הבקשה לביטול הענקה הוגשה במקורה ביום 24.9.2017; הדיון בו נשמעו טענות הצדדים ועדויות מטעמם היתקיים ביום 10.2.2018 ולאחר שהתקבלו סיכומי הצדדים והתקיים דיון נוסף, פסק ביום 25.6.2019 בית המשפט [כב' השופט ע. כהן] כי מאחר שהחייבים העניקו נכסים בטרם חלוף שנתיים מהמועד בו נעשו פושטי רגל, אותה הענקה שביצעו החייבים, בצורה של הסתלקות מעזבון אביהם המנוח, בטלה כלפי הנאמנת.
רודי אישר שלא נעשתה פנייה לרו"ח כדי לקבל את מיסמכי החברה המכילים דיווחים למע"מ.
עוד טען רודי כי העסק ניכנס לסחרור כספי ובנק לאומי לא רצה להגדיל מסגרות ומכיוון שבנק הפועלים הגיע עם הצעה טובה יותר העסק עבר לנהל את החשבון בבנק הפועלים ומצבו היה "יציב טוב". עם זאת, אישר רודי את התרשומת מיום 16.1.2016 [נספח 4 בתיק מוצגי הבנק] ולפיה בתחילת חודש ינואר 2016 החברה לא עמדה בפרעון ההלוואות ונכנסה לפיגור ושיקים שהופקדו בחשבון החברה בבנק לאומי חזרו מסיבה של "אין כסוי מספיק". הוא הסביר זאת בכך שלא הייתה פעילות בבנק לאומי באותה העת.
על כן, כך הצהיר מר פיינגולד, כאשר בישר רודי לבנק בחודש אוקטובר כי אין לחברה יכולת לשלם את חובותיה כיוון שהמלאי בחנויות שייך לחברה אחרת שהוקמה על ידי אחיהם של החייבים - הודיע הבנק כי החובות יועמדו לפרעון מידי והוגשה בקשה למינוי כונס נכסים מטעם הבנק.
...
בהיבט התזרימי, המסקנה העולה מעדויות רודי ומנהל הבנק היא כי החברה לא הצליחה לגייס הון או אשראי או מחזור חוב בטווח הקצר, על בסיס פעילותה שלה, ונדרשה להחייאה חוזרת ונשנית מצד דודם של החייבים.
סוף דבר
נוכח כל האמור, התשובה לשאלה שלגביה התבקש בירור עובדתי היא כי במועד הסתלקותם של החייבים מחלקם בעיזבון אביהם המנוח במהלך חודש אפריל 2016, ואף קודם לכן במועד פטירת אביהם המנוח של החייבים בסוף חודש מרץ 2016, ואפילו מתחילת שנת 2016, היתה החברה חדלת-פירעון, ללא הון עצמי וללא מלאים לממן התחייבויותיה.
בשים לב לבקשות הרבות שהגישו החייבים לצורך המעדת מידע לרשותם, לעלויות הכרוכות באיסוף החומר והעמדתו לעיון [החייבים אפילו לא טרחו לבקר בארכיב], ונוכח הדרך בה ניהלו החייבים את ההליך כשכפיר ורואה החשבון אפילו לא טרחו להתייצב, סבורני כי יש מקום לחיוב ממשי בהוצאות, אף שמצויים אנו בהליך פשיטת רגל.