בסיבת הפניה נרשם "פנתה לניטור שיגרתי לאור צירים מוקדמים... הערכת משקל 2040 (עובר 1), עובר שני 1600-1900 גרם. סונר קודם לפני שבועיים ללא גדילה (עובר 2)- אחוזון 5-20 לגיל הריון עפ דולברג". בהמלצות לטפול נרשם "לידה ראשונה שבוע 34+ תאומים BC/BA פנתה לבקורת ניטור. בסונר היום הערכת משקל לעובר שני 1600-1900 גרם ללא שינוי מבדיקה לפני כשבועיים (בלינסון)- תואם אחוזון 5-20 עפ דולברג. מופנית למיון להערכת משקל+ זרימות" (מוצג יב לתיק המוצגים מטעם התובעים).
התובעת אושפזה בביה"ח בשל "חשד להאטה בגדילה תוך רחמית". בסיכום מכתב הקבלה נרשם: "... חשד ל-IUGR לעובר שני. הערכת משקל לפני כשבועיים ביחידה עובר 1 עם גדילה בסונר היום. עובר שני: הערכת משקל לפני כשבועיים 1610-1973 גרם והיום 1704-2085 גרם, BPD, 5.4 SD מתאים 29+5 אחוזון 7- 33% עפ דולברג... לאור חשד ל-IUGR בדגש על העידר גדילה בהקפי הראש מתקבלת לאישפוז להערכה ביחידת אם ועובר. בדיון עם ד"ר וילקין לאור SD מוגבר צום מחצות. לציין כי הוסבר ליולדת על טעויות אפשריות בסונר וכן על סיבות אפשריות ל-IUGR ולהיקף ראש קטן לרבות הפרעה גנטית כרומוזומלית, הפרעה אנטומית, זהום ויראלי או הפרעה שלייתית (לאור SD גבוה). היולדת בשלב זה אינה מעוניינת בייעוץ גנטי היות ובכל מקרה לא תסכים להפסקת הריון" (עמ' 128-125 לתיק המוצגים של התובעים).
איני מיתעלמת מכך שגם ד"ר זילברמן אישר בחקירתו הנגדית שבהריון תאומים המדדים קטנים יותר וכי ".. עקומות גדילה של תאומים עד שבוע סביב 28 - 30 עוקבות אחרי הריונות יחיד. מ - 28 - 30 העקומה הזאת משתטחת זאת אומרת המדדים הם קטנים יותר"(עמ' 87-86 לפרוטוקול), ואולם, כאמור, ברשומה הרפואית אין היתייחסות כלשהיא למימצא של הקף הראש ואין דיון בשאלת הצורך בהרחבת הבירור בשל ממצא זה.
גם את הטענה שלא היה מקום להרחיב את הבירור בהיתחשב בכך שגם הקף הראש של התובעת - האם, הוא קטן, לא ראיתי לקבל.
...
בנסיבות אלה, דין התביעה להידחות.
לפיכך, ככל שהייתי מגיעה למסקנה שהרחבת הבירור וביצוע בדיקת אולטרסאונד מכוונת למוח העובר, בשבוע ה - 32 להיריון או בסמוך לפני הלידה, היתה מובילה לאבחון מצבו של הקטין או לאבחון מום מוחי שבגינו וועדת-על היתה מאשרת את הפסקת ההריון, לא הייתי רואה בעמדת התובעת שלא היתה מעוניינת לפנות לייעוץ גנטי ולבצע בדיקת מי שפיר בשלב מאוחר של ההיריון, משום ראיה לכך שהיא היתה מסרבת לבצע בדיקת אולטרסאונד מכוונת למוח העובר או שהיתה מסרבת להפסקת היריון סלקטיבית, ככל שהיה מאובחן בבדיקה זו שהעובר סובל ממום מוחי.
נוכח קביעתי כי סביר יותר שהרחבת הבירור בשל הממצא של היקף ראש קטן, לרבות בדיקת אולטרסאונד מכוונת למוח העובר, לא היתה מובילה לאבחון מצבו של הקטין או לאבחון מום מוחי שבגינו וועדת-על להפסקת היריון היתה מאשרת את הפסקת ההיריון בשלב החיות - לא הוכח הרכיב האובייקטיבי של הקשר הסיבתי הנדרש לביסוס התביעה, כך שדין התביעה להידחות.
סיכום
נוכח קביעתי כי לא הוכח קשר סיבתי בין התרשלות ביה"ח, המתבטאת באי התייחסות לממצא של היקף ראש העובר בשבוע ה - 32 להיריון ואי ביצוע בדיקת אולטרסאונד מכוונת למוח העובר, לבין הנזק הנטען שכן גם אלמלא ההתרשלות, סביר יותר שלא היה מאובחן ממצא שבגינו וועדת-על להפסקת היריון היתה מאשרת את הפסקת ההיריון בשלב החיות - דין התביעה להידחות.