מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

כמות אוכל לא הספיקה תביעת פיצויים נגד חברת קייטרינג

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

התובעים זימנו לעדות גם גורמים שסרבו לתת תצהיר מטעמם, ובהם חיים הלפרין, מנהל היחידה לתכניות משלימות למידה והאחראי על תכנית ההזנה במשרד החינוך; יוסף ממן - בעלי חברת קייטרינג ממן (אותה הציע משרד החינוך כספק חלופי לאל מנארה, כפי שצוין לעיל) ומר עלי זידאן, ששמש בעת הרלוואנטית כמנכ"ל המועצה, וכמנהל אגף החינוך עד לשנת 2011.
תמונה דומה השתקפה גם מדו"ח שנערך על ידי הרכזת היישובית של מיזם אורח חיים בריא במיגזר הערבי, הגב' מהא עזאם (נספח ד' לנ/9, דו"ח משנת 2014), בו צוינו הדברים הבאים: מנהל שנפגשתי איתו מכפר מנדא מציין - "אנחנו לא מרוצים מהאוכל כלל, יש ימים שרוב המנות חוזרות. אני בכוונה מחזיר את המנות לצידניות כדי שיראו שהילדים אינם אוכלים את האוכל הזה". באותו יום 28/1/2014 סיירתי בין הכיתות ונדהמתי מכמויות האכל שחזרו.
אולם, בחקירתו הנגדית עומת זידאן עם דברים שמסר בתצהיר במסגרת תביעה כספית שהגישה שביל נועם נגד המועצה (ת"א 51267-06-16, נ/6), לאחר שעל פי הנטען המועצה לא שילמה לה את מלוא השכר שהגיע לה עבור אספקת ארוחות לתלמידים.
גרם הפרת חוזה סעיף 62(א) לפקודת הנזיקין [נוסח חדש], קובע כדלקמן: "מי שביודעין ובלי צידוק מספיק גורם לאדם שיפר חוזה מחייב כדין שבינו לבין אדם שלישי הריהו עושה עוולה כלפי אותו אדם שלישי, אולם האדם השלישי לא יוכל להפרע פיצויים בעד עוולה זו אלא אם סבל על ידי כך נזק ממון". עוולת גרם הפרת חוזה נועדה להגן על הקשר החוזי מפני היתערבות בו על ידי מי שאינו צד לחוזה (פנינה פרידמן, "מאזן האינטרסים בבחינת היסוד, בלי צידוק מספיק, בעוולת גרם הפרת חוזה" עיוני משפט ו 625 (תשל"ח-תשל"ט); נילי כהן "גרם הפרת חוזה" דיני נזיקין - העוולות השונות 3 (ב' טדסקי עורך, תשמ"ו)).
סעיף 4.1 להסכם הוסיף וקבע כדלקמן: הקבלן מתחייב לספק את המנות למוסדות בהתאם לרשימה שתמסר לו על-ידי החברה והוא מצהיר כי ידוע לו שהחברה אינה מתחייבת להיתקשר עימו בקשר למספר מסוים של מנות ו/או כמויות ו/או אזורים ו/או מוסדות חנוכיים והדבר יהיה נתון לשיקול דעתה הבלעדי והיא תהיה רשאית גם להגדיל ו/או להקטין את מספר המוסדות החינוכיים להם תסופקנה המנות ו/או את מספר המנות לכל מוסד כאמור, במהלך תקופת ההיתקשרות, לפי שיקול דעתה וצרכיה (ההדגשה אינה במקור - ר' ס').
...
לשון הרע העילה האחרונה בה נותר לדון היא לשון הרע, אולם גם דינה להידחות.
ודוקו, אמנם בין מילגם לג'יהאד לא נכרת מעולם חוזה, אולם אני סבור שניתן לראות במילגם כממונה גם עליו, מכח היותה אחראית על תכנית ההזנה כולה, לרבות על הובלתה.
סוף דבר לאור כל האמור לעיל אני דוחה את התביעות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בפניי תובענה כספית מטעם התובעת/נתבעת שכנגד ( חברת "בית הורים") מיום 23.7.2017 בסך של 760,870 ₪ ומנגד תובענה שכנגד מטעם הנתבעים (חברת "ניהול בתי אבות") מתאריך 19.12.2017 בסך של 400,000 ₪.
כידוע, טענת קזוז צריכה להיטען באופן מפורש ומלא ולא באופן ערטילאי היא בעלמא ולכן כל אשר נטענת באופן סתמי ובלתי מבוסס אינה מספיקה והנטל להוכיחה רובץ על הצד אשר טוען את הטענה (ראה : ע"א 579/85 אריאן נ' בנק לאומי בע"מ, פ"ד מ(2), עמ' 767 - 768), ולכן, בהעדר פירוט מספק ומדויק אשר נתמך באסמכתאות אשר מצביעות על כך שמלוא הסכום המוסכם הועבר לידי הנתבעת הרי שיש מקום לקזז מסכום החוב הכללי של הנתבעים כלפי התובעת בסך של 892,630 ₪ את הסך של 234,000 ₪ (200,000 ₪ בצרוף מע"מ) כך שבשלב זה גובה החוב של הנתבעים כלפי התובעת עומד על סך של 658,630 ₪.
למרות שהנתבעים אינם מתייחסים בסיכומיהם להוראת דין ספציפית בנוגע לרכיב תביעה זה, הרי שלמקרא סיכומיה ברי כי מדובר בעוולת גרם הפרת חוזה אשר מעוגנת במסגרת הוראת 62(א) לפקודת הנזיקין (נוסח חדש) אשר מצריכה את בעל הדין התובע להוכיח במצטבר את קיומם של חמשת היסודות הבאים: (1) קיומו של חוזה מחייב; (2) הפרה של החוזה; (3) מודעות מצד הנתבע לקיומו של החוזה ולכך שפעולותיו עלולות להביא להפרתו; (4) גרימה – קשר סיבתי בין פעולת הנתבע להפרת החוזה; (5) העדר צידוק מספיק למעשי הנתבע.
לטענתם של הנתבעים, נציגי התובעת לא נכחו בבית האבות במועד המסירה, וכי מעדותו של הנתבע 2 עלה כי מפעיל בית אבות מחויב להותיר בבית האבות מלאי של אוכל אשר יספיק לפרק זמן של כשלושה שבועות.
בנוסף לכך, טוענת התובעת כי היא היתקשרה עם חברת קייטרינג מטעמה ופיטרה במהלך חודש יולי 2015 את כלל עובדי המטבח אשר הועסקו על ידי הנתבעת 3.
הצדדים אמנם לא נתנו את דעתם באופן מפורש לעניין זה במסגרת "הסכם ההפרדות" ולא ערכו תרשומת מסודרת של כמות המזון אשר הועברה מהנתבע 3 לתובעת אולם עיון בחשבוניות המצורפות לתצהירי הצדדים מעלה כי התובעת החלה לרכוש מזון (בשר ודגים) אולם מנגד הנתבעת 3 רכשה מזון רב בסכום של כ – 10,000 ₪ בתאריך 30.6.2015 ולפיכך הנני מוצא לנכון להעמיד את גובה הקזוז בגין רכיב תביעה זה על דרך האומדן בסך של 10,000 ₪ .
מן המקובץ לעיל עולה כי מדובר בתוכנית חדשה ושונה לחלוטין מזו אשר תוכננה בעבור הנתבעת 3 ואף בתקופת זמן מאוחרת יותר ולכן גם אם נעשה על ידי האדריכל שימוש בתוכניות ו/או במדידות ספציפיות שאותן ביצע עבודה מבלי לקבל את הסכמתם של הנתבעים לכך הרי שדרך המלך בנוגע לקבלת פיצוי בגין היתנהלות מעין זו הנה באמצעות הגשת תובענה ישירה כנגד האדריכל ולא במסגרת טענת קזוז עקיפה המופנית כלפי התובעת.
...
עיון בנספחי תצהירו של הנתבע 2, שאליו צורפו חשבוניות מס מהשנים 2014 ו – 2015 טרם "יום המסירה" (1.7.2015), ולכן יש לדחות את טענות הנתבעים שבנדון בהיעדר יריבות מאחר וככל שהצטברו לחובתם של אותם מאושפזים חובות כספיים הרי שעל הנתבעים להגיש תובענה כנגד אותם מאושפזים ו/או כנגד אפוטרופסיהם ולפיכך דינה של טענת קיזוז זו להידחות.
לסיכום : אשר על כן, סך סכומי הקיזוז מחובה של התובעת כלפי הנתבעים מסתכם בסכום של 81,969 ₪ ואילו התביעה שכנגד מתקבלת באופן חלקי בלבד בסכום של 20,000 ₪ ולכן על הנתבעים לפצות את התובעת בסכום של 392,766 ₪.
סוף דבר : הנתבעים (ביחד ולחוד) יפצו את התובעת בסכום של 392,766 ₪.

בהליך סכסוך עבודה (ס"ע) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הנתבעת היא חברה פרטית המעניקה שירותי הסעדה וניהול חדרי אוכל ומטבחים ומספקת ארוחות לארגונים שונים, חברות ממשלתיות, חברות ציבוריות וחברות פרטיות.
מדובר באוכל שהוכן מבעוד מועד ולא אוכל שבושל באתר באותו יום.
ההליך המשפטי התובעים הגישו את תביעתם בטענה כי נשללו מהם שלא כדין חלק מפיצויי הפיטורים אשר אף חושבו באופן שגוי וכן בשל שלילת מלוא ההודעה המוקדמת על ידי הנתבעת.
כמו כן פורט בדו"ח החקירה של הקב"ט על מעשים בימי שישי אבל חלק מהתאריכים המפורטים בדו"ח אינם בימי שישי וכן התאריכים על התצהירים אינם מתיישבים עם יתר התאריכים בהליך זה ועל כן אין לתת אמינות בדו"ח ובהאשמות החמורות שהועלו כנגדם.
מהחקירה של מחלקת ביטחון עלה כי צ'רלי שהוא אחראי על הבישולים, אחראי על הניקיון ואחראי תפעול על האתר ביום שישי ואלדב שהוא אחראי על הוצאת מזון מהמקפיאים ומחסנאי ראשי באתר, ושניהם מנהלים באתר, נוהגים לבשל לעובדים בתחנה בשר שנימצא/נשאר בקצבייה בכמויות בלתי סבירות והשאריות נלקחות הביתה בקופסאות פלסטיק על ידי כלל העובדים באתר ביום שישי.
לאחרונה ניתנה פסיקתו של בית הדין הארצי בע"ע 17221-10-17 שיליץ –חברת קדישא חסידים (20.8.19) אשר חזר על מושכלות ראשונים באשר לשלילת פצויי פיטורים : "סעיפים 16-17 לחוק פצויי פיטורים, תשכ"ג-1963 קובעים:
לפעמים היה נשאר מספיק אוכל מכל השבוע ולפעמים הוציא חומר גלם על מנת שיכינו לעובדים.
...
כמו כן, מקובלת עלי טענת הנתבעת כי לא מדובר בהליך שנוהל לצורך שלילת זכויות התובעים בשל סגירת האתר לצורך שיפוץ.
עוד אציין כי לא שוכנעתי שהיה אישור קודם להחלפת ההנהלה לפעולות האמורות בימי שישי ואף אם היה, לא היה בכך מתן אישור להמשך פעולה כאמור תחת ההנהלה הנוכחית.
סוף דבר – תביעתם של התובעים נדחית במלואה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

אשר לחברת הניקיון, בתצהירו של יצחק נטען כי "בזמן הקיץ, כאשר באיזור ההסעדה יש יותר פעילות, סיפקנו 3 עובדים באופן קבוע, לפי דרישתה של איקאה" (סעיף 7).
גם לוּ נניח שאכן נכחו באותה עת 3 עובדי ניקיון במרחב האוכל, לא השתכנעתי בנסיבות העניין כי כוח אדם זה היה מספיק כדי לבצע עבודות ניקיון בצורה נאותה וסבירה בהיתחשב בנוכחות מאסיבית של מבקרים במיתחם שהוא כימעט סגור, דבר שיוצר צפיפות גדולה על כל הסיכונים הנובעים מכך.
הדבר אף עולה מעדות אלעד שהתייחס ל"מועדים נבחרים, כמו יולי אוגוסט שיש ריבוי מבקרים, סוכות, חול המועד, אם יש כל מיני ימים מסחריים שבהם יש קמפיינים כאלה ואחרים שמגדילים את כמות המבקרים, אז אנחנו מתגברים בהתאם, את כמות העובדים" (ש' 27-25, ע' 62).
לא מצאתי לקבל את עתירת המבטחת של החנות לדחיית התביעה נגדה על-יסוד פוליסת הביטוח שהוציאה הנתבעת 4 לחברת הניקיון.
די בזאת כדי לדחות את התביעה ברכיב זה. סיכום התובעת זכאית לפצוי בגין נזקיה לפי הפרוט הבא: כאב וסבל – 60,000 ₪ הפסדי שכר בעבר – 70,600 ₪ גריעה מכושר ההישתכרות – 234,600 ₪ ימי מחלה – 25,000 ₪ זכויות סוציאליות – 41,300 ₪ עזרת הזולת – 43,400 ₪ הוצאות וניידות – 15,000 ₪ ____________________________ סך-הכל – 491,500 ₪ הנתבעים יישאו בסכום האמור ביחד ולחוד לפי החלוקה 20% (הנתבעים 1 ו-3) ו-80% (הנתבעים 2 ו-4).
...
החנות טוענת מנגד, בין היתר ובעיקר, כי דין התביעה נגדה להידחות בהעדר אחריות.
ברם, סבורני כי בנדון קיים קושי של ממש, והוא טיב המשרה לצורך הצמצום התעסוקתי.
אשר לניצול ימי מחלה ביחס לעבר והעתיד, לאחר שנתתי את דעתי לטיעוני הצדדים בנדון, סבורני שיש צדק חלקי בטיעוני הצדדים בנדון.
יוצא אפוא שהחלפת הריצוף אינה נובעת מצורך הכרחי להתאמה למגבלה הרפואית שנוצרה עקב התאונה.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

לטענת הנתבעת הדברים שצוינו ע"י התובע לא נאמרו ע"י אוקס והישיבה היתקיימה על מנת לידון בתלונות אודות ביצוע לקוי של התחייבויות חברת רפאל בבסיס תל נוף, תלונות בנוגע לבטיחות ואחסון מזון באופן לקוי, אי קירורו ואף לזריקתו, אספקה חלקית של שירותי הסעדה, ומחסור באוכל לעובדים וללקוחות.
הנתבעת טענה שאין יריבות בינה לבין התובע, הן משום שהתובע התקשה לאתר את פרטיו של אוקס ולכן הגיש את התביעה כנגדה, והן משום שהטענות במכתב ההתראה ששלח היו כנגד אוקס בלבד והנתבעת אינה אחראית להתבטאויותיו האישיות.
. "ב. (1) אחריות התאגיד לפעולות האורגן אינה אחריות שילוחית, ולכן אינה מותנית באחריות האורגן. זוהי אחריות אישית, תוך שבאמצעות הפעולות והמחשבות של האורגן עולה בידי התאגיד לקיים את יסודות הנורמה המשפטית שמבקשים להחיל עליו. אחריות זו אינה ענף של האחריות המוחלטת. נהפוך הוא: התאגיד אחראי משום שנתקיימה פעילות "אישית" ומשום שקיים יסוד נפשי "אישי" אצל האורגן, ואלה נמצאים מספיקים לשם הטלת אחריות אישית על התאגיד".
ודוקו, בהיתחשב בנסיבות בהן נאמרו הדברים, בהיתחשב במועד משלוח דרישת הפצוי והדיווח על הפגיעה שחש, דרישה שבאה לעולם רק לאחר שהיחסים החוזיים בין חברת רפאל לבין הנתבעת הגיעו לסיומם, ממילא לא היה זכאי התובע לפצוי בשיעור שבקש אלא, לכל היותר, לפצוי סמלי למדי וזאת אם הייתה כמובן מוכחת התביעה.
...
משהגעתי למסקנה שעומדת לנתבעת הגנת תום הלב הרי שגם במובן זה דינה של התובענה להידחות.
אין ספק שהתובע חש נפגע ונעלב מהתבטאויותיו של אוקס אך לא די באותה תחושה כדי להביא למסקנה כי יש לקבל את התביעה, ולו בחלקה, כפי שפורט לעיל.
סיכומו של דבר לאור האמור לעיל אני מורה על דחיית התובענה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו