השטח שנותר מן החלקה לאחר מכירת המקרקעין לתובעת היה שטח חקלאי שהיתה כוונה לשנות את ייעודו לבנייה, והוא ניתן לחלוקה ל-14 מגרשים, שעליהם תוכנן להקים 14 קוטג'ים, אף שחלוקה זו לא נרשמה עדיין בלשכת רישום המקרקעין.
בכתב ההגנה טענו נתבעים 1–6 (שיוצגו אז על-ידי שני עורכי-דין שונים) כי זכות הסרוב הראשונה לא הוענקה לתובעת, כי אם לחברה ששמה נזכר בהסכם המצרנות, וכי מכל מקום זכות זו, אשר הוענקה לתובעת ולחברת גולשטיין יחדיו, פקעה משפורקה חברת גולדשטיין.
מחוות דעתו של זרניצקי עולה כי תכנית רש/708 הנ"ל אושרה להפקדה בוועדה המחוזית בשנת 1994, ופורסמה למתן תוקף ביום 28.3.96.
לפיכך, יש למחוק את התביעה שכנגד לפי תקנה 2 (ו) לתקנות בתי המשפט (אגרות), התשס"ז-2007.
במקרה זה, היה צורך במתן ארכה לקיום החוזה, לפי סעיף 7(ב) לחוק החוזים (תרופות), שכן לא נראה כי מדובר בהפרה יסודית של ההסכם.
גם מטעם זה נדרשה ארכה לשם חידוש זכות הביטול.
על טענה זו לא חזרו הנתבעים בסיכומיהם, ולכן אינני נדרש לה. אשר לטענה דלעיל – הנתבעים לא הציגו לי כל ראיה לכך שכוונת הצדדים הייתה להעניק את זכות הסרוב אך ורק לתובעת ולחברת גולדשטיין יחד, באופן שיסתור את החזקה שבסעיף 59 לחוק החוזים (חלק כללי), התשל"ג-1973, לפיה כל נושה זכאי לידרוש מן החייב את קיום התחייבותו באופן עצמאי, כאשר קיים חיוב אחד לטובת שני נושים.
סעיף 62 לפקודת הנזיקין קובע:
"(א) מי שביודעין ובלי צידוק מספיק גורם לאדם אחר שיפר חוזה מחייב כדין שבינו לבין אדם שלישי הריהו עושה עוולה כלפי אותו אדם שלישי, אולם האדם השלישי לא יוכל להיפרע פיצויים בעד עוולה זו אלא אם סבל על ידי כך נזק--ממון." עוולת גרם הפרת חוזה דורשת מודעות לכך שעקב ההתקשרות יופר חוזה מחייב שבין "המפר" לבין צד ג'.
...
לאור האמור לעיל אני מחייב את הנתבעים 1-6 לשלם לתובעת סך כולל של 552,000 ₪.
בנוסף, ישלמו הנתבעים הוצאות משפט לתובעת בסכום כולל של 30,000 ₪, אשר ישא הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד התשלום המלא בפועל.
כמו כן אני מחייב את הנתבעים 1-2 לשלם הוצאות בסך 25,000 ₪ לטובת המדינה, בשל הצורך לידון בתביעה-שכנגד שלבסוף נמחקה בעת מתן פסק הדין, בשל אי תשלום אגרה.