מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

כרטיס SIM פגום לאחר ניוד מספר

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2016 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בתגובתה לבקשת האישור ובסיכומיה טוענת המשיבה כי עניינה נבחן ושונה מזה שנידון בעיניין אברג'ל, והיא עותרת לדחיית בקשת האישור מהטעמים הבאים: א. הנפקת מספר זמני ללקוח טומנת בחובה יתרונות רבים: היא עשויה להקל על תהליך הניוד של לקוחות עיסקיים אשר קוי הטלפון שבבעלותם מפוזרים בין עובדים רבים; היא מאפשרת ללקוחות (עיסקיים ופרטיים כאחד) להתחיל להשתמש ברשת המשיבה מיד ועוד לפני השלמת הניוד, וזאת למשל כאשר תנאי ההיתקשרות עם המשיבה אטרקטיביים יותר מתנאי ההיתקשרות מול המפעיל הננטש; היא מאפשרת ללקוחות לבדוק אם מכשיר הטלפון שלהם עובד כראוי עם כרטיס ה- SIM של המשיבה; היא מספקת ללקוחות מענה אם במהלך הניוד חלו תקלות; היא אף מקילה על אותם לקוחות שייתכן ואינם יודעים להחליף בעצמם את כרטיס ה- SIM.
ח. המבקש כלל בבקשת האישור המקורית עובדות לא מדויקות שבאי כוחו לא טרחו לבררן; הוא נימנע מפניה מוקדמת למשיבה; הוא אף הגיש בקשות פגומות שהיה צורך בתיקונן שוב ושוב.
אמנם בעיניין אברג'ל נקבע, כי - "...הדין אינו אוסר על המשיבה לספק למעוניינים בכך מספר זמני כנגד חיוב מידי בתשלום – וזאת אף קודם להשלמת הניוד - ובילבד שאפשרות זו מוצעת על ידי המשיבה כאפשרות נוספת לזו הקבועה כ"בררת מחדל" בחוק התיקשורת ובתכנית ניידות המספרים (אשר "החלפת ספק השרות" על פיה מבוצעת באופן שמתן שירות על ידי הספק הקולט מתחיל רק לאחר הפסקת מתן השרות על ידי הספק הננטש).
...
כדי למקד את הדיון בעיקר אקדים ואומר, כי ככל שהמשיבה טוענת שהקצאת מספר זמני כנגד חיוב הלקוח בתשלום מותרת כ"שירות המוצע ללקוח והמיטיב עמו", הרי שדין הטענה להידחות, ואין לי אלא לשוב ולהפנות להחלטה המפורטת בעניין אברג'ל, אשר כל האמור בה יפה גם לעניין הנדון כאן.
אני נעתר לבקשות לאישור התביעה כייצוגית.
על-פי דרישת סעיף 14(א) לחוק תובענות ייצוגיות, אני קובע כדלקמן: הגדרת הקבוצה היא כמפורט בסעיף 1 לעיל.
המשיבה תשלם לב"כ המבקשים שכ"ט עו"ד בסך 93,600 ₪.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2021 בשלום אשדוד נפסק כדקלמן:

משפנה לראשונה ביום 20/1/20 והלין על החיובים החודשיים, זיכתה הנתבעת את התובע במלוא סכום החיוב, לאחר שערכה את בדיקותיה, וזאת בחלוף שלשה שבועות בלבד ממועד פנייתו אך התובע בחר שלא להמתין והגיש את תביעתו לאחר שבוע בלבד ממועד פנייתו.
הנני מקבלת את גרסת התובע באשר לתאור פרטי ההיתקשרות במסגרתה ביקש לבצע ניוד שלשה קווים וקיבל, ללא עלות, שלשה כרטיסי סים ומאף קובלת עליי הגרסה כי נימסר לו כי במקרה של אי הפעלת כרטיסי הסים, לא ייגבה ממנו התשלום החודשי.
אשר לחיובים בגין הקוים הנוספים, הרי שהנתבעת לא הציע כל הסבר, בודאי שלא הסבר המניח את הדעת, מדוע התובע חויב בגין יותר משלשה מנויים ואף לא הכחישה כלל את טענות התובע בנקודה זו. הנתבעת לא הציגה פירוט חיובים, לא הפניתה למספרי המנויים ולא הביאה לעדות את הנציג אשר מסר לתובע את המידע באשר לפרטי החיוב על אף ששמו צוין בכתב התביעה.
בנסיבות אלו, העובדה כי הנתבעת פעלה לזכות את התובע במלוא סכום החיוב ואף עשתה זאת תוך זמן סביר של שבועות ספורים, אינה מרפאה את הפגם שבהתנהלותה.
...
כאמור, לא הוכח לפניי כי התנהלות הנתבעת עולה כדי מעילה או זדון ולכן גם דין תביעת התובע בגין ראש נזק זה להידחות.
עם זאת, מקובלת עליי טענת התובע כי נגרמו לו טרחה, טרדה ואובדן זמן יקר בשל הצורך לערוך בירורים באשר למקור החיוב ובהמשך, להידרש להגשת התביעה ולניהול ההליך.
אין בידי לקבל כסבירה את טענת התובע כי הוא השקיע שישה ימי עבודה בעריכת כתב התביעה, האזנה לקלטות ועריכת בירורים.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2013 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

דוברת: אוקי, זהו? זה שלושת המספרים? דובר: כן. דוברת: כולם באורנג? דובר: כן. דוברת: ובדקת אם יש לכולם את הסים או לא? דובר: לא לכולם.
(אין שיחה במשך זמן מה) דובר הלו? מעיון בתמליל שצורף עולה כי לאחר נתוק השיחה הראשונה יצרה נציגת הנתבעת קשר שוב עם התובע וציינה בפניו כי הליך הניוד מתבצע, חזרה בפניו על מספרי הקוים והתובע שב ואישר.
ראיה נוספת להסכמתו ניתן לראות בכך שהתובע ביקש מהנתבעת להזמין בעבורו כרטיסי סים.
לחילופין, גם לו הייתי מוצאת פגם בהתנהלות הנתבעת בניוד הקוים, הרי שכל שנידרש מהתובע על מנת להשיב את הקוים היה לבקש מיידית מחברת פרטנר לנייד את הקוים חזרה לרשותה.
...
לסיכום האמור, סבורה אני כי הנתבעת ביצעה הליך הניוד רק לאחר קבלת הסכמתו ואישורו של התובע לביצוע הניוד, באופן המעיד על גמירות דעתו.
לאור האמור, שוכנעתי כי הנתבעת פעלה כדין ובהיתר מטעם התובע כאשר ניידה את שני הקווים.
סוף דבר- התביעה נדחית.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2013 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

התובעת פירטה אף בכתב התביעה את כל שהחמיצה במהלך הזמן שבו היה קו הפל' שלה מנותק, מחמת פעולות הניוד אל הנתבעת ובחזרה אליה וכאשר לצורך החזרתו לחב' יו-פון אף נאלצה לרכוש כרטיס סים חדש, כתנאי לניוד מספרה בחזרה מהנתבעת לחב' יו-פון.
הנתבעת אף הסבירה בכתב הגנתה בפירוט רב את תוכנית ניוד המספרים, כפי שנקבעה על ידי משרד התיקשורת, כאשר בתוכנית זו, המחייבת את הנתבעת, היה פתח להתרחשותן של טעויות וכי זמן מה לאחר הארוע שבעניינינו – שונתה התוכנית ותוקנה, תוך שאפשרות יצירת טעות – נימנעה.
הנני דוחה מכל וכל את טענות הנתבעת כאילו היה פגם בהתנהלותה של התובעת וכי לוא פעלה בדרך אחרת – ניתן היה לקצר את משך הזמן שבו היה מכשיר הפל' שלה מנותק.
...
כאשר קיבלתי כמהימנות עליי את טענותיה של התובעת, כפי שפורטו בכתב תביעתה ובעדותה בביהמ"ש, לעניין הפסד שיחת הוועידה בערב ה-5.8.13 ושיבוש יום עבודתה למחרת, לרבות עוגמת הנפש הקשה אותן חוותה במהלך כל אותן שעות, הנני קובעת כי על הנתבעת חלה החובה לפצותה בגינם וקובעת את נזקיה הכלליים של התובעת בסך של 3,000 ₪.
אשר על כן, הנני מחייבת את הנתבעת לשלם לתובעת את הסך של 3,000 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה ועד התשלום המלא בפועל.
כן הנני מחייבת את הנתבעת לשלם לתובעת את הסך של 1,000 ₪ בגין הוצאות המשפט, לרבות אגרת הגשת התביעה.

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2023 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

לאחר סיום ההעסקה פנתה המבקשת למשיבה וביקשה לקבל לידיה את כרטיס הסים של המשיבה ואת המחשב הנייד.
משזו היתמהמהה להשיב את הכרטיס ואת המחשב פנתה המבקשת לחברת הסלולאר בבקשה לנייד את מספר הטלפון, וכן הגישה תלונה למישטרה על גניבת המחשב.
נקבע כי בהליך הפיטורים נפלו פגמים כאשר המבקשת לא ערכה למשיבה שימוע, לכן חויבה בתשלום 8,000 ש"ח פיצויים בגין פיטורים שלא כדין.
...
השופט אילן סופר לפניי בקשה לעיכוב ביצוע פסק דינו של בית הדין האזורי תל אביב (השופט דורון יפת ונציגת הציבור גברת אידה שפירא) אשר קיבל באופן חלקי את תביעת המשיבה כנגד המבקשת, דחה את התביעה שכנגד שהגישה המבקשת וקבע כי המבקשת תשלם למשיבה סך של 38,849 ש"ח עבור רכיבי שכר ופיצוי שונים.
בנוסף הסעדים שנפסקו היו בהתבסס על מסמכים שהוגשו לאחר הסיכומים, ולא היה מקום לקבלם ומשכך סיכויי הערעור גבוהים גם בהיבט זה. המשיבה טוענת כי יש לדחות את הבקשה.
לאחר שבחנתי את טענות הצדדים הגעתי למסקנה כי דין הבקשה להתקבל באופן חלקי.
לפיכך דין הבקשה במישור זה להתקבל.
סוף דבר – הבקשה מתקבלת באופן חלקי.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו