זוהי תביעה לפיצויים בגין ניזקי גוף שנגרמו לתובע, יליד 1991, בתאונת עבודה מיום 19.7.2018 (להלן: "התאונה" או "הארוע").
ביום 31.5.23 ניתן תוקף של החלטה להסדר דיוני אליו הגיעו הצדדים, לפיו סיווג התאונה יוכרע בדרך של סיכומים בכתב שיגישו הצדדים, בהסתמך על תצהיר התובע, תצהיר העד מטעם נתבעות מס' 1 ו- 2 מר עודאי שחאדה (להלן: "העד"), תמונת משאית מסוג המשאית המעורבת, רישיון רכב של המשאית, ועל העובדות מוסכמות הבאות: "התאונה אירעה במרכז טיפולים של הנתבעת 3 במודיעין, בעת שהתובע והעד הנ"ל החלו בהזזת זרוע המשאית (באופן הדראולי) לצורך תקונה. פעולת הזזת הזרוע שבוצעה ובמהלכה השתחרר המוט שפגע בתובע, הנה אותה פעולה בדיוק המבוצעת במהלך עבודה רגיל, לצורך ריתום פח נייר והרמתו לשם פריקת תוכנו למשאית". (להלן: "ההסדר הדיוני מיום 31.5.23").
...
כבר אציין כי מקובלת עליי טענת הנתבעת 3 בסיכומיה באשר לאמור בסיפא סעיף 4 בפרק העובדות שבסיכומי הנתבעת 4: "..אשר שוחרר על ידם בעת פעולות הפירוק שנקטו קודם..". משפט זה שהוסף והמתייחס למוט שהשתחרר ופגע בתובע, לא הוכח, לא הוסכם בין הצדדים כפי שנטען, לא ברור על סמך מה הוא הועלה, ואין לו כל זכר, לא בעובדות המוסכמות, לא בתצהירי התובע והעד, ולא בתיאור האירוע כפי שמופיע במסמכי המל"ל שצורפו לתצהיר התובע.
כעת השאלה היא אם עסקינן בתאונה אשר מהווה "תאונת דרכים" בהתאם להוראות חוק הפלת"ד, כאשר עיקר טענתו של התובע היא לתחולת החזקה המרבה שבהגדרת "תאונת דרכים" הנוגעת למאורע שנגרם "עקב ניצול הכוח המיכני של הרכב".
בהתאם לנסיבות התאונה שנקבעו לעיל, ולאחר שעיינתי בתצהירי התובע והעד, ובסיכומי הנתבעות 3 ו- 4, ובשים לב לעובדות המוסכמות במסגרת ההסדר הדיוני מיום 31.5.23, אני קובעת כי המדובר בתאונת דרכים מכוח החזקה המרבה של ניצול הכוח המיכני של המשאית, ואנמק;
בתצהיר התובע, מסר כי ביום האירוע עבד אצל הנתבעת 3, ובסמוך לשעה 13:00, נתבקש להחליף זרוע של המשאית אשר הגיעה למקום.
מכאן שאין חולק בדבר קיומו של התנאי הראשון, ומקובלת עליי טענת הנתבעת 4 בסיכומיה, וניתן לקבוע כי המשאית המעורבת בתאונה היא רכב דו ייעודי.
המסקנה היא שפעולת הורדת הזרועות של המשאית, כפי שנעשה כאן לצורך תיקונן, נעשית באמצעות המנגנון ההידראולי של הרכב, על ידי לחיצה על כפתור, תוך שהמשאית מונעת, ויורדות בעקבות ניצול הכוח המיכני של המשאית, וכי במהלך פעולה זו אירעה התאונה ונפגע התובע, כך שמתקיים כאן קשר סיבתי עובדתי בין הכוח המיכני שהופעל לבין התאונה.
למעלה מן הצורך, עוד אציין בקצרה כי מקובלת עליי עיקר התייחסותה של הנתבעת 3 לפסקי הדין שציטטה הנתבעת 4 בסיכומיה.
אשר על כן, אני קובעת כי יש תחולה לחזקה המרבה בדבר ניצול הכוח המיכני, ולכן התאונה שאירעה מהווה "תאונת דרכים" בהתאם להוראות חוק הפלת"ד. כפועל יוצא, אני דוחה את התביעה נגד הנתבעות 1-3, ללא צו להוצאות, ומקבלת אותה נגד הנתבעת 4.