מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

כתב אישום מתוקן: תקיפה הגורמת חבלה של ממש (בן זוג)

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2024 בשלום אשקלון נפסק כדקלמן:

הכרעת הדין, הסדר הטיעון, כתב האישום והשתלשלות ההליך הנאשם הורשע על-פי הודאתו בכתב אישום מתוקן (להלן: כתב האישום) ב-איומים, בהתאם לסעיף 192 ל-חוק העונשין, התשל"ז–1977 (להלן: חוק העונשין), תקיפת קטין על ידי אחראי, בהתאם לסעיפים 379 ו-382(ב) ל-חוק העונשין ו-תקיפת בת זוג הגורמת חבלה של ממש, בהתאם לסעיפים 380 ו-382(ג) ל-חוק העונשין.
בדחותו הבקשה, קבע כב' הש' אלרון בסעיף 10 להחלטתו - "כפי שהודגש לא אחת, יש לנקוט במדיניות ענישה מחמירה ומרתיעה כלפי עבירות אלימות במשפחה - ואלימות בין בני זוג בפרט - על מנת למגר תופעה נפסדת זו. זאת, בין היתר לנוכח הקושי הקיים לעיתים בחשיפת עבירות אלו, המבוצעות בהסתר מאחורי מפתן הדלת; הפגיעה הקשה שהן מסבות לתחושת הבטחון של בני המשפחה - וקורבנות המעשים בפרט; והחשש מהסלמת המעשים באופן העלול אף לסכן את חיי בני המשפחה, ובהם בת זוגו של התוקף"; רע"פ 3801/16 פלוני נ' מדינת ישראל (3.5.18) – נדחו ערעור ובקשת רשות ערעור של מי שהורשע, לאחר שמיעת ראיות, בתקיפת בת זוג שגרמה לחבלות בפניה ולסימנים בגופה.
...
להשלמת התמונה אציין כי ההגנה עתרה לביטול הרשעת הנאשם והגם שלרוב דיון בנושא זה מקומו בתחילת גזר הדין בהינתן המסקנה הסופית – הדיון בנושא יובא לאחר קביעת המתחם.
אמנם קיימים מקרים בהם בתי המשפט הורו על ביטול הרשעה מבלי שהוכחה פגיעה קונקרטית בתעסוקה – אולם מקרים אלו נדירים ונפסק לא אחת, כי הם מתאימים לאותם מקרים בהם סוג העבירה לא מחייב הותרת ההרשעה על כנה וכאשר הליך הטיפול והשיקום היה משמעותי מזה שלפניי, ונקבע כי במקרים אלו ניתן היה להיעזר ב-"מקבילית הכוחות": כב' הש' דנינו ב-עפ"ג (ב"ש) 66903-07-20 אבו מדיעם נ' מדינת ישראל (30.12.20) הורה על ביטול הרשעה בעבירה חמורה פחות מזו שלפני וקבע – "בין התבחינים הללו מתקיימת מעין 'מקבילית כוחות', במובן זה שככל שמעשה העבירה חמור יותר, נדרש הנאשם להוכיח פגיעה קונקרטית ולא יהא די בתרחיש תאורטי או אף בהוכחת מידת ודאות קרובה לקיומו של נזק קונקרטי. מנגד, ככל שמעשה העבירה קל יותר, אפשר כי בית המשפט ייטה להסתפק בהוכחת פגיעה כללית יותר. אין צריך לומר כי בחינת היחס שבין תבחינים אלו תיעשה רק מקום בו ישתכנע בית המשפט כי סוג העבירה, על נסיבותיה, מאפשר לוותר על ההרשעה מבלי שיהא בכך כדי לפגוע פגיעה חמורה באינטרס הציבורי". כב' הש' ברסלר גונן ב- עפ"ג (ב"ש) 27326-12-21 קיזר נ' מדינת ישראל (9.3.22) הורה על ביטול הרשעה בעבירה חמורה פחות מזו שלפני וקבע – "ניתן גם בעבירה שכזו להיעזר במקבילית כוחות: ככל שעוצמת הפגיעה בערכים המוגנים גבוהה, כך יידרשו נימוקים אישיים משמעותיים ביותר ומטבע הדברים יקשה על ההגנה להוכיח כי הפגיעה הנובעת מההרשעה אינה מדתית. מנגד, על הקצה השני של המידרג, ככל שעצמת הפגיעה בערכים המוגנים פחותה, כי אז יקל יותר להניח תשתית להראות כי הפגיעה כתוצאה מההרשעה אינה מדתית ופחות יידרש העושה להצביע על נזקים קונקרטיים ויכול וניתן יהיה להסתפק בהוכחת פגיעה כללית יותר" יישום ההלכות בתיק שלפני מוביל למסקנה, כי בהינתן עוצמת הפגיעה בערכים המוגנים וחומרת מעשיו – יש צורך בהוכחת פגיעה קונקרטית משמעותית.
עם זאת, הליך הטיפול שעבר הנאשם, כמו גם נסיבותיו האישיות המורכבות, בעיקר האירוע הטראומטי שחווה בעבודתו ומות אמו עובר לביצוע העבירות, כמו גם השינוי המשמעותי שחל ביחסו של הנאשם למתלוננת ולבנותיו, כעולה מפניית המתלוננת עצמה והצורך לעודד את הנאשם להמשיך בהליך הטיפול – כל אלו מובילים למסקנה כי יש סיכוי של ממש שהנאשם ישתקם ומשכך יש מקום להורות על חריגה מהמתחם, כך שעונשו יהיה לתקופה שניתן לרצותה בעבודות שירות.
סוף דבר מכל המקובץ לעיל, מצאתי האיזון בין האינטרס הציבורי בהרתעה היחיד והרבים, כמו גם הוקעת האלימות במשפחה – לבין האינטרס לשיקום הנאשם, נוכח נסיבותיו האישיות המורכבות של הנאשם בכלל, ובפרט סמוך למועד האירוע, הליך הטיפול המשמעותי שעבר, בהתחשב בהיותו נעדר עבר פלילי ומעל הכל ההודאה והבעת החרטה על מעשיו – אני סבורה כי יש לסטות מהמתחם אותו קבעתי משיקולי שיקום הנאשם ואני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים: 9 חודשי מאסר, אשר ירוצו בעבודות שירות, בהתאם לחוות דעת הממונה על עבודות שירות.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2021 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

רקע הנאשם הורשע, על יסוד הודאתו בכתב אישום מתוקן, בבצוע עבירה של תקיפת בת זוג אשר גרמה לחבלה של ממש - עבירה לפי סעיף 382 (ג) לחוק העונשין, התשל"ז-1977 (להלן: "החוק").
בבחינת מדיניות הענישה הנוהגת ניתן להצביע על מקרים דומים העוסקים בבצוע עבירה של תקיפת בן זוג הגורמת חבלה של ממש, כמפורט להלן: ת"פ (רח') 3446-10-16 מדינת ישראל נ' פלוני (25.10.17) - בין שניים היתגלע ויכוח בעקבותיו ביקשה המתלוננת לעזוב את המקום אולם הנאשם סרב.
...
רע"פ 11/15 פלוני נ' מדינת ישראל (20.1.15) - נדחתה בקשת ערעור על החלטתו של בית המשפט המחוזי שדחה ערעור על גזר דינו של בית המשפט השלום אשר דן את הנאשם ל- 7 חודשי מאסר בפועל בשל הרשעתו בעבירות של תקיפת בת זוג ותקיפה הגורמת חבלה של ממש אשר בוצעו כלפי אשתו בשני מקרים שונים.
לנוכח כל האמור לעיל, אני קובע כי מתחם הענישה ההולם בנסיבות המקרה שבפניי נע בין מאסר מותנה ל-12 חודשי מאסר בפועל וענישה נלווית.
לנוכח האמור לעיל, הגעתי למסקנה כי לא ניתן להסתפק בענישה צופה פני עתיד, אולם הענישה תהיה ברף שאינו גבוה, בהתחשב בכלל הנסיבות שהוצגו לעיל.
לאחר ששקלתי את כל האמור לעיל, אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים: 3 חודשי מאסר בפועל, אשר ירוצו בדרך של עבודות שירות.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2020 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

ביום 28.11.19 הורשע הנאשם בהתאם להודאתו בכתב אישום מתוקן בבצוע עבירות איומים, לפי סעיף 192 לחוק העונשין, תשל"ז-1977 (להלן: חוק העונשין), הסגת גבול פלילית, לפי סעיף 447(א) לחוק העונשין ותקיפה סתם בנסיבות מחמירות - בן זוג, לפי סעיפים 379 ו-382(ב)(1) לחוק העונשין.
ב"כ המאשימה הגיש את גיליון הרשעותיו של הנאשם – לחובתו הרשעה קודמת בעבירות תקיפה סתם בנסיבות מחמירות - בן זוג, תקיפה גורמת חבלה של ממש בנסיבות מחמירות - בן זוג והיזק לרכוש במזיד (עת/1), וגזר דין מיום 13.7.16 בו נדון הנאשם למאסר על תנאי בן שישה חודשים, בר הפעלה בעניינינו, בגין עבירות אלימות שבוצעו כלפי אותה המתלוננת (עת/2).
...
לאחר שנתתי דעתי לשיקולים המנויים בסעיף 40ג(א) וסעיף 40ט לחוק העונשין, לאור הממצאים עליהם עמדתי לעיל ולאחר שבחנתי את מדיניות הענישה הנוהגת, ותוך שנתתי דעתי לשילוב המַצְמית שבין חדירת הנאשם מהרחוב דרך המרפסת אל בין כותלי בית הוריה של המתלוננת, לשם הגיעה עם ילדיה בעקבות ויכוח עם הנאשם, לבין תקיפת המתלוננת בתוככי הבית, כשהיא חסרת אונים מול אִמהּ וילדיה הפעוטים שנאלצים לחזות באירוע (חלק מהאיומים בוצע כשהילדים הוחזקו בידיו של אביהם – הנאשם), מצאתי לקבוע מתחם ענישה בין מספר חודשי מאסר שניתן לרצותם בדרך של עבודות שירות לבין 14 חודשי מאסר בפועל.
תוצאה אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים: 6 חודשים מאסר בפועל.
אני מורה על הפעלת 6 חודשים מאסר מותנה (ת"פ 52904-06-14, גזר דין מיום 13.7.16), זאת במצטבר.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

לאור האמור הורשע הנאשם בתקיפה הגורמת חבלה של ממש- בן זוג, לפי סע' 380+ 382(ג) לחוק העונשין, התשל"ז- 1977.
עפ"ג (מח' מרכז) 8173-01-22 אבו מחסן נ' מדינת ישראל (מיום 12.12.21): המערער, נעדר עבר פלילי, הורשע על פי הודאתו בכתב אישום מתוקן, בכך שהוריד את כסוי ראשה של המתלוננת, אחז בגרונה, היכה אותה בידיו, נשך אותה באפה והשליך לעברה כסא.
...
ערעורו נדחה, תוך שערכאת הערעור ציינה כי חסד עשה בית משפט השלום עם המבקש, בכך שלא החמיר עימו בענישה, בשים לב לעברו הפלילי.
ערעורו נדחה על אף מצבו הרפואי, לאחר שאובחן כסובל מדמנציה.
אשר על כן אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים: מאסר בפועל בן 5 חודשים.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

עובדות כתב האישום הנאשם הורשע על פי הודאתו, בעובדות כתב אישום מתוקן הכולל ארבעה אישומים, בבצוע עבירות כדלקמן: 3 עבירות של תקיפה הגורמת חבלה של ממש- בן זוג - עבירה לפי סעיף 382(ג) לחוק העונשין, תשל"ז-1977 (להלן: "חוק העונשין"); איומים - עבירה לפי סעיף 192 לחוק העונשין; היזק לרכוש במזיד - עבירה לפי סעיף 452 לחוק העונשין; על פי עובדות החלק הכללי, במועד הרלוואנטי לאישום, היו הנאשם ולילך לוי (להלן: "המתלוננת") בני זוג נשואים ולהם 2 ילדים: א.ל. (יליד 2019) וא.ל (יליד 2020) (להלן: "הילדים").
...
על כן, ובשים לב למכלול הנתונים והשיקולים שפורטו לעיל, אני סבורה כי מתחם העונש ההולם באשר לכלל האישומים, נע בין 15 חודשי מאסר ל-30 חודשים, לצד ענישה נלווית.
אבהיר כי ערה אני לכך שעונש מאסר עלול לפגוע בנאשם, אך אין מנוס מהמסקנה כי לא די בשיקולים המקלים הקיימים כאן, כדי להצדיק השתת עונש שאינו כולל מרכיב ממשי של מאסר ובית המשפט מקווה כי הנאשם ימשיך בטיפול ובשיקום בין כתלי הכלא.
סוף דבר לאור האמור, הנני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים: מאסר לתקופה של 15 חודשים, בניכוי ימי מעצרו כרישומי שב"ס. מאסר למשך 8 חודשים וזאת על תנאי למשך 3 שנים מיום שחרורו והתנאי הוא שלא יעבור כל עבירת אלימות כנגד בת זוג או איומים.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו