של 51,861 ₪ ולתובע 1 סך של 4,631 ₪ וכל זאת בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה, וכן אגרת משפט ששולמה ושכר טרחת עורכי דין בשיעור של 11.8%.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2016 בשלום טבריה נפסק כדקלמן:

לגירסת התובע, לאחר שקבל לידיו את החזקה ברכב, בתמורה לתשלום במזומן, פנה ישירות למכון בדיקה בכפר משהד, שם נמצא שהמנוע מקולקל, הרוס, שורף שמן ומסוכן לנסוע ברכב.
מנגד, מפנה הנתבעת בכתב ההגנה לסעיף 4 להסכם שנערך בין בעלי הדין ביום 23/1/15 (להלן: "ההסכם") הקובע כך: "הקונה מצהיר, כי בדק את הרכב, את מצבו החצוני והמכני, את טיבו, את התאמתו למטרותיו, את מסמכיו ו/או את רישיונות הרכב, וכי הנו מוותר על כל תביעה ו/או טענה הנובעת מהגורמים הנזכרים". לטענת הנתבעת, לאור הוראת סעיף 4 להסכם, בצרוף העובדה, כי הבעלות והחזקה על הרכב הועברו בטרם גילה התובע את רצונו לבטל את העסקה, יש להורות על מחיקת התביעה על הסף.
לאחר נסיעה של כ- 20 דקות, נשמעו רעשים מהמנוע, התובע עצר את הרכב ומצא נזילות של שמן ומים מתחת לרכב באיזור המנוע.
הדיון המשפטי: מטעם התובע, העידו התובע בעצמו ואחיו שליווה אותו במועד רכישת הרכב.
אני מקבלת את גרסת הנתבעת, כפי שהעיד נציג הנתבעת, שבעת שהודיע התובע על התקלה ברכב, היא פעלה לתיקון התקלה, אך התובע הוא זה שמנע את הטיפול והתיקון על ידי הנתבעת ולא אפשר לה לבצע את התיקון.
...
אני קובעת כי התובע הסכים להעברת הבעלות ללא כל קשר לבדיקה כזו או אחרת וקיבל על עצמו את האחריות לרכב כמו שהוא.
לסיום, אני קובעת כי התובע לא הרים את הנטל המוטל עליו ולהוכיח את טענותיו לפיהם עומדת לו הזכות לבטל את ההסכם.
אשר על כן, אני מורה על דחיית התביעה.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2014 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

לאחר שנשאל על ידי בית המשפט בשלב הסיכומים מדוע לא הזמין את עאמר סיפר התובע כי לא ידע שעליו לעשות כן. הסבר זה מעורר קושי לא מבוטל מאחר והתברר כי פיליפ היה מלווה לכל אורך התהליך על ידי סוכן הביטוח שלו, שגם התייצב לדיון, מר אלפרד מועלם (להלן: "אלפרד").
מדובר בסוגיות שאינן ממבט ראשון בלב המחלוקת ולכן לא ברור מדוע שני המעורבים, אשר מסרו גרסה בסיסית דומה לפיה פאדי אשם בתאונה, לא מסרו גרסה דומה לגבי אופן החלפת הפרטים ומס' הנוסעים שישבו ברכב הפוגע.
כיוון שלא מצאתי טעם טוב לכך שהנתבעת 1 לא ציינה בנימוקי הדחייה את העובדה כי לפי המידע שברשותה נהג ברכב הפוגע שאדי שהוא מתחת לגיל 40 ולכן אין כסוי בטוחי, מצאתי לנכון שלא לעשות צו להוצאות לחובת התובעת.
...
כיוון שבדיון שהתקיים בפניי מיום 22/5/14 לא הוגש דו"ח השמאי ולא הועלתה כל טענה בדבר האמור בו, אני קובע כי אין בפניי הכחשה מפורשת של דו"ח השמאי או טענות התובע בדבר גובה הנזק ולכן המחלוקת היא בעיקרה בשאלה האם התאונה התרחשה אם לאו.
לאחר ששמעתי את העדויות של פיליפ ושל החוקרת ועיינתי בכל המסמכים שהוצגו על ידי הצדדים, הגעתי לכלל מסקנה כי לא עלה בידי התובע להוכיח את גרסתו במאזן הסתברויות מהטעמים שיפורטו להלן.
אשר על כן, אני דוחה את התביעה של התובעת כנגד הנתבעת 1.
כיוון שהנתבע 2 לא הגיש כתב הגנה ואישר בכתובים כי פגע ברכב התובעת, אני מחייב את הנתבע 2 לשלם לתובעת את הסך של 4,222 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום 19/12/13 וכן הוצאות משפט בסך של 500 ₪ אשר ישולמו בתוך 30 יום מהיום, אחרת יישאו הפרשי הצמדה וריבית מהיום ועד ליום התשלום המלא בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו