כללי
החלטה בבקשה לביטול עיקולים זמניים שהוטלו ביום 15.11.2017 על ידי מותב נכבד קודם.
דא עקא, נשתכח מבא-כוח קדושים סעיף 11 לחוק, הקובע כהאי לישנא:
"ניפתח נגד הלווה הליך בבית המשפט או בהוצאה לפועל לבצוע שטר שחתם הלווה בקשר לחוזה ההלוואה, יהיו זכויות האוחז בשטר כפופות להוראות חוק זה כאילו היה המלווה, אלא אם כן הוכיח האוחז בשטר כי הוא אוחז בו בתום לב ובעד תמורה, וכי הוא לא ידע שמקור השטר בחוזה הלוואה כאמור".
סעיף זה מהוה דין ספציפי ביחס למעמדו של שטר בהקשרים הרלוואנטיים, ומכאן, שגם אם, באופן כללי, עשויים שיקים להוות בסיס עצמאי לתביעה בסדר דין מקוצר, שונה הדין כאשר ברקע לשיקים אלה הלוואות מן הסוג שעל הפרק.
...
די בכך שהסכמי ההלוואה האלה לא צורפו לבקשה, ולמעשה לא התבצע ביחס אליהם גילוי נאות כדין במסגרתה, כדי להוביל את בית המשפט למסקנה הבלתי נמנעת בנסיבותיו של הליך זה. סבור הייתי כך, ביחס לכל בקשה בה נמנע בעל דין מלחשוף בפני בית המשפט מסמך מהותי כלשהו, אך קל וחומר שתקפה מסקנה זו, כשעל הפרק נושא לגביו נקבע קוגנטית, שהוא טעון הסכם בכתב [סעיף 2 לחוק הסדרת הלוואות חוץ בנקאיות; להלן – 'החוק'].
הטענות – נדחות.
המסקנה מתבססת במפורש על דברי נהיר, וזו למעשה, כעין הודאת בעל דין להתנהגות שלא בנקל ניתן לקבלה.
סוף דבר, ובכל ההערכה לב"כ קדושים, דין העיקולים לביטול, ובשים לב לכל האמור ובדגש גם על גרסאותיו ותשובותיו התמוהות של נהיר, ככל שנכון היה להשיב, ולא תמיד [ראה עמ' 12 שורה 23], ישא הוא לבדו בהוצאותיו: אין צו להוצאות.