בהתאם לסעיף 182 ל-חוק סדר הדין הפלילי, התשמ"ב-1982 אני מודיעה על זכוי הנאשמת
כתב האישום, העובדות המוסכמות ויריעת המחלוקת
ב-19.5.16 הוגש כתב אישום, המייחס לנאשמת עבירת אי קיום צו בית המשפט, בהתאם לסעיף 210 ל-חוק התיכנון והבנייה, התשכ"ה-1965 (להלן: חוק התו"ב).
משכך נקבע כי אין בכך שהזכויות "במבנה האסור" הועברו לצד ג' כדי לפטור ממתן צו הריסה, בעיקר משום "שנוכח הוראות החוזה ברור כי הקונה היה ער לבעייתיות של 'הדירה שרכש', וויתר על כל טענת ברירה שהקנה לו החוק כולל ידיעה על מצבה של 'הדירה', ובפרט כאשר לא הוכחה העברת זכויות לצד ג', כאמור".
צודקת המאשימה כי לבית המשפט סמכות "לצוות על מי שהורשע בבצוע עבודות בניה ללא היתר להרוס את העבודות גם אם אינו בעל זכויות בנכס", כפי שנקבע בפסיקה ענפה, לרבות ב-ע"פ (מחוזי-י-ם) 8115/04 הירש נ' מדינת ישראל (22.4.04) (להלן: ענין הירש), אליו הפנה ב"כ המאשימה בסיכומיו - אלא שגם מקרה זה שונה מעניינו, שכן ב-ענין הירש דובר על מצב בו הנאשם ביצע הבניה הלא חוקית בנכס שבבעלות אישתו ונקבע כי "לנוכח הזיקה שבין המערער לבין בעלת הנכס (רעייתו) וההנחה שהבניה בוצעה בהסכמתה, אין די באמירה סתמית לפיה המערער לא יכול לבצע את הצוו ונדרשות היו ראיות של ממש בענין, ראיות שלא הובאו".
זאת ועוד, ב-ענין הירש נקבע בפיסקה 6 אליה הפנה ב"כ המאשימה, כי "אין לנו צורך לפסוק בעירעור זה האם בכל מקרה בו אין לנשפט זכויות בעלות בנכס יהיה זה מוצדק לחייבו להרוס את הבניה לה הוא אחראי".
בעיניינו, הנאשמת ביצעה את עבירת הבניה בהיותה בעלת הנכסים (בשונה מ-ענין הירש), נתנה את הדין על כך, ביצעה את צו ההתאמה (שוב, בשונה מ-ענין הירש) ולאחר מכן מכרה את הנכסים וחדלה להיות הבעלים שלהם.
בדיון הראשון שהתקיים בפני, ב-10.11.20 - כימעט 5 שנים לאחר הגשת כתב האישום - נימסר מענה מפורט כמתואר לעיל והתיק נקבע לשמיעת הוכחות ב-31.12.20.
...
מקובלת עלי טענת ב"כ הנאשמת בסעיף 3 לסיכומיו, כי הצהרת הרוכש בסעיף 4.6 ל-ה/1 ול-ה/1 רלוונטית מדגישה זאת ובשל חשיבותה אביאה כלשונה -
"הרוכש מצהיר כי ידוע לו שלא ניתן לעשות במחסן שימוש למגורים אלא בכפוף לשינוי תב"ע לצורך כך ואם וככל שיחפוץ לעשות בו שינוי שונה מיעודו כיום הוא מתחייב להסביר על אחריותו ועל חשבונו את שינוי התב"ע בוועדה המקומית והמחוזית"
מקובלת עלי גם טענת ההגנה בסעיף 5 לסיכומי ב"כ הנאשמת, כי המחיר בו נמכר כל אחד מהמחסנים, קרי 190,000 ₪, מלמד אף הוא כי מדובר במכירת מחסנים ולא יחידות דיור.
משכך, התצרף הראייתי מוביל למסקנה כי הנאשמת קיימה את צו ההתאמה עובר לינואר 2010.
למעלה מהדרוש אציין, כי למצער די ב-ה/1 ו-ה/2, בשילוב אישורי המס והתרשמותי החיובית מעדויות המפקחת, מנהל הפיקוח ומנהל הנאשמת, כדי להוביל למסקנה שקיים ספק סביר בהפרת הצו עובר לינואר 2010.
אשר על כן אני הגעתי למסקנה כי יש לזכות את הנאשמת.