מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

כתב אישום: שבל"ר, נטישה, הפרעה לשוטר, נהיגה ללא רישיון וביטוח, נהיגה בשכרות

בהליך תאונת דרכים ללא נפגעי גוף (נ"ב) שהוגש בשנת 2016 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הנאשם הורשע על פי הודאתו בעובדות כתב האישום, המייחס לו עבירות חמורות של נהיגה ללא רישיון נהיגה בהיותו בלתי מורשה ומשלא הוציא רישיון נהיגה מעולם, נהיגה בקלות ראש, אי ציות לאות שוטר במדים ונהיגה ברכב ללא ביטוח.
לנאשם רישום פלילי מכביד, כולל הרשעה בעבירות נהיגה ברכב מנועי ללא רישיון, הפרעה לשוטר במילוי תפקידו, שבל"ר ונטישה במקום אחר, שימוש בכוח ובאיומים למנוע מעצר, עבירות מיום 22.12.12 (גזר הדין בתיק 43741-12-12 מיום 29.01.14).
הסניגור מדגיש לבסוף כי הנאשם לא נתפס הפעם כשהוא שיכור, לא נתפס כשהוא נוהג בפסילה, קיבל את החלטות בית המשפט הקודמות שפסלו אותו מקבלת רישיון ולא נהג בנגוד אליהן, וכי מדובר בטעות חמורה, שנעברה בתום לב ואינה מאפיינת את דרכו החדשה של הנאשם.
...
לאור כל האמור לא מצאתי לסטות לקולא ממתחם הענישה שנקבע.
לאור כל האמור, אני דן לפיכך את הנאשם לעונשים הבאים: 12 חודשי מאסר.
מאחר והנאשם נדון ונגזר דינו נסתיימו ההליכים בתיק, לפיכך אני מורה על שחרורו ממעצר (עד תוה"ל) בפיקוח איזוק אלקטרוני בו הוא נתון, וזאת לאלתר.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2021 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

כתב-האישום: הנאשם הורשע בעקבות הודאתו בכתב-אישום מתוקן ובו עבירות של שבל"ר ונטישה באותו מקום, לפי סעיף 413ג רישא לחוק העונשין התשל"ז – 1977, הפרעה לשוטר במילוי תפקידו, לפי סעיף 275 לחוק הנ"ל, נהיגה ללא רישיון נהיגה, לפי סעיף 10 (א) לפקודת התעבורה תשכ"א – 1951, נהיגה ללא ביטוח, לפי סעיף 2א לפקודת בטוח רכב מנועי תש"ל – 1970 ונהיגה תחת השפעת סמים משכרים או משקאות משכרים, לפי תקנה 26 (2) לתקנות התעבורה תשכ"א – 1961 + תקנה 36 לתקנות.
...
מתחם ענישה: נוכח עקרון ההלימה, פסיקה הנוהגת בתחום, הערכים המוגנים אחר העבירות, שאותן ביצע הנאשם, שהם מניעת הפגיעה ברכוש הזולת ומניעת הסיכון לעובדי הדרך, אני קובע כי מתחם הענישה ביחס למתואר בכתב-האישום נע בין מספר חודשי מאסר בפועל עד 18 חודשי מאסר בפועל.
תוצאה: לאור כל האמור לעיל, אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים: 8 חודשי מאסר בפועל.
אני מורה על הפעלת עונש המאסר המותנה בן ששת החודשים מת"פ 9432-02-11 שלום תל-אביב (במ/2) במצטבר לעונש המאסר בפועל דלעיל.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2014 בשלום קריית גת נפסק כדקלמן:

את הרכב נטש ברובע ג' באשדוד.
מדובר במי שמעולם לא הוציא רישיון נהיגה ולכן גם לא היתה פוליסת ביטוח חובה תקפה, עבירות של הכשלת שוטר, נהיגה בפסילה , שבל"ר, נהיגה ללא רישיון וללא ביטוח ואי מתן זכות קדימה.
המשך ב- 23.10.12 בתיק שבו נדון לפסילה ממושכת ת.פ. 14972-07-12 מיום 23.10.12: באותו עניין הורשע בעבירה של נהיגה פוחזת ללא רישיון, הפרעה לשוטר, נהיגה באור אדום, נהיגה ללא ביטוח, גרימת תאונת דרכים, נהיגה בכיוון התנועה ושכרות וזאת במסגרת הסדר שכלל תיקון כתב האישום.
...
הנני מורה על הפעלת עונש של מאסר מותנה למשך 4 חודשים כפי שנפסק על תנאי בבית משפט אשדוד ביום 23.10.12 בתיק מס' 14972-07-12 לריצוי באופן חופף.
הנני מורה על הפעלה של פסילה מותנית למשך 6 חודשים כפי שנפסק על תנאי בבית משפט אשדוד ביום 23.10.12 בתיק מס' 14972-07-12 לריצוי באופן מצטבר אותו נושא היום.
הנאשם חתם על התחייבות בסך של 3000 ₪ בת.פ. 14972-07-12 ביום 23.10.12 בבית משפט באשדוד, ולכן אני מורה לו לשלם סכום של 3000 ₪.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2014 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

האישום על פי כתב האישום המתוקן בעובדותיו הודה, בתאריך 29.1.14 סמוך לשעה 00:01 היתקבל דיווח במוקד המשטרתי לפיו רכבים חונים ברחוב אלון בטירת הכרמל ומפריעים לתנועה.
לפיכך הורשע הנאשם בעבירות של שימוש ברכב ללא רשות ונטישתו במקום אחר, נהיגה ללא רישיון, נהיגה ללא ביטוח, נהיגה בשיכרות, נהיגה בקלות ראש והתנהגות הגורמת נזק לגוף ולרכוש.
הנאשם ניכנס לניידת משטרתית מונעת, אשר שוטריה דלקו אחר מעוכב שנמלט ממנה, ונהג בה בעודו שיכור כלוט עד שהניידת פגעה בחומה.
...
לאחר ששקלתי את הנתונים הצריכים לעניין, סבורני, כי מתחם העונש ההולם נמצא בתווך שבין שמונה חודשי מאסר בפועל לשמונה-עשר חודשי מאסר בפועל.
החלטתי שלא להטיל על הנאשם בגזר הדין לשלם פיצוי בסכום הנ"ל. לא הוצגה בפני חוות דעת שמאי ואף לא ניתן היה להתייחס לסוגיות נוספות העולות דרך קבע בענייני נזיקין דוגמת 'אשם תורם'.
סוף דבר לאחר ששקלתי את כלל הנתונים הן לחומרא והן לקולא, אני מטיל על הנאשם את העונש כדלקמן – שלושה עשר (13) חודשי מאסר בפועל שמניינם מיום מעצרו 30.1.14.

בהליך מעצר עד תום ההליכים (מ"ת) שהוגש בשנת 2023 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

רקע לפניי בקשה להורות על מעצר המשיב עד לתום ההליכים בכתב אישום המייחס למשיב (להלן: המשיב) ביצוע עבירות גניבת רכב - עבירה לפי סעיף 413ב, התשל"ז-1977 (להלן: חוק העונשין), נהיגה ברכב ללא ביטוח – עבירה לפי סעיף 2א לפקודת ביטוח רכב מנועי (נ"ח) תש"ל 1970 ונהיגה ללא רישיון – עבירה לפי סעיף 10(א) לפקודת התעבורה (נוסח חדש) תשכ"א – 1961.
הוסיף כי במידה שהתביעה תייחס לנאשם ביצוע עבירת שבל"ר, הרי שלא מיתקיים היסוד הנפשי משמדובר במי שהיה תחת השפעת סמים בשעת המעשה, כפי שעולה מחוות הדעת הפסיכיאטרית, מחקירתו במישטרה ומדו"חות השוטרים.
המחוקק הגדיר בסעיף 383(א)(1) לחוק העונשין את עבירת הגניבה כדלקמן: "נוטל ונושא דבר הניתן להגנב, בלי הסכמת הבעל, במירמה ובלי תביעת זכות בתום לב, כשהוא מתכוון בשעת הנטילה לשלול את הדבר מבעלו שלילת קבע". בעניינינו, המשיב נטש את הרכב בכביש ראשי ומשם הגיע לתחנת המישטרה, שם מסר לשוטר את מפתחות הרכב.
סעיף 34 ט(א) לחוק העונשין קובע כי: "לא יישא אדם באחריות פלילית למעשה שעשה במצב של שיכרות שנגרמה שלא בהתנהגותו הנשלטת או שלא מדעתו." ועם זאת בהמשך לכך נקבע, בסעיף 34 ט(ב) כי: "עשה אדם מעשה במצב של שיכרות והוא גרם למצב זה בהתנהגותו הנשלטת ומדעת, רואים אותו כמי שעשה את המעשה במחשבה פלילית, אם העבירה היא של היתנהגות, או באדישות אם העבירה מותנית גם בתוצאה." על נאשם הטוען להגנת השכרות להוכיח, ברף הוכחה של ספק סביר בלבד, את קיומם של שלושה תנאים מצטברים.
(ע"פ 7701/14 אל טייב נ' מדינת ישראל ]פורסם בנבו[ (16.5.16)) מחוות הדעת הפסיכיאטרית הראשונה שהתקבלה ביום 24.4.23 בעיניינו של המשיב, ניתן ללמוד על הפרעות בתוכן החשיבה ובוחן מציאות פגום, וכן על קיומם של תסמינים פסיכיאטריים פעילים, אשר לא מאפשרים למשיב לעקוב אחר הדיון בבית המשפט להבין את השלכותיו.
...
ודוק, גם אם לא אחת נקבע כי יש לדון בהגנות וסייגים במסגרת ההליך העיקרי, הרי שקיימות נסיבות בהן אין מנוס מלדון בטענות מסוג זה כבר בהליך המעצר.
מכל האמור לעיל, עולה כי קיים קושי ראייתי ביחס לראיות התביעה להוכחת אשמתו הלכאורית של המשיב בביצוע עבירת גניבת הרכב.
לאור כל האמור, מצאתי כי ניתן יהיה להשיג את מטרות המעצר באמצעות מעצר אדם וערבויות הולמות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו