• עפ"ת 32736-03-12 מ"י נ' אבו סבילה ( לא פורסם) נקבע כי מיתחם הענישה ביחס למי מי שנהג בשיכרות (650 מק"ג אלכוהול לליטר אויר נשוף) וכשהוא בלתי מורשה [ לעניין רכיב המאסר] נע בין מאסר על תנאי לבין שנת מאסר בפועל.
• עפ"ת 33735-04-14 מקאווה נ' מ.י. ( לא פורסם) – נקבע כי מיתחם הענישה לעבירה אפשר שהוא מחזיק גם עונש של מאסר בפועל, אך איננו מתחיל בו.
אשר לנסיבות ביצוע העבירה, אלה לא פורטו בכתב האישום והצדדים לא הרחיבו בעיניין זה.
לאור כל האמור, מיתחם העונש ההולם בעבירה של נהיגה כבלתי מורשה נע בין מאסר מותנה בין 6 חודשים ל-2 שנים, פסילה בת 8 חודשים, פסילה מותנית ורכיבי ענישה נוספים לבין מאסר בפועל עד שנה, מאסר מותנה בין 12-15 חודשים ל- 3 שנים, פסילה בת 20 חודשים, פסילה מותנית ורכיבי ענישה נוספים.
...
ב"כ המאשימה בטיעונו לעונש מדגיש את חומרתה של העבירה בה הורשע הנאשם, את העובדה כי הנאשם מורשע זו הפעם השנייה באותה עבירה ואת האמור בתסקיר שירות המבחן ולפיה הנאשם כלל לא הפנים את חומרת התנהגותו גם בפעם השנייה.
• עפ"ת 33735-04-14 מקאווה נ' מ.י. ( לא פורסם) – נקבע כי מתחם הענישה לעבירה אפשר שהוא מחזיק גם עונש של מאסר בפועל, אך איננו מתחיל בו.
אשר לנסיבות ביצוע העבירה, אלה לא פורטו בכתב האישום והצדדים לא הרחיבו בעניין זה.
לאור כל האמור, מתחם העונש ההולם בעבירה של נהיגה כבלתי מורשה נע בין מאסר מותנה בין 6 חודשים ל-2 שנים, פסילה בת 8 חודשים, פסילה מותנית ורכיבי ענישה נוספים לבין מאסר בפועל עד שנה, מאסר מותנה בין 12-15 חודשים ל- 3 שנים, פסילה בת 20 חודשים, פסילה מותנית ורכיבי ענישה נוספים.
רביעית, יש להביא בחשבון את העובדה כי הנאשם ריפא את הפגם בעטיו הוגש כתב האישום והוא כעת מורשה לנהיגה והסיכון כי עבירה זו תישנה – אינו רב.
מנגד, ולצד החובה, יש להביא בחשבון את העובדה כי מדובר בעבירה שנייה מסוגה של נהיגה בזמן פסילה בה מורשע הנאשם.
נוכח כל האמור, אני מוצא להטיל על הנאשם, בגדר מתחם העונש שהוצג, את העונשים הבאים:
מאסר בן 4 חודשים אשר ירוצה בעבודות שירות כאמור בחוות דעת הממונה על עבודות שירות.