מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

כתב אישום ומענה: איומים וסחיטה בעקבות תאונת דרכים

בהליך מעצר עד תום ההליכים (מ"ת) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

ביום 26.11.2023 איים משיב 1 על ב.ב פעם נוספת בכך שהתקשר אליה ואמר לה "אל תדאגי המשאית תזוז" ו – "חבל שלא שרפו את כולה היית מקבלת ביטוח עליה". באותו היום שלח משיב 1 הודעה קולית למתלונן, בה אמר לו בטון מאיים: "אתה יודע, חבל שאני אבוא לאסוף אותך נכון? אתה לא אוהב שאני אוסף אותך באוטו". בד בבד עם הגשת כתב האישום הוגשה בקשה למעצרם של המשיבים עד לתום ההליכים.
אשר לעבירת הסחיטה באיומים המיוחסת למשיבים 1 ו-2, הרי שכפי שנקבע בבש"פ 9078/23 מדינת ישראל נ' חלבי, פסקה 16 (1.1.2024): "עבירות של סחיטה באיומים נושאות עמן חשש למסוכנות ולשיבוש הליכי משפט, וככלל, אינן מצדיקות חלופת מעצר (ראו בש"פ 3357/22 מסארמה נ' מדינת ישראל, פסקה 11 (30.5.2022))". בעניינינו לא הסתפקו משיבים 1 ו-2 במילים ועברו לשלב המעשים שכלל, כאמור, את הצתת משאיתו של המתלונן.
בגיל 19 עבר תאונת דרכים בעקבותיה סובל מכאבים עזים ברגלו עד היום אולם הוא לא מיצה את הטיפול הרפואי שהוצע לו ובחר להשתמש בקנביס רפואי ברישיון, אף מעבר למינון שנירשם לו, כשלדבריו כיום הפחית את השמוש.
לפיכך, נקבע בפסיקה שבעת מעצר באיזוק אלקטרוני נידרש פקוח אנושי מתאים לשם פקוח "הרמטי" על העצור, אשר יספק מענה ראוי לעילות המעצר ויבטיח כי תנאי המעצר נשמרים [ראו מיני רבים: בש"פ 5364/17 מדינת ישראל נ' איינאו, פסקה 19 (17.8.2017); בש"פ 7833/22 היועצת המשפטית לממשלה נ' קוטלר, פסקה 10 (28.11.2022)].
...
לסיכום, טען ב"כ המשיבים, המשיבים עצורים מחודש נובמבר, "למדו את הלקח, מבינים את החומרה" ובשלה העת להורות על שחרורם ולמצער על מעצרם באיזוק אלקטרוני.
דיון והכרעה לאחר שנתתי דעתי לטענות הצדדים ולאמור בתסקירי המבחן, הגעתי לכלל מסקנה כי לא ניתן להסתפק במקרה זה בחלופת מעצר או במעצר באיזוק אלקטרוני ויש להורות על מעצרם של המשיבים עד תום ההליכים.
אשר לאפשרות מעצרם של המשיבים בפיקוח אלקטרוני, נחה דעתי כי בדין לא המליץ שירות המבחן על אפשרות זו, זאת הן בשל מסוכנותם של המשיבים והן בהיעדר פיקוח אנושי מספק.
מסקנה זו מתבקשת לנוכח העובדה שפיקוח אלקטרוני כשלעצמו אך מתריע על הפרת תנאי המעצר אך אין בכוחו למנוע את ההפרה.
אשר על כן, אני מורה על מעצרם של המשיבים עד לתום ההליכים נגדם.

בהליך מעצר עד תום ההליכים (מ"ת) שהוגש בשנת 2017 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כך למשל בבש"פ 2227/08 טראד גריפאת נ. מדינת ישראל , שם נקבע: "... משעה שמטרת המעצר הנה מניעת העורר מלנהוג עד לתום ההליכים כנגדו ובכלל, שומה היה על בית המשפט קמא לבחון באופן פרטני האם לא ניתן להשיג את תכלית המעצר בדרך חילופית, ולא די בקביעה הגורפת לפיה אין באפשרותה של כל חלופת מעצר שהיא כדי להפיג את מסוכנותו". ובבש"פ 10118/04 נזמי ג'בלי נגד מדינת ישראל : "אכן בימים אלו, כשנגע תאונות הדרכים מישתולל וגובה קורבנות רבים חובה על בתי המשפט לסייע במאבק למניעת המסוכנות הנשקפת מנהגים עבריינים, בין השאר באמצעות הרחקתם מהכביש. יחד עם זאת, משקיימת בשלב זה של ההליכים, דרך שבה ניתן להרחיק את הנהג המסוכן מהכביש מבלי שישהה בכלא, יש לעשות מאמץ להעדפה בדרך זו". במהלך הדיון הציג ב"כ המשיב חלופת מעצר בדמות אם ואחות המשיב, אשר שמעתי מהן לגבי רצונן והתגייסותן לעזרת המשיב הגם שהערבות מבקשות להתגייס וליתן עזרה למשיב, לא שוכנעתי כי ניתן ליתן אמון במשיב, וזאת בעיקר על רקע נסיבות ביצוע העבירות המתוארות בכתב האישום משם עולה קלות הדעת, הפזיזות והזילות בחיי אדם, כמו גם המסוכנות הרבה אשר העמיד המשיב את משתמשי הדרך לאורך למעלה מ- 10 דקות.
להשלמת נקודה זו, עונה המשיב בחקירתו שבסה"כ מדובר בנהיגה ללא רישיון.
למשיב אף עבר פלילי הכולל הרשעות בעבירות רכוש ,מירמה וסחיטה באיומים.
...
בעניין זה אינני מקבלת את טענת הסנגור אשר מנסה לשוות לאירוע זה משקל מינורי, שכן לו מדובר היה בחשש מן השוטר וטעות בשיקול הדעת, הרי ש"טעות" זו ארכה זמן רב ויכולה הייתה לעלות בחייו של מאן דהוא, בשלמות גופו או ברכוש הציבור ובכל מקרה לאחר קריאת חומר החקירה ועדותו של המשיב, לא התרשמתי שמדובר במי אשר חשש ופעל ללא מחשבה, נהפוך הוא, בתיק קיימת אמירה של המשיב ממנה עולה שהתכוון למעשיו והכל מתוך שיקול דעת ולמטרה שאינה קשורה ברישיון הנהיגה שלו.
לפיכך ומכל האמור הנני מורה על מעצרו של המשיב עד להחלטה אחרת.
הנני קובעת להמשך דיון, לאחר קבלת תסקיר מעצר, ליום 7.9.17 בשעה 13:30 המשיב יובא באמצעות שב"ס – יחידת נחשון.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

רקע הנאשם 1 (להלן: "הנאשם") הורשע בהתאם להודאתו בעובדות כתב האישום המתוקן בעבירות כדלקמן: סחיטה באיומים, לפי סעיף 428 סיפא בחוק העונשין, תשל"ז-1977 (להלן: "החוק") (אישום ראשון).
ביום 17.7.20 שלח הנאשם או מי מטעמו הודעה מאיימת לב.ב וכתב: "אני אבא של הילדה תזהר ותענה לטלפון מיד". מיד לאחר מכן היתקשר הנאשם לב.ב ואיים: "אזיין אותך. אכסח תבוא היום לנתניה עד 16:00". בהמשך אותו היום היתקשר הנאשם עוד מספר פעמים לב.ב אשר לא ענה לשיחותיו, אז שלח הנאשם או מי מטעמו הודעה מאיימת בה נכתב בין היתר: "אחפש אותך. אני אמצא אותך. אתה תקלל את היום שנולדת. ארדוף אותך" ולאחר מכן המשיך הנאשם להיתקשר לב.ב. הצדדים הגיעו להסדר דיוני, לפיו הנאשם הודה והורשע בכתב האישום המתוקן והופנה לקבלת תסקיר שירות המבחן.
אחיו שהיה קרוב אליו נהרג בתאונת דרכים וכך גם חברו ושותפו של הנאשם נהרג בתאונה וכל זה הכניס אותו למשבר נפשי עמוק והוא היה זקוק לעזרה שלא ניתנה לו. לאחרונה חלה וקיבל רישיון לקנביס רפואי.
בהמשך, בעקבות הסחיטה, מסר המתלונן סך של 4,000 ₪ נוספים.
...
יחס המוצא בין מסייע למבצע עיקרי בעונש, הוא מחצית עונשו של המבצע העיקרי, ואולם נוכח חלקו המשמעותי של המסייע באישום הראשון, סבורני שאין מקום לקבוע את עונשו של הנאשם על כפל העונש שהוטל על המסייע (קרי: 14 חודשים), אלא על עונש מעט נמוך מכך, וזאת אף בהתחשב באישום השני, וכן בנסיבות שאינן קשורות בביצוע העבירה של שני הנאשמים.
באיזון בין השיקולים השונים, סבורני כי יש לגזור על הנאשם עונש בחלקו הנמוך של מתחם העונש, לצד עונש מאסר על תנאי ופיצוי למתלונן.
סוף דבר אשר על-כן, הנני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים: 13 חודשי מאסר בפועל, בניכוי ימי מעצרו החל מיום 21.6.20 ועד ליום 8.7.20.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ב"כ הנאשם טענה, כי יש להיתחשב בשיהוי, שכן כתב האישום הוגש בחלוף כימעט שנתיים מבצוע העבירה, כשהנאשם לא היה בתקופה זו בתנאים מגבילים, החקירה היתנהלה בעצלתיים, ובסופו של דבר הורשע הנאשם לאחר הליך הוכחות ממושך, שזכותו הייתה לנהל אותו.
כמו כן, המתלונן עבר תאונת דרכים בשנת 2021, וייתכן וחלק מהבעיות הגופניות והנפשיות שלו נובעות מכך.
בע"פ 3863/09 ‏מדינת ישראל נ' נאסר חסן (10.11.09) נאמר: "... יש לשוב ולהדגיש כי זכותו של כל אדם לחיים ולשלמות הגוף היא זכות יסוד מקודשת ואין להתיר לאיש לפגוע בזכות זו. יש להילחם באלימות שפשטה בחברה הישראלית על כל צורותיה וגווניה, אם בתוך המשפחה ואם מחוצה לה, אם בקרב בני נוער ואם בקרב מבוגרים. זהו נגע רע שיש לבערו מן היסוד. לפיכך, שעה שנגע האלימות והפרת החוק פושה בחברתנו מן הראוי שידע כל איש ותדע כל אשה כי אם יבחרו בדרך האלימות ייטו בתי המשפט להשית עליהם עונשי מאסר מאחורי סורג ובריח". כן ראה ע"פ 3562/05 פלוני נ' מדינת ישראל (20.7.05): "על היתנהגות מסוג זה יש להגיב ביד קשה, ואם לא כך ננהג, תשתלט האלימות על כל תחומי חיינו. אכן, בתי המשפט התריעו, ולאחרונה אף ביתר שאת כנגד נגע האלימות. אולם, הגיעה השעה לעשות מעשה, ובראש וראשונה, להבהיר בדרך הענישה לעבריינים בכוח, ואפילו צעירים הם, כי המענה לאלימות תהיה כליאה ממושכת, ולתקופות מאסר שעלולות להיות משמעותיות. עם זאת, אין כוונתי לומר שיש לזנוח כליל שיקולים של שקום העבריין, ובמיוחד אם הוא קטין, אולם המציאות בה אנו חיים מציאות חרום היא, ועל כן שיקולים מסוג זה הנם שניים במעלה, וקודמים להם שקולי גמול והרתעה". נסיבות ביצוע העבירה מצביעות על תיכנון מוקדם כשמעדות המתלונן עולה שחלקו של הנאשם בתקיפה בצוותא דומינאנטי.
עוד עמדו לנגד עיניי גיליון הרשעותיו הקודמות של הנאשם ממנו עולה, כי לנאשם הרשעות קודמות שהתיישנו מבית משפט לנוער, בגין ביצוע עבירות אלימות, לרבות עבירות כנגד שוטרים, איומים, רכוש, החזקת סכין שלא כדין, סחיטה באיומים, סחיטה בכוח ועבירה על פי פקודת הסמים, בגינם ריצה מאסרים בפועל, כשההרשעה האחרונה של הנאשם הנה משנת 2014 בגין ביצוע עבירות אלימות והעלבת עובד ציבור אשר בוצעו בשנת 2011.
...
ב"כ הנאשם טענה, כי יש להתחשב בשיהוי, שכן כתב האישום הוגש בחלוף כמעט שנתיים מביצוע העבירה, כשהנאשם לא היה בתקופה זו בתנאים מגבילים, החקירה התנהלה בעצלתיים, ובסופו של דבר הורשע הנאשם לאחר הליך הוכחות ממושך, שזכותו הייתה לנהל אותו.
בפסיקה נקבע, כי יש להטיל עונשי מאסר בפועל על המורשעים בעבירות אלימות תוך שהפסיקה מדגישה את הצורך בהרתעה ובגמול.
לאחר ששקלתי את מכלול השיקולים, כשלנגד עיניי תיקון 113 לחוק העונשין, כשלא מצאתי לחרוג ממתחם העונש לקולא משיקולי שיקום ולא לחומרה, החלטתי לגזור על הנאשם את העונשים הבאים: 22 חודשי מאסר בפועל.

בהליך תאונת דרכים (ת"ד) שהוגש בשנת 2023 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

סעיף 2 לפקודת הראיות קובע כי "הכל כשרים להעיד בכל משפט..", כאשר סעיף 3 מסייג את הכלל האמור וקובע כי: "במשפט פלילי אין בן זוג כשר להעיד לחובת בן זוגו..". סעיף 5(א)(1) מסייג את תחולת הסייג הקבוע בסעיף 3 בכך שהוא מתיר העדת בן זוג במשפט פלילי שענייננו: "חבלת גוף או אלימות או איום באחד מאלה". בעניינינו, הצדדים חלוקים בשאלה האם המשפט שלפניי, שעניינו בין היתר בעבירה של נהיגה בקלות ראש, לפי סעיף 62(2) לפקודת התעבורה, ואי הגשת עזרה לנפגע בתאונה, לפי תקנה 144(א)(2) לתקנות התעבורה, יחד עם סעיף 38(1) לפקודת התעבורה, הוא בבחינת "משפט פלילי שעניינו חבלת גוף או אלימות". במשך השנים בית המשפט פירש את המונחים שבסעיף 5 לפקודת הראיות כמשמעותם בלשון בני אדם ובאופן רחב ומקיף, תוך שנקבע כי מונחים אלה אינם מוגבלים לאלימות או חבלה פיזית גופנית בלבד, וניתן להרחיבם לכל שימוש בכוח ולכל פגיעה שהיא בגוף הקורבן (ראה ע"פ 103/80 קרני נ' מדינת ישראל; ע"פ 95/50 אריכא נ' היועץ המשפטי לממשלה).
בהמשך פסק הדין פורטו מספר עבירות שהוכרו בפסיקה כעבירות אלימות לעניין סעיף 5(א)(1) לפקודת הראיות, ביניהן עבירות הצתה, כליאת שוא, סחיטה, ועבירות הכוללות מעשה של בעילה.
" כהקשה לענייננו, מבחינת יסודות העבירה וכן ביצועה בפועל (המבחנים הראשון והשני לפי עניין פלוני), עבירת נהיגה בקלות ראש או אי הגשת עזרה לנפגע בתאונה, אינן ניכנסות בגדר הגדרת אלימות או חבלת גוף, אולם, הסיכון במעשיו של הנאשם, בכך שעל פי כתב האישום נהג בקלות ראש תוך מהירות מופרזת וכתוצאה מכך היתהפך רכבו וגרם לנזק, הרי שיש בהתנהגות זו סיכון או פוטנציאל בפגיעה בחיי אדם ושלמות גופם, ומכאן שיכולים להיכלל תחת הגדרת "אלימות". בנוסף, בנוגע לעבירת אי הגשת עזרה לנפגע בתאונה, כיוון שתנאי להתקיימות העבירה, הוא קיומה של תאונת דרכים בה נפגע אדם – ובמקרה זה, אשת הנאשם – הרי שניתן לקבוע כי משפטו של הנאשם שלפניי הוא משפט שעניינו גם "חבלת גוף". לא זו אף זו, מבחינה טכנית, העבירה של אי הגשת עזרה לנפגע בתאונה, עונה על המבחן הראשון, שכן פגיעה בגוף או בנפש של אדם בתאונה היא חלק מיסודות העבירה.
...
לאור כל האמור אני מורה כדלקמן: אני נעתרת לבקשה להעיד את אשת הנאשם, עדת תביעה מס' 21.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו