מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

כתב אישום: ציד חיית בר מוגנת ללא רישיון והיתר

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2016 בשלום טבריה נפסק כדקלמן:

הרקע והשתלשלות העניינים כתב האישום נגד הנאשמים הוגש כתב אישום המייחס להם, בצוותא, עבירות של ציד חיית בר מוגנת וציד ללא רישיון ציד וללא היתר , עבירות לפי סעיף 2 ו-14(ב) לחוק להגנת חיית הבר התשט"ו-1955 (להלן: "החוק"), וכן סעיף 29 לחוק העונשין תשל"ז – 1977 (להלן :"חוק העונשין") , כמו כן, ציד באיזור אסור (איזור מס' 5 לתוספת) בנגוד לתקנה 1 לתקנות להגנת חיית הבר (אזורים אסורים), תשל"א – 1971 (להלן: "התקנות"), ובנגוד לסעיף 14 (א) לחוק.
לטענתם, לאור העובדה שהם החזיקו בהיתר מיוחד לגרש עופות המוגדרות כחיות בר מוגנות והיתר זה לא בוטל וכך שעה שהם החזיקו היתר הרי שלא ניתן לייחס להם את הוראות החיקוק שעניינן צייד חיית בר מוגנת וצייד ללא רישיון או היתר.
...
" במקרה שבפני וככל שהמאשימה תצליח להוכיח העבירות המיוחסות לנאשמים סבור אני כי מעשיהם הצמיחו מידה מינימלית של סכנה לציבור ובמקרה זה לבעלי החיים המוגנים בחוק באופן שהופר האיזון בין טובת בעלי החיים וטובת החקלאים.
לאור האמור לעיל אני קובע כי לא התקיימו במקרה זה התנאים המצטברים הקבועים בסעיף 34 יז' בטענת זוטי דברים.
מכל האמור לעיל ,לא שוכנעתי כי הגשת כתב האישום או ניהול ההליך עומדים בסתירה לעקרונות צדק והגינות משפטית .

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2015 בשלום טבריה נפסק כדקלמן:

נגד הנאשמים הוגש כתב אישום המייחס להם, בצוותא, עבירות של ציד חיית בר מוגנת וציד ללא רישיון ציד וללא היתר , עבירות לפי סעיף 2 ו-14(ב) לחוק להגנת חיית הבר התשט"ו-1955 (להלן: "החוק"), וכן סעיף 29 לחוק העונשין תשל"ז – 1977 (להלן :"חוק העונשין") , כמו כן, ציד באיזור אסור (איזור מס' 5 לתוספת) בנגוד לתקנה 1 לתקנות להגנת חיית הבר (אזורים אסורים), תשל"א – 1971 (להלן: "התקנות"), ובנגוד לסעיף 14 (א) לחוק.
לטענתם, לאור העובדה שהם החזיקו בהיתר מיוחד לגרש עופות המוגדרות כחיות בר מוגנות והיתר זה לא בוטל וכך שעה שהם החזיקו היתר הרי שלא ניתן לייחס להם את הוראות החיקוק שעניינן צייד חיית בר מוגנת וצייד ללא רישיון או היתר.
...
מקבל אני את טענת ההגנה על המאשימה היה להעלות טענתה בעת הדיון בבקשה לקבלת חומר החקירה ולא בשלב זה כאשר קיימת זה מכבר החלטה שיפוטית המורה על המצאת חומר החקירה כמוסכם.
משלא מילאה המאשימה אחר הוראות בית המשפט במקרה דנן, קל וחומר משהמאשימה הסכימה במהלך הדיון להחלטה שהתקבלה וחלוף הזמן (מספר חודשים) מאז החלטת בית המשפט, והסובלנות אותה גילה בית המשפט אני מורה כי עד ליום 01.11.2015 יועבר כל החומר שהוסכם עליו בהתאם להחלטת כבוד השופטת ברכה לכמן בדיון מיום 31.03.2015 כלשונו.
אני מורה על ביטול הדיון הקבוע ליום 20.10.2015 וקובע התיק לתזכורת פנימית ליום 17.11.2015.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2015 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

יתר על כן, לכלב סלוקי, להבדיל מרובה ציד, יש תכונה ניטראלית שניתן להחזיקו כחיית מחמד ולא למטרת ציד.
כפי שציינתי לעיל, אלמנט ה-"ציד" מאפיין את כל סוגי העבירות שיוחסו לנאשמים בכתב האישום: ציד של חיית בר מוגנת; ציד ללא רישיון ציד; ציד בשיטות אסורות בסנוור באורות; ציד בלילה ; וכן ציד בשיטות אסורות באמצעות כלבים.
...
לסיכום, העבירה של "ציד של חיית בר" יש בה יסוד של "מסוימות", קרי חובה להגדיר ברחל בתך הקטנה את סוג החיה שאותה צד הנאשם או שניסה לצוד אותה.
מאחר ולא הוכח שבוצעה העבירה המרכזית של "ציד" וגם לא עבירה של "ניסיון ציד", הרי שהמסקנה היחידה המתבקשת היא שיש לזכות את שלושת הנאשמים מחמת הספק מכל העבירות שיוחסו להם בכתב האישום.
לאור כל האמור לעיל, הנני מזכה את שלושת הנאשמים מחמת הספק מביצוען של כל העבירות שלהלן: ציד חיית בר מוגנת בניגוד לסעיפים 2 ו-14(ב) לחוק להגנת חיית הבר וסעיף 29 לחוק העונשין.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2019 בשלום טבריה נפסק כדקלמן:

כנגד הנאשמים הוגש כתב אישום המייחס להם עבירות של ציד חיית בר מוגנת ללא רישיון ציד או היתר- עבירה לפי סעיף 2 ו-14(ב) לחוק הגנת חיית הבר התשט"ו-1955 (להלן: "החוק") , איסור ציד מתוך כלי רכב ממונע - עבירה לפי תקנה 6 (ד) לתקנות להגנת חיית הבר, תשל"ו – 1976 בנסיבות סעיף 14 (א) לחוק להגנת חיית הבר , תשט"ו – 1955 ואיסור החזקת חיית בר מוגנת - עבירה לפי סעיף 8 (א) (3) וסעיף 14 (א) לחוק להגנת חיית הבר, תשט"ו- 1955 .
הנאשם 4 טען כי ביום הארוע הנטען הוא התלווה ליתר הנאשמים ולא נטל חלק פעיל בפעילות הצייד, אין לו רישיון צייד וסה"כ הוא הצטרף לנסיעה על מנת להעביר זמן ביום צום.
...
לשיטת המאשימה די בראיות שהובאו בפני בית המשפט כדי להביא להרשעת הנאשמים מאחר והמסקנה המפלילה הינה המסקנה ההגיונית היחידה העולה ממכלול הראיות שהובאו והנאשמים לא הביאו בפני בית המשפט ראיות שיש בהם כדי להביא למסקנה סבירה אחרת על בסיס אותו מארג ראייתי (הפנה לע"פ 61831-02-17 נסייר נ' מ"י).
זאת ועוד, לא מצאתי בשלילת הפקח טל את אופן תיאור הציד בידי נאשם 2 , הגם שנסתרת בעדות שני פקחים נוספים, כמובילה למסקנה כי הינו מוטה לרעת הנאשמים , גם אם אין בידי לאמץ דבריו בנושא וניכר כי לכל היותר מדובר בטעות מקצועית ותו לא. הפקח טל לא דיווח כי ראה כלל הפרטים הנדרשים לצורך הרשעת הנאשמים, לא התרשמתי כי ביקש בעדותו להוסיף על דבריו בדו"ח הפעולה (אשר לא הוצג כראיה) ומכאן , בין היתר, שלא ביקש לסבך הנאשמים שלא כדין.
בהקשר זה אציין כי מעדות הפקח טל עולה כי יכול היה להבחין בנעשה באמצעות המשקפת וגם ללא חוות דעת לעניין ביצועיה ותכונותיה של המשקפת בה עשה שימוש ניתן להבין כי באמצעות זו יכול לראות את שתיאר (לא הוכח בפני בראייה כלשהי מטעם ההגנה שלא כך הדבר) וכי אין בידי לקבוע כי יכול היה להבחין בחוגלה או יונה בודדת ממרחק זה. אין בידי לקבל טענת נאשם 1, כמו גם שאר הנאשמים כי לא הבחינו ברכב הפקח לוי שעה שעדויות הפקחים לוי ואנגרט נמצאו מהימנות, השניים מסרו תיאור רכב התואם לרכב בו נהג נאשם 1 וגם אם היה בזירה רכב נוסף הרי שהיה לבן ולא בורדו ונאשם 1 תיארו כרכב "פרייבט קטן" (עמ' 145 ש' 10 לפרוטוקול) ולא ג'יפ עם "שנורקל" כפי הרכב בו נהג נאשם 1 ונראה בורח מהמקום.
לאור כל האמור לעיל אני מורה על זיכויים של הנאשמים מחמת הספק.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2020 בשלום טבריה נפסק כדקלמן:

אמל פירק רשת אחת ואת המוטות עליהם הותקנה ועזב את הזירה ברכב מסוג רנו מ"ר 87-693-72, ואילו הנאשם פירק את יתר הרשתות ונטל עמו את המוטות עליהם היו תלויים, כאשר אחד המוטות היה בצבע צהוב (להלן: "המוט הצהוב"), והעמיס את הציוד לרכב מסוג ניסן וינר מ"ר 34-419-29 (להלן:"הרכב"), איתו הגיעו לזירה הנאשם ובסאם ואשר היה נהוג על ידי בסאם.
כתב האישום הראשון , ת.פ 600032-06-19 ציד חיית בר מוגנת ללא רישיון ציד או היתר, איסור ציד בשיטות אסורות (שימוש ברשתות), החזקת חיית בר מוגנת וציד באיזור אסור סעיף 2 לחוק להגנת חיית הבר, התשט"ו-1955 : איסור צידה - "לא יצוד אדם ציד או חיית בר מוגנת, אלא ברשיון ציד או בהיתר על פי סעיף 3". סעיף 5 (6) לחוק להגנת חיית הבר, התשט"ו-1955 קובע: " 5. לא יצוד אדם ציד בשיטות ובאמצעים אלה:
...
לצורך הבטחת התייצבותו למאסר אני מורה כי הנאשם יחתום עוד היום על התחייבות כספית בסך 20,000 ₪ וכן אני מורה על הוצאת צו איסור יציאה של הנאשם מהארץ אשר יעמוד בתוקפו עד התייצבות הנאשם לריצוי מאסרו.
אני מורה על מתן התחייבות מטעם הנאשם להימנע מלעבור עבירה לפי הסעיפים בהם הורשע משך 3 החל מהיום.
אני מורה על הטלת צו השמדה על המוצגים למעט טלפון נייד אשר נתפס מהנאשם ויוחזר לידיו.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו