לפי כתב האישום, כרת הנאשם 30 דונם של עצי אבוקדו, אך המאשימה לא הוכיחה, כי הנאשם כרת את העצים, קל וחומר, שלא הוכיחה, כי הוא כרת עצי אבוקדו האסורים בכריתה על פי החוק.
דיון והכרעה:
כתב האישום המתוקן מייחס לנאשם ביצוע שתי עבירות:
כריתת עצים ללא רישיון כריתה - עבירה לפי סעיף 15 (א) + סעיף 17 (7) לפקודת היערות (ריבוי עבירות);
הובלת גדמי עץ אבוקדו בנגוד לתנאי רישיון הובלה - עבירה לפי סעיף 15 (א) לפקודת היערות + תקנה 2 לתקנות היערות (עצים שהובלתם טעונה רישיון) (הוראת שעה) התשע"ז – 2016, ביחד עם סעיף 17 (7) לפקודת היערות (ריבוי עבירות).
...
המסקנה היא, כי הוכחה העובדה שהנאשם כרת עצי אבוקדו בוגרים, האסורים בכריתה, ללא רישיון, וזאת בניגוד לסעיף 15 (א) + סעיף 17 (7) לפקודת היערות.
אשר לטענת ההתיישנות ולניסוחו של כתב האישום, לא מצאתי, בנסיבות העניין, כל ממש בטענה זו. כתב האישום אמנם פותח במילים: "במהלך חודש אוגוסט במטע האבוקדו... במושב שבי ציון", ולא נוקב בתאריך ספציפי, אך אין בכך כדי להוביל למסקנה, כי מדובר בעבירה שהתיישנה, כאשר מחומר הראיות, ואף מגרסתו של הנאשם, עולה בבירור, כי האירוע התרחש בתחילת חודש אוגוסט 2017, וכתב האישום הוגש בחודש ינואר 2019.
סוף דבר:
אשר על כן, הנני קובע כי הוכחו כל עובדות כתב האישום, וכפועל יוצא מכך, הנני מרשיע את הנאשם בביצוע העבירות המיוחסות לו בכתב האישום המתוקן: כריתת עצים ללא רישיון כריתה – עבירה לפי סעיף 15 (א) + סעיף 17 (7) לפקודת היערות (ריבוי עבירות); הובלת גדמי עץ אבוקדו בניגוד לתנאי רישיון הובלה – עבירה לפי סעיף 15 (א) לפקודת היערות + תקנה 2 לתקנות היערות (עצים שהובלתם טעונה רישיון) (הוראת שעה) התשע"ז – 2016, ביחד עם סעיף 17 (7) לפקודת היערות (ריבוי עבירות).