מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

כתב הגנה בגין נזקי פח רכוש התגוננות בתביעת נזקי רכוש לרכב

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2019 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

התובעת הגישה כנגד הנתבעים תביעה כספית על סך של 26,557 ₪, בגין נזקים שנגרמו לה לטענתה, לרכב שבבעלותה, בתאונה שאירעה ביום 21.4.2018 בטבריה.
בהתאם לחוות דעת שמאי שצורפה לכתב התביעה, נגרם לרכבה של התובעת (אופנוע) נזק ישיר בסך של 22,240 ₪.
הנתבעים התגוננו מפני התביעה וטענו, כי יש לדחות את התביעה על הסף, מחמת העידר עילה ו/או יריבות, שכן התובעת אינה הבעלים של האופנוע ו/או אינה הבעלים היחידה של האופנוע ולא נשאה בנזק.
התובע בנטל השיכנוע לגבי כל יסודותיה העובדתיים של עילת תביעתו ואילו הנתבע נושא בנטל השיכנוע לגבי כל יסודותיה העובדתיים של טענות ההגנה שלו (י. קדמי, על הראיות, חלק רביעי, מהדורה משולבת ומעודכנת, תש"ע - 2009, עמ' 1723).
למרות שמדובר בתביעת נזק רכוש לרכב עקב תאונת דרכים ("תביעת 'פח'"), שאינה מצריכה הגשת תצהירי עדות ראית, הרי שנוכח המחלוקת שעלתה מכתבי הטענות, הורתי לצדדים להגיש תצהירים (תקנה 214ט(א1) לתקנות סדר הדין האזרחי, תשמ"ד - 1984).
...
אני קובע, כי התאונה ארעה בהתאם לגרסת התובעת והעד מר בראסטר.
אלא, שהתמונה הכוללת העולה מהראיות שהוצגו בפני, מובילה למסקנה, כי אכן - פשוטו כמשמעו - לתובעת לא נגרם נזק כלשהו, מאחר והיא מעולם לא היתה בעליו של האופנוע.
לאור האמור לעיל, אני דוחה את התביעה.
התובעת תשלם לנתבעים את הוצאותיהם בגין חוות דעת המומחה מטעמם וכן, שכ"ט עו"ד בסך של 6,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2019 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

מונחת לפני תביעה כספית שהגישה התובעת כנגד הנתבעות, בגין נזקים שנגרמו לתובעת, כך לטענתה, עקב פגיעת משאית הנתבעות בעמוד פירסום ובמעקה בטיחות המצויים בתחנת דלק של התובעת, וזאת ביום 5.2.13.
נטען, כי שהוי זה מקשה על הנתבעות להיתגונן מפני התביעה, וכי על התובעת מוטל נטל מוגבר להוכחת תביעתה.
בע"א (ת"א) 8104-11-14 כלל חברה לביטוח בע"מ נ' שלמה תחבורה (2007) בע"מ (23.11.15) (להלן: עניין כלל), אליו הפנו הנתבעות בכתב ההגנה, קבע בית המשפט כך: "הלכה היא כי כאשר מדובר בנזקי רכוש (פח) כתוצאה מתאונת דרכים, דו"ח השמאי חייב להערך בסמוך למועד הפגיעה, וככל שהבדיקה נעשית במועד מאוחר יותר למועד התאונה, כך מתעורר קושי להסתמך על בדיקת השמאי, ויש בחלוף הזמן בין מועד התאונה לבין מועד הבדיקה על ידי השמאי כדי לנתק את הקשר הסיבתי בין התאונה לבין הנזק הנטען כתוצאה ממנה, כאשר הפסיקה מתייחסת לתקופות קצרות בהרבה מהתקופה שבעניינינו (כשנה וחצי) כמשך זמן המוביל לניתוק את הקשר הסיבתי. הראציונאל בקביעה זו הנו כי ככל שמדובר בפגיעות זניחות יחסית שלא משביתות את הרכב, הרי שבתקופה שעד הבדיקה יכול הרכב לספוג פגיעות נוספות, ואין באפשרות השמאי לאבחן בין הפגיעות השונות". בעניינינו, אין חולק כי חלף פרק זמן אף ארוך יותר מזה שנידון בעיניין כלל.
לפני סיום אציין, כי הגם שלא מצאתי כי השהוי בהגשת התביעה יכול להשליך או לפגום בהכרעתי בסוגיית הנזק דלעיל, ולא מצאתי כי שהוי זה גרם לכל נזק ראייתי לנתבעות, בהנתן כי נהג רכב הנתבעות במועד הארוע אותר אך סירב להתייצב לעדות, הרי שמצאתי כי אין מקום לפסוק לתובעת את סכום הנזק בצרוף הפרישי הצמדה וריבית ממועד התשלום בפועל, כי אם רק ממועד הגשת התביעה.
...
עם סיום שמיעת העדויות, סיכמו הצדדים את טענותיהם בעל פה. לאחר ששמעתי את העד מטעם התובעת, צפיתי בסרטון ממועד האירוע ושקלתי את טיעוני הצדדים, מצאתי לנכון לקבל את התביעה בחלקה, וזאת לאחר ששוכנעתי כי הוכח שהמשאית של הנתבעות אכן פגעה בעמוד הפרסום, כנטען, וכי עלה בידי התובעת להוכיח נזקיה בכל הנוגע לפגיעה האמורה.
אלו, לצד העובדה שהנתבעות לא ביקשו לחקור את השמאי מטעם התובעת על חוות דעתו ולא הביאו חוות דעת נגדית מטעמם, מביאים אותי לכלל מסקנה, כי עלה בידי התובעת להוכיח הנזק לעמוד הפרסום.
אשר על כן, אני מקבלת את התביעה שלפניי בחלקה, ככל שעניינה בנזק שנגרם לעמוד הפרסום.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2021 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

לפני תביעת הפרשים בגין ניזקי רכוש שנגרמו לרכבה של התובעת 1 בתאונת דרכים.
] (26.7.2015); עוד על הילכת חנחן ועל סוגים רבים של מקרים טיפוסיים בתביעות פח, ראו בהרחבה בספרו של השופט עדי סומך תאונות פח ושיבוב רכב 344-197 (2013) [.
בתשובתה מיום 27.1.2019 עמדה הנתבעת על דעתה וציינה כך, בהתייחסה לנהג רכב התובעת: "היה לך שדה ראייה פתוח לכיוון הצומת כך שיכולת לראות את רכבנו מבעוד מועד, לעצור את רכבך ולמנוע את התאונה או להקטין את הנזקים. בנסיבות אלו קיזזנו אשם תורם בגובה 15%" [נספח ג' לכתב-התביעה שצורף גם כנספח א' לכתב-הגנה].
תקנה 4 מורה כך: "לא יעשה בעל דין או בא כוחו שימוש לרעה בהליכי משפט ובכלל זאת פעולה בהליך שמטרתה או תוצאה לשבשו, להשהותו או להטריד בעל דין, לרבות פעולה בלתי מידתית לאופי הדיון, לעלותו או למורכבותו". אין מנוס מלקבוע שהתנהלותה של הנתבעת חטאה לתקנה זו: היא דחתה את דרישתם המוצדקת של התובעים לפצוי מלא ללא טעם של ממש, גררה אותם להליך משפטי מיותר והתגוננה כשאין לזכותה עילת הגנה שראויה להשמע.
...
תקנה 4 מורה כך: "לא יעשה בעל דין או בא כוחו שימוש לרעה בהליכי משפט ובכלל זאת פעולה בהליך שמטרתה או תוצאה לשבשו, להשהותו או להטריד בעל דין, לרבות פעולה בלתי מידתית לאופי הדיון, לעלותו או למורכבותו". אין מנוס מלקבוע שהתנהלותה של הנתבעת חטאה לתקנה זו: היא דחתה את דרישתם המוצדקת של התובעים לפיצוי מלא ללא טעם של ממש, גררה אותם להליך משפטי מיותר והתגוננה כשאין לזכותה עילת הגנה שראויה להישמע.
התביעה מתקבלת בהתייחס לסך של 22,129 ₪ אשר קוזז בידי הנתבעת בגין אשם תורם.
הנתבעת תשלם לתובעים סכומים מצטברים אלו (להלן הסכום הפסוק): סך של 22,129 ₪ שיישא הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה (7.10.2020) עד יום פסק-הדין, אגרת משפט (מחצית ראשונה) בסך 380 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום תשלום האגרה (7.10.2020) עד יום פסק-הדין, ושכ"ט עו"ד (כולל מע"מ) בסך 6,435 ₪ בערכי יום פסק-הדין.

בהליך רשות ערעור תביעות קטנות (רת"ק) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

פסק הדין ניתן בתיק ת"ק שמספרו 70301-11-21 בהליך בו הגיש המשיב ביום 30.11.2021 תביעה לפצוי בגין ניזקי רכוש שנגרמו לרכבו בגין תאונה מיום 11.11.2021 בה הצדדים היו מעורבים (להלן: "התאונה").
ביום 17.5.2022, כחצי שנה לאחר הגשת כתב התביעה, הגיש המבקש בקשה לבדוק את רכב המשיב על מנת לערוך חוות דעת נגדית, במטרה שזו תשמשו להיתגונן בתביעה.
ביום 15.6.2022 הגיש המבקש כתב הגנה בו ביקש לדחות את התביעה מפני ש: מדובר בתאונה בלתי נמנעת שארעה משום שהמבקש הוריד את העיניים לשבריר שניה מההגה ופגע ברכב המשיב.
כך גם לגבי תקוני פח וצבע שאוזכרו בחוות דעת שמאי המשיב, היו אמורים להיות מצולמים בצרוף זמן ביצוע התיקון, שעות עבודה ומחיר.
...
אני סבורה כי במקרה דנן לא הוכחו נסיבות מיוחדות המצדיקות את התערבותה של ערכאת הערעור.
משכך דין הבקשה להידחות.
סיכום לאור כל האמור לעיל, אני מורה על דחיית הבקשה.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום רחובות נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה כספית בסך 9,011 ₪ בגין ניזקי רכוש (פח).
לטענת התובעת, ביום 21.04.21, עת רכב התובעת עמד בחניה, לפתע רכב הנתבעת נסע לאחור, פגע ברכבה והסב לו נזקים.
הנתבעת טענה בכתב הגנתה כי חרף ניסיונותיה, לא עלה בידה לקבל גרסה אודות התאונה מחמת חוסר שתוף פעולה עם נהג הרכב המבוטח על ידה ובנסיבות אלה הכחישה מחוסר ידיעה את הנטען בכתב התביעה.
מאידך, מקום בו המבוטח אינו משתף פעולה או אז עלול להגרם למבטחת נזק של ממש משום שאינה יכולה לברר את החבות ולתת מענה עינייני במסגרת היתגוננות מפני תביעה (תאד"מ 30388-08-22 אמיליו מימון נ' רמי אברהם (01.03.23)).
גובה הנזק לא הוכחש ואף לא הוגשה חוות דעת נגדית ומשכך יש לקבוע, את שיעור הנזק בהתאם לחוות דעת השמאי שצורפה לכתב התביעה.
...
בנסיבות אלה דין טענת הנתבעת, כי יש לדחות את התביעה בהעדר שיתוף פעולה מצד המבוטח להידחות.
מנגד מצאתי ליתן אמון בגרסה שמסר נהג התובעת, שהיתה סדורה, קוהרנטית והתיישבה עם פרטים שמסר בטופס ההודעה ובנסיבות אלה אני מקבלת את התביעה.
נוכח כל האמור אני מקבלת את התביעה ומחייבת את הנתבעת לשלם לתובעת סך 9,011 ₪, שכר העד בסך 500 ₪ ושכר טרחת עורך-דין בסך 2,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו