מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

כתב ויתור על סודיות רפואית כלפי ביטוח לאומי

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2021 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

ביחס לאירועים השונים מהם הסיק המערער על הדברים לעיל, טוען הוא כדלקמן: שגה בית הדין בקביעה לפיה המערער "משך את הזמן" עד שניגש לרופא תעסוקתי וחתם על כתב ויתור על סודיות רפואית, שכן חתם עליו מיד כאשר נידרש לכך ופנה ללא דיחוי לד"ר גפן.
לעניין הותק לשכר טוען המערער כי עבודה של ארבעה חודשים רצופים (ולא שישה כטענת הערייה) נחשבת כעונה מלאה (תוך הפניה לעדות מר סוחמי בקשר לכך בחקירתו הנגדית, אך נציין כבר כעת כי מיד לאחר דברים אלה תיקן מר סוחמי את תשובתו לשישה חודשים כפי שאף כתב בתצהירו), כאשר לטענתו (המתבססת על אישור המוסד לביטוח לאומי בדבר תקופות עבודתו, נספח ל"א לתצהירו) עבד שלושה חודשים בשנת 1984, חודשיים בשנת 1985, 6 חודשים בשנת 1986 ו-5 חודשים בשנת 1988, סך הכול 16 חודשים שאמורים להחשב (כך לטענתו בסעיף 37 לסיכומיו) כשנתיים וחצי ותק לצרכי שכר.
...
אשר לעניינם של שני המצילים הנוספים – כפי שעולה מניתוח הדברים לעיל, לא שוכנענו כי הוא רלוונטי לעניינו של המערער וממילא לא הובאה הצדקה לקבל מסמכים הנוגעים לעובדים שאינם חלק מההליך תוך פגיעה בפרטיותם.
סוף דבר – נוכח כל האמור לעיל, הערעור נדחה (תוך הבהרה כי אין בו כדי להכריע בשאלת ותק המערער לצורך חישוב זכויותיו לפנסיה, כמפורט לעיל).
עם זאת שוכנענו כי המערער העלה את הטענות מדם ליבו ובתום לב, כאשר לא ניתן להתעלם מחלקה של העירייה שמשך שנים רבות אינה מבצעת את הדרוש לצורך הפסקת מאבקי הכוח החריפים באגף החופים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

הבקשה שלפניי: במסגרת הבקשה דנא עתר התובע לפטור אותו ממתן תשובות לשאלון שהומצא לו על ידי הנתבעות, לפטור אותו ממסירת כתב ויתור על סודיות רפואית מטעם הנתבע ולפטור אותו מגילוי מסמכים הנוגעים לנפגע (תלושי שכר, טפסי 106 ודוח רציפות בעבודה).
באשר לדרישה לגילוי מסמכים ולכתב ויתור סודיות, טען התובע כי המסמכים המבוקשים מצויים בשליטתו ובחזקתו של הנפגע ואין לו למוסד לביטוח לאומי שליטה עליהם ומשום כך אין הוא חייב בגילויים.
...
יחד עם זאת, לא שוכנעתי שיש באמור כדי לפטור כליל את התובע.
יוצא אפוא, שמחד, לא ניתן לחייב את התובע להחתים את הנפגע עצמו על תצהיר תשובות לשאלון, אך ניתן לחייב התובע – המוסד לביטוח הלאומי, עצמו לענות על השאלון.
המזכירות תשלח את החלטתי לצדדים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2022 בשלום רחובות נפסק כדקלמן:

כמו כן, צורפו "בקשה לקביעת אחוזי נכות לצורך פטור ממסים" מיום 25.5.16 הכוללים את פרטי הנתבע; טופס "הנחיות לקבלת הפנייה לועדה רפואית לקביעת אחוזי נכות" מיום 8.5.16 הממוען לנתבע, וטופס "אישור מסירת מידע" המהוה כתב ויתור על סודיות רפואית של הנתבע כלפי רשות המיסים, שנחתם על ידו בתאריך 25.5.16.
מנגד, מצאתי לקבל את טענות התובעת לפיהן קיים קושי אנהרנטי בטענת הנתבע, אשר טוען מחד גיסא כי כל שעשתה התובעת למענו היה "למלא טופס תביעה לנכות כללית בביטוח לאומי וטופס בקשת פטור ממס הכנסה" (סעיף 27 לכתב ההגנה) וכן "כל תפקידה הסתכם בקבלת מסמכים רפואיים, הכנסתם למעטפה ושליחתם למל"ל" (ש' 29, עמ' 15 לפר'), ומאידך גיסא מבקש לטעון כי פעולותיה ושירותיה של התובעת מהוים הסגת גבול מיקצוע עריכת הדין.
...
תוצאה התביעה מתקבלת באופן חלקי.
כן ישלם הנתבע לתובעת אגרת משפט מינימלית בסך של 654 ₪, כמפורט לעיל.
הנתבע ישלם לתובעת את כלל הסכומים האמורים לעיל בתוך 30 יום מהיום, שאם לא כן יישאו הסכומים ריבית והפרשי הצמדה כדין.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

התביעה נתמכת בחוות דעת פסיכיאטרית לפיה נגרמה לתובעת נכות רפואית בשיעור של 30% לפי סעיף 34(ב)(4) לתקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה), התשט"ז-1956, בגין "הפרעה דיכאונית וחרדתית קשה, תגובתי להאשמות של בכירי המועצה המקומית של מבשרת ציון כלפיה וכלפי בעלה". יצוין כאן כי כעולה מנספח 1 לבקשה, בעלה של הנתבעת, הנפגע, הגיש תביעה לבית הדין האיזורי לעבודה כנגד הנתבעת ושני נתבעים נוספים, בטענה לסיום העסקתו לאחר רמיסה גסה של הזכויות המגיעות לו, היתנכלות ממושכת כלפיו, היתנהלות חסרת תום לב ומנוגדת לדין, חדירה לפרטיותו, הכפשתו, הוצאת דיבתו ופגיעה בשמו הטוב על ידי הנתבעים וכן גרימת עוול כבד ועוגמת נפש רבה.
מאחר וכתב ויתור על סודיות רפואית ותשובות לשאלון המובנה צורפו לתשובת התובעת, אין מקום להדרש לכך בגדר החלטה זו, והתובעת תעביר לנתבעת את התעוד הרפואי הקיים ברשותה ובכלל זאת כלל המסמכים עליהם מסתמך המומחה הרפואי מטעמה בחוות דעתו.
...
בנוסף, וגם כאן, ככל שעילה זו מכוונת לסעד כספי שאינו בגין נזק גוף מכוח עוולת הרשלנות, הרי שהתובעת נדרשה לכמתה ולשלם אגרה מתאימה בגינה, אך לא עשתה כן. אשר על כן אני מורה על סילוק על הסף של התביעה הכספית שאינה בגדר נזק גוף.
לעומת זאת, וככל שהתביעה נוגעת לנזק גוף אשר התובעת טוענת שנגרם לה כתוצאה מהאירועים המפורטים בכתב התביעה, אני סבורה כי אין מקום להורות על סילוק התובענה על הסף.
סוף דבר אני מקבלת את הבקשה ומורה על מחיקת התביעה על הסף בהיעדר עילה ככל שהיא נוגעת לעילות הכספיות.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בבקשה התבקש בית הדין להורות לתובעים (להלן- המשיבים) לחתום על כתב ויתור סודיות רפואית.
הזכות לפרטיות הנה זכות יסוד [סעיף 7 לחוק יסוד: כבוד האדם וחרותו; חוק הגנת הפרטיות, התשמ"א – 1981; מ' גולדברג, הגנת הפרטיות של העובד וחובות הגילוי שלו כלפי מעבידו, עבודה חברה ומשפט ט' 85 (2002)].בעל כן, נראה כי לא יכול להיות חולק שחיוב המשיבה לחתום על טופס ויתור על סודיות רפואית כולל ומקיף, זאת לעומת העברת טופס ויתור על סודיות רפואית ספציפי, למעשה מאפשר למערערת גישה גורפת לכל מסמכיה הרפואיים של המשיבה, ועלול לפגוע פגיעה חמורה בזכותה לפרטיות ובזכותה לסודיות רפואית שהנה חלק ממנה.
עם זאת, יש לזכור כי הזכות לפרטיות אינה מוחלטת אלא יחסית, ויש לאזנה מול אינטרסים אחרים [דב"ע נו/3-260 מרדכי אלפריח – המוסד לביטוח לאומי, פד"ע ל 543, 558 (1997)].
...
לפיכך נדרש כי הנתבעים ישלמו ליורשי המנוח פיצויי פיטורים וזכויות נוספות, וכן פיצוי בגין העדר ביטוח פנסיוני.
לצורך כך אין מנוס מחשיפת תיקו הרפואי- נפשי- פסיכיאטרי של המנוח.
לאור האמור, הבקשה מתקבלת.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו