גם אם ב"כ המשיב טוען לסתירות בעדות המתלוננת,חוסר דיוק , הרי בשלב המעצר, אין ביהמ"ש נידרש לשאלת מהימנות עדים או משקל העדויות ולא מצאתי כי הסתירות הנטענות מהוות "פרכות מהותיות וגלויות לעין" המשמיטות הקרקע מתחת לראיות הקיימות כיום.
הסתירות הנטענות בעדות המתלוננת, העידר הקשר הלוגי בין האירועים המתוארים על ידי הסנגור תוך כדי העצמה למצבה הנפשי בעת הארוע, אין בהם כלשעצמם, בשלב זה, לכרסם בתשתית הראייתית , שכן המשיב, כאמור לעיל, תמך וחיזק את גירסתה של המתלוננת .
אין בידי כעת לידון בחלופה שהוצעה, אם יש בה די כדי להנמיך את הסכנה לסכנה סבירה, אלא אבקש להעזר בתסקיר מבחן, זאת נוכח מורכבות יחסי בני הזוג, נטילת התרופות בידי המתלוננת, אבקש תסקיר שיפרוס בפני את מלוא הנסיבות כדי להערוך נכונה את הסיכון בשחררו ואיזה חלפוה היא ההולמת נסיבות תיק זה.
המקובל הוא, שבתיקים מסוג זה לזמן תסקיר מעצר, על מנת לבחון את החלופה והתאמתה לנסיבות תיק זה. תסקיר מעצר הוא כלי עזר להכריע בשאלת התאמת החלופה במקרה זה.
בית משפט העליון עמד על ההיבטים המיוחדים שיש לאלימות על רקע קשר זוגי בהתייחסות לעבירות אלימות במשפחה.
...
כל שעל ביהמ"ש לבחון הוא האם קיימת תשתית לכאורית להוכחת אשמת הנאשם בעבירות המיוחסות לו. רק אם קיימים ליקויים בסיסיים או קשיים אינהרנטיים בחומר החקירה באופן שהחומר הגולמי כפי שהוא נתפס כיום לא יוכל להקים תשתית ראייתית אשר יש סיכוי סביר שניתן יהיה לבסס עליה את הרשעת הנאשם, תתבקש המסקנה כי אין מצויות נגד הנאשם ראיות לכאורה להוכחת האשמה ראה בש"פ 8087/95 זאדה, בש"פ 826/08 קשאש, ובש"פ 3161/10 מהרבנד.
ראו בעניין זה בש"פ 655/10 דוידוב נ' מ"י.
לסיכום, שוכנעתי כי קיימות ראיות לכאורה להוכחת אשמתו , שוכנעתי עוד כי קיימת עילה סטטוטורית ועלי כעת לבחון אם הוצעה בפני חלופה הנותנת מענה הולם ומבטיחה את שלום הציבור ואת שלומה של המתלוננת במקרה שבפני.
לאור הנ"ל אני מורה כדלקמן:
הנני דוחה התיק לקבלת תסקיר קצין מבחן ולהמשך דיון ליום 30/6/14 שעה 13:00.