מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

כתב אישום: חניה אסורה לרכב עם תג נכה

בהליך חנייה (ח"נ) שהוגש בשנת 2018 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

על פי עובדות כתב האישום, בתאריך 27.11.15 סמוך לשעה 21:28, החנה הנאשם את רכבו מ.ר. 45-844-27 (להלן: "הרכב") ברח' החוחית 21 בזיכרון יעקב, במקום שלטענת המאשימה מהוה מדרכה האסורה בחניה.
בתגובתו לכתב האישום טען הנאשם כי המקום בו הוא החנה את רכבו איננו מהוה מדרכה, אלא איזור המיועד להשלכת פסולת, וכי הוא עשה כן בשעת לילה, בהיותו נכה בעל תו נכה, לאחר ניתוח שעבר בשתי ברכיו ובהיעדר מקום חניה קרוב אחר.
בעדותו בבית המשפט (כמו גם במזכר מיום 11.4.16 – ת/2) הסביר המפקח כי הנאשם החנה את רכבו עם 4 גלגלים על המדרכה, במקום המהוה קרן רחוב עם כניסה לחניון של ביניין מגורים וכי בעשותו כן הוא גרם הפרעה לשדה הראיה של אלה המבקשים לחצות את שטח הכניסה אל החניון.
להשלמת התמונה בהקשר זה הגישה ב"כ המאשימה את המסמכים הרפואיים של הנאשם ואת בקשתו לקבלת תג נכה – ת/4, המלמדים על כך שהאירוע המוחי אירע בחודש ינואר 2016 (דהיינו כחודשיים לאחר מועד ביצוע העבירה מושא כתב האישום), כי כ- 6 חודשים לפני כן הוא עבר ניתוח להחלפת ברך ימין וכן כי האישור לקבלת תג נכה ניתן לו ע"י משרד התחבורה ביום 13.6.16.
...
במצב דברים זה ובהעדר מחלוקת על כך שבמועד הרלבנטי הרכב בו נהג הנאשם לא היה בעל תג נכה ואף הארוע המוחי שעליו דיבר ארע לו כחודשיים לאחר מכן, אין בידי לבוא לקראתו עד כדי זיכויו מביצוע העבירה המיוחסת לו. עם זאת, לנוכח הראיות המלמדות על כך שבמועד הנדון חלפו רק כ- 6 חודשים מאז עבר הנאשם ניתוח להחלפת ברכו ולנוכח מצבו הבריאותי כיום וקיומו של תג הנכה שבו הוא מחזיק מאז חודש יוני 2016, החלטתי לבוא לקראתו במעט, בכל הנוגע לגובה הקנס אותו יהא עליו לשלם.
מפני כל האמור לעיל, אני מחליטה להרשיע את הנאשם בעבירה המיוחסת לו בכתב האישום ובשל נסיבותיו האישיות מעמידה את סכום הקנס על מחציתו, דהיינו על סך של 250 ₪.

בהליך חנייה (ח"נ) שהוגש בשנת 2022 בעניינים מקומיים ירושלים נפסק כדקלמן:

על פי עובדות כתב האישום, ביום 20.5.2021 בשעה 12:55 החנה הנאשם את רכבו ברחוב זמורה 1 בירושלים, במקום בו הוצב תמרור 433 האוסר על חניה במקום "פרט לרכב מישטרה". אין מחלוקת כי רכבו של הנאשם נושא תג נכה בהתאם לחוק חניה לנכים, התשנ"ד-1993 (להלן: "חוק חניה לנכים").
ביום 3.8.22 הגישה המאשימה הודעה במסגרתה ביקשה להוסיף לטיעוניה שנשמעו בדיון, כי הנאשם לא ציין כי עשה כמיטב יכולתו לאתר מקומות חניה פנויים, וזאת בהתאם לנדרש בסעיף 2 לחוק חניה לנכים; כי הנאשם תפס עם רכבו מקום חניה חיוני; כי הנאשם אינו הנכה עצמו ובשלב זה לא הוכיח שהחניה בוצעה לצרכי הנכה שהתו אמור לשמש אותו, הנאשם לא הציג ייפוי כוח ולא הגיש תצהיר מטעמו; המאשימה אף ביקשה מבית המשפט שלא לאפשר קבלת המסמכים באיחור.
...
משכך, הגעתי לכלל מסקנה כי לא עלה בידי המאשימה להוכיח כי חנית רכב הנאשם במקום חניה השמור לרכב משטרה, במקרה זה, עלתה כדי "הפרעה ממשית לתנועה" באופן שלא עמד בדרישת סעיף 2(א)(4) לחוק חניה לנכים.

בהליך חנייה (ח"נ) שהוגש בשנת 2022 בעניינים מקומיים חדרה נפסק כדקלמן:

רקע עובדתי בתאריך 5.12.21 הוגש נגד הנאשם כתב אישום המייחס לו עבירה של חניה אסורה לפי סעיף 5(ג)(3) לחוק העזר לעירית חדרה (העמדת רכב וחנייתו), התשנ"א-1990.
דהיינו - נכה המחזיק ברכב הנושא תג נכה, רשאי להחנותו במקומות שהחניה בהם אסורה לשאר הנהגים בכפוף לעמידה בארבעת התנאים המצטברים דלעיל.
...
לעניין זה, אני סבורה כי ניתן להיעזר באמות המידה שקבע המחוקק בסעיף 3 לחוק, כאשר סעיף קטן 3(1) מתייחס לחניה בסמוך לצומת (הכניסה לחניון הקניון היא למעשה צומת) ואוסר על חניה במרחק 12 מטרים מצומת; וסעיף קטן 3(4) עניינו תחום תחנת אוטובוס.
לאור כל האמור לעיל, בנסיבות המקרה שבפניי, כאשר מדובר בחניה בכביש רחב שבו שלושה נתיבים לאותו כיוון ולכן עקיפת הרכב החונה אינה מקימה כל חשש לעצירת כלי רכב בנתיב הנגדי, במרחק גדול בהרבה מ-12 מטר מצומת הכניסה לחניון ובמרחק מספק מתחנת האוטובוס, מצאתי כי המאשימה לא הרימה את נטל ההוכחה, מעבר לכל ספק סביר, כי מתקיימת אחת הנסיבות לאי-תחולת ההיתר הקבוע בסעיף 2 לחוק.
בהתחשב במכלול הנסיבות הללו, אני סבורה כי היה על הפקחים להפעיל שיקול דעת ולהימנע ממתן דו"ח במקרה זה. סוף דבר, החלטתי לזכות את הנאשם מהעבירה שיוחסה לו בכתב האישום.

בהליך חנייה (ח"נ) שהוגש בשנת 2023 בעניינים מקומיים תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בדיון ההקראה מיום 13.6.2022 הודה הנאשם כי העמיד את רכבו במועד ובמקום נשוא כתב האישום אך טען כי מדובר באכיפה בררנית שכן התגורר במקום נשוא כתב האישום משך שלוש שנים ומשיחותיו עם הפקחים במקום עלה כי לא ניתנים דו"חות במקום זה. המאשימה טענה כי גם לרכב הנושא תג נכה, כמו רכבו של הנאשם, אסור לחנות במקום נשוא כתב האישום ומבדיקה שעשתה עולה כי בין השנים 2019-2021 ניתנו דו"חות במקום בגין אותה עבירה.
...
דיון והכרעה לאחר ששמעתי את טענות הצדדים והתרשמתי מעדויות הפקח והנאשם ומהראיות שהוצגו בפניי (ת/1-ת/2 ונ/1 – נ/7) מצאתי לזכות את הנאשם מן העבירה המיוחסת לו. אין מחלוקת כי הנאשם העמיד את רכבו במועד ובמקום נשוא כתב האישום.

בהליך חנייה (ח"נ) שהוגש בשנת 2024 בעניינים מקומיים תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עוד ציינה כי קשה להשתחרר מהרושם כי הנאשם עושה שימוש לרעה בתו הנכה אשר ניתן לרכבו לצורך הסעת אמו שכן החנה את רכבו במקום נשוא כתב האישום לצורך הסעת אמו למלון בו שהתה, כך לדבריו, וחזר רק למחרת על מנת לאספה, מבלי שהביא לכך ראייה כלשהי ומבלי שהציג הסבר מניח את הדעת מדוע לא הזיז את רכבו לאחר שהוריד את אמו במקום ומדוע לא חיפש חניה כדין ביום שלמחרת.
סעיף 2 לחוק החנייה לנכים התשנ"ד – 1993 (להלן – חוק החניה לנכים) מסדיר בחקיקה ראשית את זכויותיהם של נכים לחנות במקום בו החנייה אסורה, זאת בהתקיים ארבעה תנאים מצטברים: "2. (א) נכה רשאי להחנות את רכבו הנושא תג נכה (להלן - הרכב), במקום שאין החניה מותרת בו אם היתקיימו כל אלה:חנ
...
לאחר ששמעתי את טענות הצדדים והתרשמתי מעדויות הפקח והנאשם שהעידו בפני, אני סבורה כי המאשימה הוכיחה את יסודות העבירה ברמת הוודאות הנדרשת במשפט פלילי.
סבורני, כפי שטענה בצדק המאשימה, שלא לכך כיוון חוק החניה לנכים.
על יסוד המפורט לעיל, אני מרשיעה את הנאשם בעבירה המיוחסת לו בכתב האישום.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו