מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

כיסוי ביטוחי ביטול רישיון נהיגה בהליכי הוצאה לפועל

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

קיומו של רישיון נהיגה תקף למועד התאונה אין חולק כי במועד התאונה היה רישיון הנהיגה של התובע מבוטל בהתאם לחוק ההוצאה לפועל, תשכ"ז-1967.
" ודוק, הילכת צור שמיר ניתנה שנים רבות לפני תיקון 22 לחוק הפיצויים, אשר השווה בין מצב של פקיעת רישיון נהיגה בשל אי תשלום אגרה לבין התלית רישיון הנהיגה במסגרת הליכים שננקטו כנגד הנהג בהיותו חייב לפי חוק ההוצל"פ. ולענייננו; במקרה דנן יש לראות ברישיונו של התובע, אשר הותלה בשל הליכים שננקטו כנגד התובע לפי חוק ההוצל"פ בהיותו חייב, כרישיון שפקע מחמת הגבלה שהוטלה עליו לפי פרק ו'1 לחוק ההוצל"פ, מצב השקול לפקיעה מסיבה טכנית של אי תשלום אגרת רישיון, וככזה אינו משמיט את הכסוי הבטוחי לפי חוק הפיצויים.
עמדה כזו לא הוגשה, וגם במסגרת סיכומיה עמדה הנתבעת על טענתה המקורית להיעדר כסוי בטוחי תקף מחמת בטלות רישיון הנהיגה, בהיתעלם מנוסח חוק הפיצויים בצוותא חדא עם חוק ההוצל"פ, מהם מתבקשת המסקנה ההפוכה.
...
אין בידי לקבל טענה זו שאינה מעוגנת בתיעוד רפואי כלשהו ואף לא בחוות הדעת של המומחית.
אין בידי לקבל טענה זו. ראשית, התובע עצמו מציין כי העסק בו עבד נסגר על ידי מעבידו הקודם ללא כל קשר לתובע עצמו, ושנית, כבר במועד התאונה החל התובע את לימודיו והכשרתו למקצוע הספרות והינו עובד במקצועו כספר קרוב לשש שנים מאז התאונה ועד היום, דהיינו בחר במקצוע המאופיין בעמידה והליכה מרובה על הרגליים בכל שעות העבודה, ללמדך כי הנכות הרפואית המינימלית שנותרה בקרסול הינה סרת נפקות תפקודית נכון לשלב זה של חייו.
לאור כל האמור לעיל, ראיתי לנכון לפסוק לתובע פיצוי גלובלי לעבר ולעתיד בגין הוצאות בשל נסיעות לצרכי ביקורות ומעקבים להם יידרש התובע בעתיד לרבות הוצאות עודפות בהן נשא או יישא בעתיד מעבר לזכאותו במסגרת סל הבריאות בקשר לתאונה בסך כולל של 3,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2017 בשלום הרצליה נפסק כדקלמן:

בנוסף, בתעודת עובד הציבור כלול רישום כדלקמן: "979 – ביטול רשיון נהיגה – חוק ההוצאה לפועל", וכן "971 – תנאי לרשיון קבוע – תשלום קנסות". במשפט העיד הנתבע 1 כי לא היה מודע לכך שתוקף רישיון הנהיגה שלו פג. הנתבע 1 הוסיף כי מיד לאחר קרות התאונה רישיונו נבדק על-ידי שוטר שהגיע אל המקום, ולא נאמר לו באותו מעמד דבר בנושא.
עם זאת, לא הובאה כל ראיה לאותם הליכי הוצאה לפועל או פשיטת רגל שהתקיימו בעיניינו של הנתבע 1, ואף לא בקשר לאותה יתרת קנס נטענת בסך 30 ש"ח. מטעם הפניקס העידה בנושא הכסוי הבטוחי גב' אתי בכר, מנהלת המחלקה לתביעות רכב.
ניתן גם להניח לצורך הדיון, שהתוצאה דומה כאשר ברכב נהג אדם שרישיונו נפסל "על פי הוראות שבחיקוק, פסק דין, החלטות בית משפט או רשות מוסמכת אחרת" (בלשון המקובלת בפוליסות ביטוח רכב), כשהפסילה נוגעת לעבירות תנועה (ולא, למשל, בשל הליכי הוצאה לפועל).
...
סוף דבר בעלי הדין לא חלקו בסיכומיהם על שיעור הנזק הנתבע.
על כן התביעה מתקבלת במלואה.
הנתבעים ישלמו לתובעת, באמצעות הנתבעת 2, סכום של 188,982 ש"ח. בנוסף ישאו הנתבעים, באמצעות הנתבעת 2, בהוצאות משפט לטובת התובעת בגין האגרה ששולמה, שכר העדים ושכר-טרחת השמאי.

בהליך רשות ערעור תביעות קטנות (רת"ק) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

תמצית טענות הצדדים- לטענת המבקשים, שגה בית משפט קמא בפסק דינו: בצו של רשם ההוצאה לפועל לא נקבע כי רישיון הנהיגה של המבקש 2 פקע או כי יש הגבלה מלהחזיק רישיון זה; מבקש 2 לא קיבל צו זה והוא גילה את תוכנו רק לאחר שחברת הביטוח העלתה טענה זו; אדם שנהג ברכב כאשר רישיון הנהיגה שלו לא חודש עקב אי תשלום אגרה יהיה מכוסה בכיסוי בטוחי; במועד התאונה המבקש 2 החזיק בידיו רישיון בתוקף, שכן הרשיון אמור היה לפוג ביום 22.12.16; לא ניתן לראות בצו של רשות האכיפה כצו פקיעת רישיון; ביהמ"ש היתעלם מהצו המקורי והסתמך על תעודת עובד ציבור; אין היתייחסות לסוגיית העידר הסיכון הבטוחי.
מנגד טענו המשיבות כי יש לדחות את הבקשה: בימ"ש קמא בחן את הראיות ואין מקום להתערב בקביעותיו; ערכאת העירעור אינה נוטה להתערב בפסקי דין של בתי משפט לתביעות קטנות; המבקש 2 נהג ברכב כאשר הוטלה עליו הגבלת רישיון נהיגה ומכאן כי נהג ללא רישיון ואין כסוי בטוחי; המבקש 2 ידע על ביטול רישיונו; האנטרס הצבורי מחייב במקרה כזה שחברות ביטוח לא ישלמו את הכסוי הבטוחי שכן אין כל סנקציה בפסילת רישיון הנהיגה באם ההגבלה תיכנס לתקופה בעוד מספר שנים.
בקצרה יפורט כי בין המבקש 2 לבין זוגתו לשעבר התנהלו הליכים בלישכת ההוצאה לפועל.
...
מנגד טענו המשיבות כי יש לדחות את התביעה.
דין הערעור להתקבל, כפי שיפורט להלן.
סבורני כי אין בהגבלה טכנית בלבד, וכאשר בצו ההגבלה לא הוטלה הגבלה של החזקת רישיון נהיגה, כדי לשלול את הכיסוי הביטוי אף כאשר מדובר בנזקי רכוש.
לפיכך אני מורה על ביטול פסק דינו של בימ"ש קמא.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2021 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

לטענת צד ג', בכתב ההגנה להודעת צד ג', יש לדחות את ההודעה היות ולנתבע לא היה רישיון נהיגה בתוקף בעת התאונה, כאשר בשנת 2012 נשלל רישיונו של הנתבע בהתאם לחוק ההוצאה לפועל , לאחר שנתיים ממועד זה היה עליו לעבור בחינה תיאורטית ומעשית אולם היות והנתבע לא הציג מסמכים כי כך אכן עשה, אין מקום להעניק לו כסוי בטוחי.
אם התקנה היתה תקפה במקרה של הנתבע, בהתאם ללוחות הזמנים של הטלת ההגבלה וביטולה, זאת לא ניתן לדעת היות וצד ג' לא המציא דבר שיכול ללמד על כך. שלישית, כבר נקבע בפסיקה כי הטלת הגבלה על רישיון הנהיגה אינה מביאה לביטול כסוי בטוחי .
עוד קבע בית המשפט שם, כי לא די בתעודת עובד ציבור של רשות האכיפה על מנת ללמוד מהי ההגבלה שהוטלה אלא יש מקום לעיין בהחלטה עצמה, רק החלטת רשם ההוצאה לפועל, היא זו שקובעת מהן ההגבלות שהוטלו בפועל, וכך ציין: "היה על בית משפט קמא לבחון את צו ההוצל"פ ולהתייחס להגבלות הספציפיות שהוטלו על המבקש 2 בהתאם לצוו זה בלבד ולא היה מקום להזקק לבחינת תעודת עובד ציבור, שהוסיפה הגבלות על האמור בהחלטה רשמת ההוצל"פ. המדובר בעיניין מהותי ביותר, חייב בתיק הוצל"פ צריך לדעת מהם האיסורים וההגבלות החלים עליו באופן ברור ומפורש וכאשר ניתנת החלטה/צו של רשם ההוצל"פ יש לבחון את ההגבלות החלות על חייב בהתאם להחלטה בלבד, ואין בכוחה של תעודת עובד ציבור (המפרשת את הצוו) כדי להוסיף על ההחלטות שניתנו או לפרש החלטות אלו. משנה תוקף יש לאמור נוכח העובדה כי המבקש 2 לא היה מודע להגבלות הנוספות שהוספו בתעודת עובד ציבור, שלא בהתאם להחלטה, וממילא תעודת עובד הציבור ניתנה לצורך ההליך קמא ולאחר מועד התאונה". גם במקרה שלנו, צויינו בתעודת עובד הציבור ההגבלות שהוטלו תוך הפניה לדו"ח אולם לא צורפו החלטות רישמי ההוצאה לפועל עצמן, וצד ג' אף לא עתר לקבלן, כך שללא החלטות אלו, לא ניתן להסיק כי נאסר על הנתבע מלהחזיק רישיון נהיגה.
...
לאחר שעיינתי בטענות הצדדים, ושמעתי את עדות הנתבע, מצאתי כי דין התביעה להתקבל במלואה , זאת בהעדר מחלוקת בדבר האחריות ובדבר הנזק.
אם לא די בכל האמור לעיל הרי שהסיבה הרביעית לדחיית טענות צד ג' נעוצה בכך שגם אם הוגבל הנתבע מלהחזיק רישיון נהיגה , הרי שצד ג' לא הוכיח כי הנתבע ידע על הטלת ההגבלה ולכן אין להסיר את הכיסוי הביטוחי.
הנתבע ישלם גם את המחצית השניה של האגרה, זאת לאחר שהתובע ישלמה וימציא לנתבע תיעוד על ביצוע התשלום.

בהליך תיק תעבורה (תת"ע) שהוגש בשנת 2022 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

האשמה ומהלך הדיון הנאשם הורשע על פי הודאתו בשני כתבי אישום מצורפים המייחסים לו את העבירות הבאות: נהיגה בזמן פסילה (פסילת בית-משפט) – עבירה לפי סעיף 67 לפקודת התעבורה [נוסח חדש] (עבירה אחת); נהיגה ברכב ללא ביטוח – עבירה לפי סעיף 2(א) לפקודת ביטוח רכב מנועי [נוסח חדש], תש"ל-1970 (עבירה אחת); נהיגה בפקיעת רישיון נהיגה (בתקופה העולה על שנתיים) - עבירה לפי סעיף 10(א) לפקודת התעבורה [נוסח חדש] (שתי עבירות).
כפועל יוצא נהג הנאשם ברכב כאשר אין על שימושו כסוי בטוחי.
ב"כ המאשימה ביקשה למקם את הנאשם ברף העליון של המיתחם ולגזור עליו את העונשים הבאים: 9 חודשי מאסר בפועל, תוך הפעלת 5 חודשי מאסר על תנאי לריצוי במצטבר וסה"כ 14 חודשי מאסר מאחורי סורג ובריח; מאסר על תנאי לתקופה של 10 חודשים למשך 3 שנים; פסילה שלא תפחת מ- 10 שנים בהתאם לפסילת המינימום הקבועה בסעיף 40א לפקודת התעבורה, תוך הפעלת פסילות על תנאי משני תיקים לתקופות של 4 ו-6 חודשים; פסילה על תנאי של 9 חודשים ל-3 שנים; קנס שלא יפחת מ- 2,000 ש"ח. ב"כ הנאשם טען כי, מבלי להפחית מחומרת העבירות או מהאחריות לביצוען, יש לתת את הדעת לכך שעסקינן ב"עבירות עוני", שנוצרו כתוצאה מעוניו של הנאשם אשר הביא להטלת הגבלה על רישיונו בהליכי הוצאה לפועל; הגבלה זאת, בצד הצורך הגובר בניידות והעדר חלופות ניידות בשים לב למקום מגורי הנאשם, הובילו אותו לבצוע העבירות בהן הורשע.
לדבריו, משנתן המחוקק דעתו לכך והורה על ביטול הגבלת רישיון הנהיגה, מבקש הנאשם כעת לחדש את רישיונו.
...
בהתחשב בכל האמור לעיל, אני דנה את הנאשם לעונשים הבאים: 1) תשלום קנס בסך 2,000 ₪.
בנוסף, אני מורה על הפעלת פסילת רישיון למשך 6 חודשים כפי שנפסק על תנאי על ידי בית משפט השלום לתעבורה באר-שבע בתיק פ"ל 4656-06-20 ביום 21.07.2020 וכן על הפעלת פסילת רישיון למשך 4 חודשים כפי שנפסק על תנאי על ידי בית משפט השלום לתעבורה באר-שבע בתיק תת"ע 8504-04-20 ביום 16.11.2020 וזאת לריצוי בחופף לפסילה שהוטלה בתיק זה. למען הסר ספק על הנאשם לרצות בסך הכל 10 שנות פסילה.
בנוסף, אני מורה על הפעלת עונש מאסר למשך 5 חודשים כפי שנפסק על תנאי על ידי בית משפט השלום לתעבורה באר-שבע בתיק פ"ל 4656-06-20 ביום 21.07.2020.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו