ב) הערכת משקלו של העובר חיונית על מנת לתכנן את הלידה, עת ישנו חשד לעובר מאקרוזומי ובמיוחד את אופן סיומה של הלידה, אם בניתוח קיסרי ואם בלידה נרתיקית בנוכחות רופא מיילד מיומן וזאת במגמה למנוע גרימת נזק עיצבי למערכת הברכיאלית כפי שארע במקרה זה.
ג) הנתונים שנרשמו בהתייחס ליולדת סמוך ללידה, מלמדים כי היה בסיס מוצק לחשד שמדובר בעובר מאקרוזומי, אלא שהצוות הרפואי היתעלם מאלו, כמו גם מהעובדה שאחי התובעת נולד מאקרוזומי (האח יליד שנת 1981 נולד במשקל 4,670 גרם, כעולה מגיליון היולדת בעיניינו בעמ' 299 למוצגי הנתבעת ולא כנקוב בטעות מעמ' 22).
מתיחת צואר העובר מתרחשת אך כאשר מושכים את ראשו של העובר בכוח עקב היתנגדות "כפי שארע קרוב לוודאי במקרה זה ע"י האחות המיילדת".
המומחה אף מציין באופן מפורש מהו כוח מוגזם לצורך העניין: "50-70 פאונד של לחץ על ראש היילוד, לעומת 2-3 פאונד במשיכה מבוקרת ועדינה של ראשו בזמן לידה רגילה".
מבין הגורמים הפוטנציאליים לשיתוק מקלעת הכתף, מתיחות הראש ביחס לעמוד השידרה הצוארי של היילוד, מהוות את הגורם השכיח ביותר לנזק זה.
המומחה מחדד ומציין, כי דוקא במקרים אלו של קושי בחילוץ העובר הגורם לנזק עיצבי בכתף, ניתן להווכח בקיומו של שיתוק קבוע, במובחן ממקרים אחרים בהם הנזק הוא הפיך.
המערערים הלינו על שגיאות שנעשו לטענתם בהליך קבלת ההחלטות במהלך לידתה של הנפגעת ובעיקר - לגבי ההחלטה על הליך לידה ואגינאלי במקום מסלול של ניתוח קיסרי.
...
אין חולק שהתובעת נולדה בסופו של דבר ביום 21.8.86, בשעה 01:50, במשקל 4,832 גרם, וזאת בלידה וגינלית, שנעשתה בסיועה של מיילדת בלבד, וכי בסמוך לאחריה אובחן קיומו של שיתוק ע"ש "ארב" ביד ימינה.
טענתה המרכזית והמסכמת של הנתבעת הינה כי בחינת המקרה ע"פ הידע הרפואי והפרקטיקה שהיתה נהוגה בשנים הרלבנטיות לתביעה, קרי – בשנת 1986, מובילה למסקנה כי הטיפול שניתן לאם התובעת – ליולדת, היה מיומן ומקצועי וללא כל רבב.
בית המשפט מתייחס בנסיבות דשם לחסר ברישום כנזק ראייתי העומד בעוכרי הנתבעת, כך שמתייחסים להערכת משקל לו נעשתה כמי שהיתה מניבה מסקנה בדבר קיומו של עובר במשקל גבוה יחסית – בין 4 ל – 4.5 ק"ג.
בית המשפט מתייחס לגורמי הסיכון שנטענו שם – גיל היולדת ועברה הוולדני כגורמים משניים בבחינת שאלת ההתרשלות, שלכל היותר יהוו משום סיוע, שכן יש להתמקד בסוגיית המשקל בהיותו של זה משום האינדיקטור העיקרי לצפיית סיכון של כליאת כתפיים.
פועל יוצא מכל האמור הוא כי התובעת אינה עומדת בנטל הרובץ לפתחה בהליך זה ועם כל הצער לגבי הנזק שמן הסתם נגרם לה, דין תביעתה להידחות וכך מורה אני.
התובעת תשלם שיעור זה לנתבעת תוך 30 ימים.