מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

כתב אישום: הסתה לגזענות, אלימות ופגיעה ברגשי דת

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2019 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

סיכומי הצדדים ב"כ המאשימה טען כי היתקיימו יסודות העבירות בשני האישומים, וכן העניין הצבורי המובהק באכיפתם; באשר לאישום הראשון- הסתה לאלימות, פירסם הנאשם בכתב וברבים בתפוצה נרחבת של כ-200 אנשים שני פרסומים אשר בהם דברי שבח, אהדה, תמיכה, עדוד או הזדהות ברורים ומובהקים ביחס לפגיעה בגופם של חיילים וכן העמדתם בסכנת חבלה חמורה ואף מוות, דבר המוביל לאפשרות ממשית שיביא לעשיית מעשה אלימות.
ביטוי שיש בו פגיעה ברגשות הדת או שיש בו "חומר תועבה" מכוסה על ידי חופש הביטוי.
ראו והשוו לעניין זה את בג"צ 2684/12 התנועה לסובלנות בחינוך הדתי, נ' היועץ המשפטי לממשלה (פורסם במאגרים, 9.12.15), שם נדחתה עתירה כנגד היועמ"ש שלא להעמיד לדין ולהורות על סגירת תיק מחוסר ראיות מספיקות והכל כנגד מחברי הספר "תורת המלך" בעבירות של הסתה לגזענות והסתה לאלימות.
...
העולה מכל המקובץ הוא שלא התקיים היסוד העובדתי בגין העבירה להעלבת עובד ציבור ואין מקום לבחינת היסוד הנפשי.
אכיפה בררנית - העלבת עובד ציבור סבורני, כי בעניין הטענה לאכיפה בררנית בדבר העבירה להעלבת עובד ציבור נושא האכיפה הבררנית בה לידי ביטוי אף ביתר שאת.
סוף דבר, אני קובע כי יש לזכות את הנאשם מכל המיוחס לו בכתב האישום.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2019 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

ה באישום השני בכתב האישום 85 אכיפה בררנית 86 סיכום 89 כנגד הנאשם הוגש כתב אישום המונה שני אישומים ומייחס לו עבירות של איסור פירסום הסתה לגזענות – עבירה לפי סעיף 144ב בחוק העונשין, התשל"ז-1977 [להלן: "חוק העונשין"]; הסתה לאלימות או טירור – עבירה לפי סעיף 144ד2 בחוק העונשין; פגיעה ברגשי דת – עבירה לפי סעיף 173(1) בחוק העונשין.
...
אציין כי בניגוד לבא-כח המאשימה, אינני נזקקת לגרסתו של מר פורטמן כדי לדון בטענה, אינני מקבלת את טענתו כי "חזר בתשובה" וכי ניסה לתקן את דרכיו.
סופו של דבר, לא מצאתי ממש בטענה לאכיפה בררנית, מן הטעם כי ההשוואה אותה ערך בא-כח הנאשם אינה בין שווים, או בין שותפים שווים לעבירה, או כאלה שהראיות נגדם דומות בזמנים הרלוונטיים להגשת כתב האישום.
סיכום סופו של יום אני מרשיעה את הנאשם בעבירות המיוחסות לו בכתב האישום – 2 עבירות של הסתה לאלימות לפי סעיף 144ד2 בחוק העונשין, ושתי עבירות של איסור פרסום הסתה לגזענות לפי סעיף 144ב בחוק העונשין.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2021 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

במסגרת ההסדר הורשע הנאשם בבצוע עבירות של היזק בזדון ממניע גזענות או עוינות כלפי ציבור, בנגוד לסעיף 452 ביחד עם סעיף 144 ו' בחוק העונשין, התשל"ז -1977 (להלן:"החוק"), פגיעה ברגשי דת בנגוד לסעיף 173 (1) בחוק, ריבוי עבירות של הסתה לגזענות בנגוד לסעיף 144 ב' בחוק וריבוי עבירות של הסתה לאלימות בנגוד לסעיף 144 ד' 2 בחוק.
פירסומי הנאשם בפייסבוק המפורטים באישום, הוזנו באופן ישיר בחשבונותיהם של 1260 עד 1440 חבריו בפייסבוק, לפי התקופה, ובנוסף, היו פתוחים ונגישים באנטרנט לעיני כל. תוך כדי ועל רקע האוירה הציבורית הרגישה והנפיצה המתוארת באישום, במשך שנים, באופן חוזר ונשנה, פרסם הנאשם בחשבונו בתפוצה נרחבת קריאות לעשיית מעשי אלימות נגד ערבים באשר הם, ודברי שבח, אהדה, עדוד, תמיכה והזדהות כלפי מעשים שכאלה; דברים מתוך מטרה להסית לגזענות נגד ערבים באשר הם, קריאות לעשיית מעשי אלימות נגד כוחות הבטחון, ודברי שבח, אהדה, עדוד, תמיכה והזדהות כלפי מעשים כאמור, הגם שפעמים רבות מעת לעת נחקר ואף נעצר בגין פרסומים אלה.
נטען כי המלל המסית התמתן עם השנים, וכי בפני בית המשפט כיום, שנים לאחר ביצוע העבירות הראשונות המתוארות בכתב האישום, אדם אחר, בעל מישפחה ונטול פייסבוק.
...
כמות הפרסומים הרבה, כ-40 במספר, משך הביצוע, העובדה שבמסגרת האישום הראשון הנאשם גם עשה מעשה אקטיבי של גרימת נזק לרכוש, ובוטות הפרסומים – כל אלו מהווים נסיבות לחומרא, המביאות למסקנה כי הפגיעה בערכים המוגנים - רבה.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2016 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

האישום והכרעת הדין נאום שנשא הנאשם אודות "תכונותיהם של היהודים על פי הקוראן" בפני כמאה מתפללים בהר הבית הביא להרשעתו בעבירות של הסתה לאלימות או לטרור והסתה לגזענות לפי סעיפים 144ד2(א) ו-144ב(א) לחוק העונשין, התשל"ז-1977 (להלן: "חוק העונשין").
לשיטתו, מדובר בנאום המבוסס על דברי דת ועל פסוקים מהקוראן ופרשנויות שניתנו להם על ידי אנשי דת מוסלמים ברחבי העולם, הוא כלל אמירות כלליות ולא מחייבות, הדרכה לכלל המאמינים להמתין בסבלנות לבואו של הנביא ותאור החזון לאחרית הימים, אך לא היה בו משום הסתה לגזענות או לאלימות.
הוא חש תחושות קשות בשל הרשעתו ומעצם ניהול ההליכים המשפטיים נגדו, ותיאר מצוקה כלכלית ורגשית קשה שהוא ומשפחתו חווים בשל היותו עצור מעצר בית מלא מזה תקופה ארוכה.
מכאן שהערכים המוגנים אשר בבסיס העבירות של הסתה לגזענות והסתה לאלימות הם כה מרכזיים בחברתנו ונוגעים לחירויות וזכויות בסיסיות ומשום כך, על אף הפגיעה הגלומה בעבירות אלה בחופש הביטוי, נימצאו ערכים אלה ראויים ונדרשים להגנה ולעתים מצדיקים את הפגיעה בחופש הביטוי, כמובן שבמידה הראויה ובהתאם לחוק היסוד ובמידת הזהירות הנדרשת.
בכתב האישום תואר הלך הרוח בתקופה בה ביצע הנאשם את העבירות, והוא מתאר מהימנה את האוירה הציבורית ששררה בישראל עובר לבצוע העבירות על ידי הנאשם בשנת 2014, במהלך ולאחר מבצע "צוק איתן"; גל פעולות טירור והתפרעויות אלימות ברחבי ירושלים מצד ערבים תושבי מזרח ירושלים שאופיין בתקיפת אנשי כוחות ביטחון באמצעות יידוי אבנים, השלכת בקבוקי תבערה וירי זיקוקים, תקיפת אזרחים במיתחם הר הבית, ריבוי הפרות סדר בירושלים בכלל, ובהר הבית בפרט תוך יידוי אבנים, זיקוקים ובקבוקי תבערה וריבוי פיגועי טירור רצחניים כלפי האוכלוסייה היהודית בירושלים, לרבות פיגועי דריסה, דקירה וירי.
...
במכלול שיקולי הענישה, סבורני כי בעת הזאת, בהתחשב בשכיחותה של העבירה והפצת אידאולוגיות הגזענות והשנאה, שיקול ההרתעה מקבל בכורה על פני שיקולי הענישה האחרים, הן לשם הרתעתו של הנאשם שלפניי והן לשם הרתעת הרבים, ומכאן מקומו של הנאשם שלפני במרכזו של מתחם הענישה ההולם.
לפיכך, נוכח כל האמור לעיל ולאחר ששקלתי את מכלול השיקולים שצוינו לעיל, אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים: שמונה (8) חודשי מאסר לריצוי מלא בפועל.

בהליך דנ"פ (דנ"פ) שהוגש בשנת 2000 בעליון נפסק כדקלמן:

הנאשם הובא לדין בגין ביצוע עבירות חמורות: היתפרעות, פירסום הסתה לגזענות, פירסום עדוד למעשי אלימות, היתפרעות שסופה נזק מתוך מניע של גזענות, ועלבון דת. על פי הכתוב בכתב האישום, החלו ביום 7.10.00 התפרעויות והפרות סדר קשות במרכז העיר טבריה.
מעשיו אלה, כך נכתב בכתב האישום, נועדו לפגוע ברגשות הדת של המוסלמים בדרך של פגיעה במקום המקודש להם.
...
מאידך גיסא, העובדה שנפל פגם בהליכים שנתקיימו בבית המשפט קמא, בעטיה של התרשלות התביעה, אינו מהווה שיקול מכריע ויחיד בשאלה אם יש מקום להיעתר לבקשה להורות מחדש על מעצר.
בית המשפט המחוזי (כבוד השופט ה' חטיב), בהחלטתו המנומקת היטב, נדרש הן לשאלת הפגיעה הפסולה בחירותו של העורר והן לשאלת הצורך להורות על מעצרו בשל התנהגותו של העורר, ובא לכלל מסקנה כי בנסיבות שהביאו להחלטת המעצר הראשונה בעניינו של העורר לא חל שינוי.
הערר נדחה והעורר ישאר במעצר עד תום ההליכים נגדו.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו