משהמצאה כדין לא נמצאה, ומה שנימצא הוא פסק דין בסכום עתק אשר כתב התביעה על נספחיו אינו מגלה עילה כלפי מוחמד ביחס אליו – מצאתי שם כי הותרת פסק הדין על כנו הנה "חוסר צדק העולה לכדי עוות דין" [ראו רע"א 1990-22 חורי נ' בנאי (2022, להלן – "עניין חורי"].
...
במסגרת הפרק שהוכתר כ"הוצאות ההליך והערות לסיום" עמד כב' השופט שליו גם על כך: "התנהלות הנתבעת סרבלה את ההליך בדרכים שונות ומגוונות, בין אם על ידי הגשת חוות דעת בהיקפי נזק מופרכים, בין בהחתמת והסתרת כתב הסילוק שנחתם עם המפקח, בין נוכח סאגת הכשלת מומחה בית המשפט בהצגת תוצאות בדיקות מתקופה לא רלוונטית, ובין לאחר שעתרה למשוך את טענת ההגנה שלה ולא ע"מ לחסוך בהתדיינות, אלא לאחר שהתרשמה שסיכוייה לזכות בתובענה נמוכים וכדאי לה לנסות את מזלה בשנית בבית המשפט המחוזי".
רבץ הגישה ערעור על פסק הדין האמור [ע"א 48936-06-21], ברם במהלך הדיון בו שנערך בפני בית המשפט המחוזי בתל אביב ביום 1.3.22, נדחה הערעור בהסכמתה, תוך חיובה בהוצאות.
בעניין SKS הנחה בית המשפט העליון כך:
"אין לכחד, חלק גדול מהתמריץ לשימוש לרעה בהליכי משפט, נובע מסלחנות יתר של המערכת המשפטית, שאינה גובה מחיר הולם עבור ניסיונות פסולים מעין אלו. נוכח גישה מקלה זו, בעל דין הפועל באופן רציונלי, ועורך 'ניתוח כלכלי' בסיסי, מגיע למסקנה שהנזק שעתיד להיגרם לו, אם בכלל, משימוש לרעה בהליכי המשפט, קטן בהרבה מן התועלת שהוא עשוי להפיק מכך. על כגון דא נאמר בתלמוד "לאו עכברא גנב אלא חורא גנב" (= אין להאשים את העכבר הגונב חיטים מבעל הבית, כי אם את החור שבאמצעותו עלה בידו להיכנס למקום הגנבה) (בבלי, קידושין נו, ע"ב).
סיכום פסק הדין ונפקותו:
במכלול האמור לעיל נדחית התביעה כנגד דורקס ופאוזי, נמחקת התביעה כנגד מוחמד, ותביעות דורקס ופאוזי מתקבלות באופנים שיפורטו להלן.
במכלול השיקולים האמורים, בראי המתואר בפסק הדין, ובשים לב לתוצאה הכפולה לטובת דורקס, הן בהתגוננותה מפני תביעת רבץ והן בתביעת הנגד שלה, ולהיקפיהן הכספיים של התביעות האמורות, ואחר עיון באסמכתאות שהציגה דורקס לעניין זה, החלטתי לקבל במלואו את דרישותיה של דורקס בנוגע לשכר טרחת עו"ד והחזר אגרת בית משפט.