מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

כתב אישום: סחר בסמים, קשירת קשר לפשע ועבירות נוספות

בהליך רע"פ (רע"פ) שהוגש בשנת 2020 בעליון נפסק כדקלמן:

רקע והליכים קודמים המבקש הורשע על פי הודאתו, במסגרת הסדר טיעון, בעבירות שיוחסו לו בכתב אישום מתוקן: החזקה בסמים מסוכנים שלא לצריכה עצמית, לפי סעיפים 7(א) ו-7(ג) לפקודת הסמים המסוכנים [נוסח חדש], התשל"ג-1973 (להלן: הפקודה) יחד עם סעיף 29(א) לחוק העונשין, התשל"ז-1977 (להלן: החוק); גידול, יצור והכנה של סמים מסוכנים לפי סעיף 6 לפקודה יחד עם סעיף 29(א) לחוק; שלוש עבירות של יצוא, יבוא, מסחר והספקה של סמים מסוכנים, לפי סעיפים 13 ו-19א לפקודה; עבירה של ניסיון לסחר בסם מסוכן, לפי הסעיפים האמורים לפקודה בצרוף סעיף 25 לחוק; ועבירה של הסתייעות ברכב לעבור עבירה, לפי סעיף 43 לפקודת התעבורה [נוסח חדש], התשכ"א-1961.
בית המשפט עמד על כך שלמבקש עבר פלילי הכולל הרשעה בשתי עבירות של סחר בסמים לפי סעיף 13 לפקודה, שתי עבירות של החזקת סמים מסוכנים שלא לצריכה עצמית ועבירות נוספות של הפרת הוראה חוקית, איומים, היזק לרכוש וקשירת קשר לבצוע פשע.
...
דיון והכרעה לאחר שעיינתי בבקשה על נספחיה, הגעתי לכלל מסקנה כי לא ניתן להיעתר לה. רשות ערעור ב"גלגול שלישי" תינתן במקרים בהם מתעוררת שאלה עקרונית בעלת חשיבות משפטית או ציבורית החורגת מעניינם הפרטי של הצדדים, או במקרים חריגים, בהם מתעורר חשש לאי-צדק מהותי או לעיוות דין (רע"פ 7088/20 זוהר נ' מדינת ישראל, פסקה 4 (21.10.2020) (להלן: עניין זוהר)), ועניינו של המבקש אינו בא בגדרם.
מסקנה זו מתחייבת מחומרת עבירות הסמים בהן הורשע המבקש, לרבות סחר בסמים, גידול והחזקה שלא לצריכה עצמית, מספר העבירות, סוגי הסמים שהיו תחת ידו וגיוונם, פוטנציאל הנזק והעובדה שהמבקש הורשע בעבר בעבירות דומות.
אשר על כן, הבקשה למתן רשות ערעור נדחית.

בהליך מעצר עד תום ההליכים (מ"ת) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

נגד המשיב, ביחד עם המשיב 2, הוגש כתב אישום אשר מייחס לו עבירות של יבוא סם מסוכן, ניסיון יבוא סם מסוכן, קשירת קשר לפשע ועבירות נוספות.
מידת ההבנה של ההורים בנוגע למעשים אשר מיוחסים למשיב מצומצמת – אמו של המשיב סברה שלמשיב מיוחס ניסיון של יבוא כדורים פסיכיאטריים, ואביו סבר שמיוחס לו סחר בסמים.
...
יפים לעניין זה דברי כב' השופט י' אלרון בבש"פ 6115/19 מדינת ישראל נ' בן אבו (24.9.19): "על דרך הכלל, יורה בית המשפט על מעצר נאשם בעבירות של סחר והפצת סמים עד תום ההליכים המשפטיים נגדו מאחורי סורג ובריח, ואילו מעצר בפיקוח אלקטרוני או שחרור לחלופת מעצר ייתכנו רק במקרים חריגים ויוצאי דופן... בנסיבות המקרה דנן איני סבור כי עניינו של המשיב נופל בגדר אותם מקרים חריגים המצדיקים את מעצרו בפיקוח אלקטרוני, חלף מעצרו מאחורי סורג ובריח. מלבד חזקת המסוכנות הסטטוטורית החלה בעניינו של המשיב, מסוכנותו נלמדת אף מנסיבות ביצוע העבירה המיוחסת לו, משמילא לכאורה תפקיד משמעותי בייבוא כמות גדולה של סם הקוקאין הנחשב למסוכן במיוחד... יתרה מזאת, לא שוכנעתי כי יש במעצרו של המשיב בפיקוח אלקטרוני כדי לאיין את מסוכנותו. כפי שתואר לעיל, המשיב פעל לייבוא הסם "מרחוק", תוך שימוש באמצעי תקשורת אשר קיים חשש כי ימשיך לעשות בהם שימוש אף תחת הפיקוח האלקטרוני ובנסתר מעיני המפקחים.
סבורני כי אין די בהמלצה חיובית של שירות המבחן ובקיומם של מפקחים ראויים כדי לעמוד בדרישת הטעמים המיוחדים הקבועה בחוק.
נתתי דעתי אף לשיקולים אשר נוגעים להתפשטות נגיף הקורונה בישראל, ואולם הואיל ומדובר במשיב שעצור מאז חודש דצמבר 2019, ואינו בקבוצת סיכון, לא שוכנעתי כי יש בשיקולים אלה כדי לשנות את התוצאה בשלב זה. בנסיבות אלה, ובאיזון בין השיקולים השונים, סבורני כי יש הורות על מעצרו של המשיב עד תום ההליכים בעניינו.
סוף דבר אשר על-כן, אני מורה על מעצרו של המשיב עד תום ההליכים בעניינו.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2022 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

הנאשמת הורשעה בהתאם להודאתה בכתב אישום מתוקן בעבירות אספקת סמים מסוכנים, לפי סעיפים 13 ו-19א לפקודת הסמים המסוכנים [נוסח חדש], תשל"ג-1973 (להלן: פקודת הסמים); פעולה בחפץ אסור מסוכן בכלא (2 עבירות), לפי סעיפים 52(ב)(1)(א)-(ג) לפקודת בתי הסוהר [נוסח חדש], תשל"ב-1971 (להלן: פקודת בתי הסוהר).
פעם אחר פעם עמדו בתי המשפט על הנזק העצום הנגרם לחברה כתוצאה מנגע הסמים, עבירות הפוגעות בבריאות הציבור, בשלומו, בבטחונו, בסדר הצבורי, ומהוות אחד ממחוללי הפשיעה העקריים וזרז לבצוע עבירות נוספות, בעיקר רכוש ואלימות.
מדיניות הענישה בעבירות סחר בסמים ואספקת סמים היא מחמירה במיוחד, קל וחומר כשמדובר בבצוע המעשים בין כותלי בית הסוהר, בן בנו של קל וחומר עת מדובר במי שביצעה את מעשיה תוך ניצול לרעה של עיסוקה כעורכת דין.
ראו פסקי הדין שלהלן: (-) בעיניין זלוצבסקי (לעיל) הורשע המבקש בהתאם להודאתו בהחזקת סם שלא לצריכה עצמית, ניסיון לסחר בסם מסוכן וקשירת קשר לפשע, זאת לאחר שניסה להבריח 3.2 גרם סם מסוג הרואין לאסיר בכלא צלמון.
...
קצינת המבחן התרשמה מהנאשמת כמי שאיננה מאופיינת בדפוסים עברייניים, והתרשמותה זו מקובלת עליי.
מכלול השיקולים העומדים לזכותה של הנאשמת, בדגש על התהליך השיקומי בו החלה עם שחרורה ממעצר, הביאו אותי למסקנה כי חרף חומרתן של העבירות בהן הורשעה, ניתן להקל במידת מה בעונשה, תוך חריגה לקולה ממתחם הענישה.
סוף דבר, החלטתי לגזור על הנאשמת את העונשים הבאים: 10 חודשי מאסר בפועל בניכוי ימי מעצרה (12.2.20 – 19.2.20).

בהליך ערר מ"ת (עמ"ת) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

לא ניתן גם להיתעלם מעברם הפלילי המכביד של שני המשיבים: כנגד המשיב 1 סדרת הרשעות קודמות בעבירות אלימות לרבות עבירות איומים והפרת הוראה חוקית, הפרעה לשוטר, עבירות סמים לרבות סחר בסמים, קשירת קשר לפשע ועבירות רכוש, בעטיין נשא בעונשי מאסר ממושכים, והוא השתחרר ממאסרו האחרון בן 15 החדשים אך לפני כ-4 חדשים (25.7.20).
יש לציין שכתב אישום זה הוגש בעת שמתנהל כנגד המשיב 1 הליך מקביל בבית משפט השלום בתל אביב בסדרת עבירות סחר בסמים (52053-08-19).
נסיבותיו של ענייננו ואופיו, על רקע עברם הפלילי של המשיבים, ובהינתן חלופת המעצר המוצעת – אימם של המשיבים כמפקחת יחידה בביתה, מצדיקות לדעתי קבלת תסקיר מעצר שבו תיבחן על ידי הגורם המקצועי מידת המסוכנות הנשקפת מהמשיבים ובחינת התנאים הנדרשים ובכללם התאמת המפקחת (ואולי מפקחים נוספים) לתפקידם.
...
לאור האמור מתקבל הערר.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

(נאשם 1) הנאשם הורשע על יסוד הודאתו בעובדות כתב האישום המתוקן בעבירה של תיווך בעסקי סמים מסוכנים – לפי סעיף 14 לפקודת הסמים המסוכנים [נוסח חדש], תשל"ג-1973 [להלן: פקודת הסמים]; שתי עבירות של סחר בסמים מסוכנים – עבירה לפי סעיף 13 + 19א לפקודת הסמים (שתי עבירות); החזקת סמים שלא לצריכה עצמית – עבירה לפי סעיף 7(א) + 7(ג) רישא לפקודת הסמים.
לא זו בלבד, אלא שהנאשם במקרה הנ"ל הורשע בעבירות נילוות הכוללות עבירה נוספת של סיוע לסחר בסם מסוכן, קשירת קשר לפשע, נהיגה ללא רישיון נהיגה ונהיגה ללא תעודת ביטוח.
...
סיכום כלל הדברים האמורים, לאחר שנתתי דעתי למתחמי הענישה הנוהגת לרבות אלה אליהם הפנו ב"כ הצדדים, למידת פגיעת הנאשם בערכים המוגנים, תוך התחשבות בתדירותן של העבירות והזיקה ביניהן, אני קובעת את מתחם העונש ההולם לכלל העבירות בהן הורשע הנאשם, כך שינוע בין 10 ל 27 חודשי מאסר בפועל.
סוף דבר מכלל הדברים האמורים, ולאחר איזון בין מכלול האינטרסים ושיקולי הענישה, אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים: 10 חודשי מאסר בפועל בניכוי ימיי מעצרו על פי רישומי שב"ס. 8 חודשי מאסר על תנאי, לתקופה של שלוש שנים מהיום, והתנאי הוא שהנאשם לא יעבור עבירות סמים מסוג פשע.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו