מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

כתב אישום: העמדת רכב בחניה ללא תשלום אגרה

בהליך הארכת מועד להישפט (המ"ש) שהוגש בשנת 2021 בשלום רחובות נפסק כדקלמן:

רקע ותמצית טענות הצדדים לחובת המבקש נרשמו 5 דוחות חניה, אולם בקשתו מתייחסת ל- 4 דוחות בלבד, בגין עבירות חניה שנעברו בנגוד לחוק העזר לרחובות (העמדת רכב וחנייתו), התשס"ח – 2008 (להלן- "החוק") כדלקמן: (1) דוח חניה מס' 04602264 מיום 19.06.18 - בגין חניה במקום השמור לרכב נכה משותק רגליים, בנגוד לס' 10(א)(17) לחוק.
(3) דוח חניה מס' 10730364 מיום 17.06.19 – בגין חניה ללא תשלום אגרת חניה, בנגוד לס' 5(ב) לחוק.
(ד) קביעת עבירת קנס כעבירה של בררת משפט קביעת עבירה כעבירת קנס, אין בה כדי לגרוע מסמכותו של תובע להגיש בשל אותה עבירה כתב אישום, אם הוא סבור שנסיבות העבירה מחייבות את בירור המשפט, ובילבד שטרם נימסרה הודעת תשלום קנס לפי סעיף קטן (ב).
עם זאת, החוק מחזיק את הבעלים הרשום של הרכב כאחראי לבצוע עבירות החניה, אך מאפשר לטוען, כי לא החזיק או נהג ברכב להגיש בקשה בכתב להסבת הדוח לאדם אחר, וזאת בתוך 90 ימים מן המועד בו הומצאה הודעת תשלום הקנס לבעלים הרשום של הרכב.
...
דיון והכרעה לאחר שעיינתי בבקשה ובתגובה, הגעתי לכלל מסקנה, כי דין הבקשה להידחות.
לסיכום, לא עלה בידי המבקש לסתור את חזקת המסירה של דברי הדואר שנשלחו לכתובתו וכן לא עלה בידה להוכיח, כי דחיית בקשתו תגרום לו לעיוות דין ועל כן אני מורה על דחיית הבקשה.
לנוכח דחיית הבקשה להארכת המועד להישפט, אני מורה על דחיית הבקשה לעיכוב הליכי הגבייה, אך אין בהחלטה זו לחסום את דרכו של המבקש מלפנות בבקשות מתאימות בקשר להליכי הגבייה.

בהליך חנייה (ח"נ) שהוגש בשנת 2020 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

רקע שלושת כתבי האישום בתיקים שבכותרת, ניתנו בחניון "גולן" באיירפורט סיטי, על ידי פקח המועצה האזורית "חבל מודיעין", בגין עבירה של חנייה ללא תשלום אגרת החנייה, עבירה לפי סעיף 7(א) לחוק העזר לחבל מודיעין (העמדת רכב וחנייתו) תשע"ג-2012 (להלן: חוק העזר).
...
במצב זה, נראה לי ראוי כי הרשות תכיר בתקלות ושגיאות ואף בטעויות אנוש שאירעו בעת הפעלת יישומון החנייה, ככאלה הפוטרים מאחריות פלילית, כל זמן שפעל המשתמש בתום לב, והראה שהיישומון אכן הופעל.
סיכומו של דבר, אני סבורה כי לאור מאפייני אמצעי התשלום באמצעות יישומון חנייה, עומדת לנאשמים כולם ההגנה לפי סעיף 22(ב) לחוק העונשין.
סוף דבר תקלות שמקורן בהפעלת יישומון חנייה, הן כנראה כורח המציאות בעידן הסלולר.

בהליך חנייה (ח"נ) שהוגש בשנת 2021 בעניינים מקומיים קריות נפסק כדקלמן:

כתב האישום וההליך המשפטי כנגד הנאשם הוגש כתב האישום המייחס לו ביצוע עבירה לפי סעיף 11 (ב) לחוק העזר לטבעון (העמדת רכב וחנייתו), תשכ"ד – 1963 (להלן: "חוק העזר"), זאת משום שלפי כתב האישום, בתאריך 15.12.2019 חנה את רכבו בטבעון, רח' בורוכוב, שהנו מקום חניה מוסדר כהגדרתו בחוק העזר, ללא תו חניה.
הנאשם הודה כי באותה עת אישתו חנתה את רכבו במקום ובמועד הנטענים בכתב האישום אולם טען, כי שילמה את אגרת החניה.
למעשה, המחלוקת העובדתית היחידה הקיימת בין הצדדים, החשובה לענייננו, הנה בשאלה האם הנאשם שילם או לא שילם את אגרת החנייה.
...
כמצוות המחוקק ובהתאם להוראות סעיף 182 לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב] תשמ"ב 1982, הריני להודיע בפתח דבריי כי החלטתי לזכות את הנאשם מן העבירות שיוחסו לו בכתב האישום.
אין לי סיבה להטיל ספק באמיתות גרסתה כאשר מצטרפת לכך עדותו של הפקח, אשר אישר כי ייתכן ולא צילם את כל צידי הרכב והאירוע המתואר על ידי אשת הנאשם ולפיו פנתה אליו מיד ובסמוך למתן הדו"ח והסבה את תשומת ליבו לקיומו של תו חניה "זכור לו". לכן אני קובעת, כי אגרת החניה שולמה בהתאם לחוק העזר.
אשר על כן, לאחר ששוכנעתי כי המאשימה לא הוכיחה מעל לכל ספק סביר את אשמת הנאשם וכי הנאשם עורר ספק באשמתו, אני מזכה את הנאשם מעבירה לפי סעיף 11 (ב) לחוק העזר לטבעון (העמדת רכב וחנייתו), תשכ"ד – 1963 .

בהליך חנייה (ח"נ) שהוגש בשנת 2022 בעניינים מקומיים באר שבע נפסק כדקלמן:

במסגרת האישום הראשון יוחסה לנאשם עבירת איסור חניה לפי סעיף 3(ג)(2) ו – 3(ב)(2) לחוק העזר לבאר שבע (העמדת רכב וחנייתו) התשנ"א –1991 (להלן: חוק העזר), בכך שביום 8.3.22 בחניון רכבת ישראל בבאר שבע הוא העמיד את רכבו במקום חניה מוסדר מבלי לשלם אגרת הסדר חניה.
אשר על כן נוכח הודאת הנאשם בעובדות המיוחסות לו בכתב האישום ודחיית טענותיו על הסף ולגופן, אני מרשיעה את הנאשם ב – 2 עבירות איסור חניה לפי סעיף 3(ג)(2) ו – 3(ב)(2) ולפי סעיף 6(ד)(17) לחוק העזר לבאר שבע (העמדת רכב וחנייתו) התשנ"א – 1991.
...
בנסיבות העניין, נוכח האמור לעיל, לא מצאתי כי ראוי שהנושא ידון במסגרת תקיפה עקיפה ודין הטענות להידחות בהעדר סמכות עניינית של בית המשפט להידרש להן.
דין טענות הנאשם להידחות אף לגופן חוק חניה לנכים מקנה כאמור הטבות חניה לנכים בעלי תג חניה לנכים.
אשר על כן נוכח הודאת הנאשם בעובדות המיוחסות לו בכתב האישום ודחיית טענותיו על הסף ולגופן, אני מרשיעה את הנאשם ב – 2 עבירות איסור חניה לפי סעיף 3(ג)(2) ו – 3(ב)(2) ולפי סעיף 6(ד)(17) לחוק העזר לבאר שבע (העמדת רכב וחנייתו) התשנ"א – 1991.

בהליך חנייה (ח"נ) שהוגש בשנת 2020 בעניינים מקומיים ירושלים נפסק כדקלמן:

כתב האישום לנאשם נימסרה הודעת תשלום קנס (לפי סעיף 229 לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב], התשמ"ב-1982) בגין עבירה של העמדת/חנית רכב במקום חניה מוסדר באמצעות כרטיס חניה מבלי לשלם אגרת הסדר חניה בשיעורים הנקובים בתוספת לחוק העזר לירושלים (העמדת רכב וחנייתו), התשכ"א-1960 (להלן - חוק העזר) - בנגוד לסעיף 11(א) לחוק העזר.
...
התקיימות יסודות העבירה נוכח הודאת הנאשם ודחיית טענות ההגנה של הנאשם אני קובע כי המאשימה הוכיחה את ביצוע העבירה מעבר לספק סביר.
התוצאה אני מרשיע את הנאשם בעבירה המיוחסת לו בכתב האישום.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו