מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

לידת עכוז וניתוחים קיסריים

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

כך - היולדת הייתה בהריון "עודף" שכן גיל ההיריון היה 43+2, ליולדת היה עבר מיילדותי של שני ניתוחים קיסריים, לעובר אובחן מום בכליה השמאלית, ליולדת הייתה סוכרת הריונית בהריון השני, העמסת סוכר לא צלחה, מעקב ההיריון היה במרפאה לסיכון גבוה ובביקור במיון מיילדותי בשיבא הומלץ ליולדת ביום 1.8.19 ללדת בניתוח קיסרי.
התינוק נולד בלידת עכוז במשקל 4.290 ג', אפגר בלידה 2 ולאחר חמש דקות 5, עם קשיי נשימה וטונוס ירוד וכן ניצפו בלידה מים מקוניאליים.
...
מקובלת עליי עמדת המשיבים, כי האופן בו מציגה המבקשת את חלקה בלידה (כאילו מדובר מצידה רק בהצלת חיים, ביחס למצב נתון) - ספק אם יוכל להתקבל.
בהמשך לאמור, הבקשה אפוא נדחית.
המבקשת תשלם הוצאות המשיבים בסך 2,500 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2012 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

טענה נוספת בעיניין זה הנה כי לא ניתן לתובעת כל הסבר בדבר הסיכונים הכרוכים בלידה נרתיקית של עובר הנמצא במצג עכוז, לעומת לידה בניתוח קיסרי, על יתרונותיו של הניתוח הקיסרי, והסיכונים הטמונים אף בו, ולפיכך לא ניתנה לה אפשרות הבחירה בין שני אלו.
...
ציוני האפגר של התובעת היו תקינים לחלוטין, 9 ו 10, ואף כי הציון ברשומה הרפואית הינו כי האפגר הראשון נלקח בדקה החמישית, והשני נלקח בדקה העשירית, אני מקבל את טענת הנתבעים כי הרישום הינו טעות קולמוס, וכי ערכי האפגר הגבוהים הללו נמדדו בדקה הראשונה ובדקה החמישית לאחר הלידה, כמקובל וכנהוג.
לסיכום סוגיה זו, אם כן, במקרה בו עסקינן התשניק הלידתי נשלל משום שלא נתקיימו הממצאים שיכלו לאששו, דהיינו קיומו של אפגר נמוך, ותופעות נוירולוגיות לאחר הלידה, כגון: התכווצויות, חוסר הכרה או היפוטוניה, או עדות לפגיעה במערכות הלב וכלי הדם, או מערכות העיכול, או ההמטולוגיה או מערכת הריאות או הכליות(ראה עמוד 4 לחוות דעתו של פרופ' הרמן) אני מאמץ בעניין זה את קביעתו של פרופ' הרמן בחוות דעתו , אשר כך אמר: "התובעת נולדה ללא תשניק, ולפיכך אין לייחס את הנזק הנוירולוגי ללידה. יתרה מזו, גם על פי קונצנזוס של ועדת מומחים בינלאומית, נתוני הלידה וסוג הנזק הנוירולוגי מצביעים על כך שנזק זה לא נגרם מהפרעה בחמצון בלידה והוא לא היה נמנע גם אם הייתה התובעת באה לעולם בניתוח קיסרי" האמת ניתנת להיאמר כי איננו יודעים, אל נכון, מהי הסיבה בעטיה סובלת התובעת מפיגור שכלי, ובעניין זה דומים אנו למי שמגששים דרכם באפילה.
ראיות אשר כאלו, חוששני שלא הובאו בפניי, ומשאלו הם פני הדברים, אין מנוס מדחיית התביעה.
התוצאה, אם כן, שהתביעה נדחית.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2002 בעליון נפסק כדקלמן:

במצב זה, אין להתפלא על כך שבא-כוח המשיב, שאישר בסעיף 21 לסיכומיו כי אצל שולחו הונהגה "פראקטיקה מחמירה במיוחד" לטפול במצגי-עכוז, נאלץ להוסיף ולאשר כי לא נעשה שימוש באותה פראקטיקה "מסיבות כלשהן שאינן ידועות לנו". ודעתי היא, שנכון היה לעשות צעד נוסף לקראת המערער ולקבוע, שאפשרות השמוש בניתוח קיסרי לא נדונה כלל, והמשיב פעל כפי שפעל, לא משום שבחר מדעת בדרך הלידה שהיתה מקובלת אותה עת בקהילה הרפואית, אלא עקב כשל באיבחון סוגו המדויק של מצג העכוז.
...
את ההחלטה הזו נימק בית המשפט בכך, שהוא אינו רואה פסול להסתייע במומחים, בכל עת שהוא מגיע למסקנה (בלשונו) "שלא יקל בידו להכריע באופן רציונלי בין המומחים שהעידו מטעם הצדדים". בקשת רשות ערעור על החלטה זו נדחתה (רע"א 5202/97), ועל פי השקפתי נכון לנהוג כך גם עתה, ומאותם טעמים, כאשר המערער חזר וטען כנגד אותה החלטה של בית משפט קמא.
ודוק: ניתן היה להגיע למסקנה אחרת לו בית החולים היה מספק הסבר מניח את הדעת לסטיה מסטנדרט הזהירות שקבע, כלומר, מראה כי לא יצר סיכון בלתי סביר על פי הידע שהיה בידיו אותה העת.
אשר על כן, מקובלת עלי הקביעה כי הוכח במידה מספקת כי המשיב מס' 1 התרשל ומן הדין לקבל את הערעור כמוצע בפסקי הדין של חבריי.
ה נ ש י א התוצאה היא שהערעור מתקבל, והדיון מוחזר לבית משפט קמא, על מנת שידון בשאלת שיעור הפיצויים להם זכאי המערער.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

זאת ועוד, בשל מיעוט מי שפיר ולידת עכוז, הלידה בוצעה בניתוח קיסרי.
...
אף לגופו של עניין דין הבקשה להתקבל.
סוף דבר, אני מורה על מחיקת התביעה על הסף.
אני מחייב את התובעים 2 ו- 3, ביחד ולחוד, לשלם לנתבע מס' 1 הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד, בסכום כולל של 7,500 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מונחים טרם סקירת מלוא העובדות ולצורך המשך הדיון ראוי להבהיר מספר מונחים רפואיים רלוואנטיים (ההסברים מצויים בחוות דעת ועדויות המומחים הרפואיים וכן במאמרם, ספרות, הנחיות וניירות עמדה שהוגשו לתיק על ידי הצדדים): Presentation – חלק הגוף המקדים אותו מפנה העובר לתעלת הלידה (למשל ראש או עכוז).
התובעת העידה שלו הייתה מודעת לנסיבות החריגות שנוצרו ולסכון המוגבר לקרע משמעותי שכרוך בלידת וקום, במיוחד כאשר מדובר בלידה ראשונה, לאחר שלב שני מוארך, כאשר מדובר במנח ראש לא רגיל וכאשר הראש עדיין גבוה באמצע האגן (אף אם הוא יורד זמנית בלחיצות) - הייתה עומדת על כך שהלידה תסתיים בניתוח קיסרי ולא באמצעות וקום והדגישה שהסכימה לסיים את הלידה בניתוח קיסרי עוד הרבה קודם לכן.
...
איני מקבלת טענה זו. אני מקבלת עדות התובעת וסביר בעיני כי אם הייתה מודעת לנסיבות הלידה ולסיכון הכרוך בביצוע לידת ואקום באותן הנסיבות, הן לה והן לעובר, ואם היו ניתנים לה מלוא ההסברים הנדרשים, הייתה בוחרת בחלופה לה הסכימה כבר שעות רבות קודם לכן, חלופת הניתוח הקיסרי.
סיכום שאלת האחריות אני מקבלת, אם כן, טענות התובעת וחוות דעת המומחים מטעמה כי הטיפול בה על ידי הצוות הרפואי של הנתבעת היה רשלני וכי מדובר בשרשרת כשלים בטיפול הרפואי.
אשר להפסדי העתיד – איני מקבלת טענת התובעת כי יש לערוך החישוב לפי כפל השכר הממוצע במשק אך אני סבורה שיש מקום לקחת בחשבון עליית שכר במהלך השנים עד גיל הפרישה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו