מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

כתב אישום: נהיגה בזמן פסילה, סירוב לבדיקת שכרות ועוד

בהליך עבירות שאינן תאונות דרכים ואינן דו"חות (פ"ל) שהוגש בשנת 2022 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

דיון וגזירת הדין – מנסיבות כתב האישום עולה כי נהיגת הנאשם ברכב התרחשה כאשר ברקע היו תלויות כנגדו שתי פסילות: 8 חודשי פסילה (גזר דין של בית המשפט בחדרה) ו- 15 חודשי פסילה (גזר דין של בית המשפט באשדוד).
למרות שתי הפסילות לעיל, נהג הנאשם רכב ביום 30.10.21 בעיר באר-שבע, ואם לא די בכך הרי שנהיגתו בזמן פסילה הייתה כאשר הנאשם שיכור (חזקת שיכרות אשר נבעה מסירובו לתת דגימה לבדיקה).
מניתוח כל הנתונים לעיל, ובהנתן שהצדדים סיכמו על תקופת מאסר כוללת ראויה של 14 חודשי מאסר בסה"כ, ולאחר שלקחתי בחשבון מחד את לקיחת האחריות המלאה של הנאשם ומאידך את עברו התעבורתי המכביד מאד הכולל עבירה קודמת של נהיגה בפסילה, ועבירה קודמת של נהיגה במצב של שיכרות (יחד עם גרימת 3 תאונות דרכים), נחה דעתי כי תקופת פסילה כוללת בת 8 שנים תשקף בצורה הולמת את עונש הפסילה הראוי, שכן לאחר הרחקה לתקופה כה ארוכה של הנאשם מיכולת נהיגה ולאחר ריצוי המאסר הארוך הנוכחי, אין אני סבור כי צפויה עוד סכנה מהמשך נהיגתו (ככל כמובן שיכבד את ההחלטה על פסילתו באופן מלא ולא ינהג שוב במהלך תקופת פסילתו.
...
בנסיבות אלה, מידת הפגיעה בערך המוגן היא גבוהה, ולכן אני קובע כי מתחם ענישה ינוע בפרשה זו בין 5 חודשי מאסר בפועל ועד 20 חודשי מאסר בפועל.
מניתוח כל הנתונים לעיל, ובהינתן שהצדדים סיכמו על תקופת מאסר כוללת ראויה של 14 חודשי מאסר בסה"כ, ולאחר שלקחתי בחשבון מחד את לקיחת האחריות המלאה של הנאשם ומאידך את עברו התעבורתי המכביד מאד הכולל עבירה קודמת של נהיגה בפסילה, ועבירה קודמת של נהיגה במצב של שכרות (יחד עם גרימת 3 תאונות דרכים), נחה דעתי כי תקופת פסילה כוללת בת 8 שנים תשקף בצורה הולמת את עונש הפסילה הראוי, שכן לאחר הרחקה לתקופה כה ארוכה של הנאשם מיכולת נהיגה ולאחר ריצוי המאסר הארוך הנוכחי, אין אני סבור כי צפויה עוד סכנה מהמשך נהיגתו (ככל כמובן שיכבד את ההחלטה על פסילתו באופן מלא ולא ינהג שוב במהלך תקופת פסילתו.
באשר לפסילות המותנות התלויות כנגד הנאשם יופעלו אלה במצטבר לתקופה זו. לפיכך, הנני דן את הנאשם לעונשים הבאים: הנאשם יצהיר ויתחייב בפני בית המשפט כי ימנע מביצוע העבירה בניגוד לסעיף 62(3) בפקודת התעבורה וזאת במשך שלוש שנים מהיום.
הנני גוזר על הנאשם 8 חודשי מאסר אשר ירוצו במידה והנאשם יבצע ויורשע בביצוע עבירה של נהיגה בזמן פסילה או נהיגה עם רישיון נהיגה שאינו תקף ביחס לעבירה מסוג הזמנה לדין והכל או נהיגה במצב של שכרות והכל תוך 3 שנים מהיום.

בהליך מעצר עד תום ההליכים (מ"ת) שהוגש בשנת 2021 בתעבורה מחוז מרכז נפסק כדקלמן:

במסגרת צירוף התיקים צורפו כתבי אישום המייחסים למשיב 3 עבירות של נהיגה בזמן פסילה, עבירה של סרוב לבדיקת שיכרות, עבירה של נהיגה תחת השפעת משקאות משכרים, עבירה של אי ציות לשוטר, שתי עבירות של נהיגה בקלות ראש, ורישיון רכב שפקע.
בית המשפט העליון כתב על החומרה שבעבירה של נהיגה בזמן פסילה ועל הקשר שבין העבירה לבין כך שבביצוע העבירה "הוא מבטא זילזול בצוים של בית-המשפט; הוא מוכיח, כי לא ניתן להרחיק אותו נהג מהכביש כל עוד הדבר תלוי ברצונו הטוב.". רע"פ 3878/05 יעקב בנגוזי נ' מדינת ישראל [פורסם בנבו] (26.5.05):22.
...
תמיהה זו עלתה לאחר שקראתי את תיק החקירה במהלך כתיבת ההחלטה ולא במהלך חקירתו של אביו באולם ולכן לא נשאל על כך. אולם מכיוון שאני סבור כי לא ניתן לסמוך על המשיב הרי שאין צורך להכריע בעניין זה. לגבי אשתו, היא טענה כאשר העידה בבית המשפט שהיא זו שבקשה ממנו להביא תרופה לילד תוך כדי שהשפילה מבט במבוכה.
לסיכום.
לאור האמור לעיל אני מורה על מעצרו של המשיב עד תום ההליכים.

בהליך עבירות שאינן תאונות דרכים ואינן דו"חות (פ"ל) שהוגש בשנת 2021 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

הנאשם ביצע את העבירות המיוחסות לו כאמור כאשר עומד ותלוי נגדו עונש מאסר על תנאי למשך 7 חודשים שניתן בגזר דין קודם מיום 12.05.19 אשר בגדריו הורשע הנאשם בשלושה אישומים הכוללים: שתי עבירות של נהיגה בשיכרות מכח סרוב ועבירה של נהיגה תחת השפעת אלכוהול (פ"ל 3226-03-16).
עוד ציינה ב"כ המאשימה כי לנאשם הרשעה דומה נוספת בגין עבירת נהיגה תחת השפעה משנת 2015 במסגרתה אף ריצה עונש מאסר מאחורי סורג ובריח לחודשיים.
ב"כ המאשימה מבקשת להטיל על הנאשם את העונשים הבאים: מאסר בפועל לתקופה של 3 שנים וזאת בהתאם לסעיף 63 לפקודת התעבורה במצטבר לכל עונש אחר, הפעלת מאסר על תנאי לתקופה של 7 חודשים מתיק 3226-03-16 האמור, פסילה בפועל לתקופה של 10 שנים, מאסר על תנאי לתקופה של 12 חודשים למשך 3 שנים, פסילה על תנאי לתקופה של 12 חודשים למשך 3 שנים, קנס והתחייבות כספית 20,000 ₪ לתקופה של שלוש שנים בגין עבירות של נהיגה בזמן פסילה, נהיגה בשיכרות, סרוב לבדיקת שיכרות, נהיגה תחת השפעה או אי ציות להוראות שוטר.
סעיף 40א(א)(1) לפקודת התעבורה קובע כי "הורשע אדם על עבירה כאמור בסעיפים 62(3), 64, 64א, 65(א)(2) או (3) או 67, או על עבירה לפי סעיף 301ג לחוק העונשין, התשל"ז-1977, תוך שימוש ברכב, ובעשר השנים שקדמו למועד ביצוע אותה עבירה כבר הורשע לפחות פעמיים על אחת מהעברות האמורות, דינו – נוסף על כל עונש אחר – פסילה מקבל או מהחזיק רישיון נהיגה, לתקופה שלא תפחת מעשר שנים;". בעניינינו הנאשם הורשע ביום 12.05.19 בכתב אישום הכולל שלושה אישומים כלומר, במסגרת גזר דין אחד.
...
לאור כל האמור, אני דן את הנאשמת לעונשים הבאים: פסילה מלקבל ו/או מלהחזיק רשיון נהיגה לתקופה של 36 חודשים.
אני מורה על הפעלת עונש פסילת רשיון למשך 6 חודשים, כפי שנפסק על תנאי ע"י בימ"ש לתעבורה בירושלים בתיק 3226-03-16 ביום 12.5.19 לריצוי באופן מצטבר.
אני מורה על הפעלת עונש מאסר למשך 7 חודשים, כפי שנפסק על תנאי ע"י בימ"ש לתעבורה בירושלים בתיק 3226-03-16 ביום 12.5.19 לריצוי באופן חופף.

בהליך עבירות שאינן תאונות דרכים ואינן דו"חות (פ"ל) שהוגש בשנת 2022 בתעבורה מחוז מרכז נפסק כדקלמן:

תסקיר שירות המבחן המליץ על הטלת צו מבחן וצו של"צ. · עפ"ת (מחוזי ירושלים) 3870-11-20 חאלד דירבאס נ' מדינת ישראל (22.04.2021)‏‏ - המערער הורשע, על פי הודאתו, בעבירות שיוחסו לו בארבעה כתבי אישום שהוגשו נגדו, שתי עבירות של נהיגה בקלות ראש, שתי עבירות של נהיגה בזמן פסילה, נהיגה במהירות בלתי סבירה, נהיגה כאשר הנהג מצוי במצב השולל ממנו את השליטה ברכב, גרם תאונת דרכים בה ניחבל אדם חבלה של ממש, נהיגה ללא ביטוח, נהיגה בשיכרות, ונהיגה תחת השפעת משקאות משכרים.
קבעתי כאמור כי המיתחם מתחיל משבועות ספורים של מאסר בפועל (ראו עניין דודקין לעיל (60 ימי מאסר בפועל בגין 2 אישומים הכוללים 2 עבירות של נהיגה בפסילה ו-2 עבירות של נהיגה בשיכרות ועוד).
מאסר על תנאי - מאסר בן 3 חודשים, וזאת על תנאי למשך 3 שנים לבל יעבור עבירה של נהיגה בזמן פסילה או נהיגה בשיכרות או סרוב להבדק בדיקת שיכרות או עבירה בנגוד לתקנה 26 (2) לתקנות התעבורה .
...
נוכח חומרת צבר העבירות, אין מנוס זולת הטלת מאסר בפועל מאחורי סורג ובריח וזאת כדי להבהיר לנאשם, באופן שאינו משתמע לשתי פנים, את חומרת מעשיו.
מקובלת עלי טענת הצדדים, כי את עונשו של הנאשם יש למקם באזור הרף התחתון של המתחם.
לאור האמור אסתפק בתקופת מאסר בפועל החופפת את תקופת מעצרו עד כה. עונשו של הנאשם: סיכומו של דבר, אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים: מאסר בפועל לתקופה של 45 ימים.

בהליך מעצר עד תום ההליכים (מ"ת) שהוגש בשנת 2023 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

בהתאם לאמור בבקשה, המשיב נתפס נוהג בזמן פסילה, זו הפעם השלישית, תוך סרוב לבצוע בדיקת שיכרות, כאשר תוקף רישיון הנהיגה פקע והוא נהג בקלות ראש.
עוד צוין בבקשה כי ביום 31.8.23 הודה המשיב בעבירות שיוחסו לו בכתב אישום בגין ארוע נהיגה בזמן פסילה מיום 24.8.23, שוחרר למעצר בית לילי, ונפסל מהחזקת רישיון נהיגה עד תום ההליכים המשפטיים נגדו.
...
בנסיבות אלה אני סבורה כי מתקיים כרסום מהותי בקיומן של ראיות לכאורה לעבירת השכרות כתוצאה לכאורה מסירובו של המשיב להבדק בבדיקת שכרות.
בנסיבות אלה ונוכח סמיכות ביצוע העבירות של נהיגה בזמן פסילה – כחודשיים בלבד לאחר ביצוע העבירה הקודמת, ובמיוחד כאשר העבירה הנוכחית של נהיגה בזמן פסילה, נעברה בעת שהמשיב היה נתון בתנאים מגבילים, תוך פסילתו עד תום ההליכים, ובטרם נגזר דינו בעבירה האחרונה, אני סבורה כי יש מקום להורות על המשך מעצרו של המשיב בדרך של איזוק אלקטרוני, ובכפוף לקבלת תסקיר שירות המבחן וחוות דעת של מנהלת האיזוק.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו