מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

כימות תביעה - בית הדין לעבודה

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

(יצוין גם כי מדיניותם של בתי הדין לעבודה היא שלא להתיר ברגיל שמיעת תביעה לסעד הצהרתי כאשר תובע יכול לכמת תביעתו.לפיכך ולולי היתה נסמכת לתביעה דכאן גם תביעה לסעד כספי (צו עשה) לשיחרור הכספים לטובת התובע, היתה ככל הנראה התוצאה שהתובע היה נידרש לכמת תביעתו.
...
לכך אין ליתן יד. אשר על כן, דין הבקשה לפיצול סעדים להדחות.
סוף דבר- הבקשה נדחית.
התובע ישלם הוצאות הנתבע בסך 6000 ₪.

בהליך פסק דין הצהרתי - כללי (פ"ה) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

דיון והכרעה כימות התביעה: כידוע, בתי הדין לעבודה מוסמכים ליתן סעד הצהרתי, כאשר מדובר בסעד הנתון לשיקול דעתו של בית הדין ואינו ניתן כדבר שבשיגרה מקום שהזכות הכספית התגבשה וניתן לתבעה במלואה (ר' ד"ר יצחק לובוצקי, סדר הדין במשפט העבודה, הוצאת ניצן מהדורה חמישית – 2016, פרק 20 עמ' 3 ו-7 והאסמכתאות המובאות שם).
...
עולה, אפוא כי מלבד הפסיקה בעניין צדוק, ההיסטוריה של הפסיקה בבית הדין הארצי ניתנת לסיכום כלשון בית הדין בעניין בלאו, כך: "'חליף' הוא מי שבא במקום. במקום ולא בנוסף. לגבי ערב ובעל מניות נקבע כי כל עוד קיים המעסיק מבחינה משפטית (לא חלו לגביו פשיטת רגל או פירוק, לפי העניין) הם אינם בגדר "חליף". הטעם לכך ברור; במקרה שכזה התחייבותו של הערב היא בנוסף להתחייבות המעסיק ולא במקומו".
כאמור, וזאת אין אנו קובעים במסגרת זו- ייתכן שהדבר נכון גם בהקשר של דיני הערבות עצמם ולא רק בשאלת סמכותו של בית הדין לעבודה.
יוצא אפוא כי מכל הסיבות שמנינו למעלה דומה שדין התביעה להיות מסולקת על הסף מחוסר סמכות: ראשית, לפי רוב מניין ובניין הפסיקה- אין להכיר בערב כחליף המעסיק שכן חליף בא להחליף את המעסיק ולא להוסיף עליו.

בהליך ערעור על פי חוק (על"ח) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

"לפיכך הוא ניסח את זכאותו מכוח החוק לביטוח במסלול של פנסיה תקציבית כתובענה לסעד הצהרתי, וביקש את בית הדין הנכבד להצהיר על זכאותו לביטוח במסלול של פנסיה תקציבית ממועד גיוסו לשב"ס שכן פעולת הנתבעים בעיניינו במועד גיוסו לשב"ס נעשתה בנגוד להוראות ס' 108ט' לחוק הגימלאות, ובהמשך אף נעשתה בנגוד להוראות חוק ההנמקות. שתי העילות אלה לא נועדו לכימות לא לפי אופיין ולא לפי מהותן וגם לכן מדובר בטענת סרק של הנתבעים." (סעיף 26 לתגובת התובע לבקשת הנתבעים לסילוק התביעה על הסף).
נפסק כי: "הכלל בבתי הדין הנו, כי דחייה על הסף תעשה רק כאשר בית הדין משוכנע שגם אם תצלח דרכו של התובע והוא יוכיח את כלל טענותיו אשר הוא טוען בכתב התביעה, הרי שלא יהיה בכך כדי להועיל לו ... בבתי הדין לעבודה מחיקה על הסף אינה יכולה ואינה צריכה לשמש דרך המלך, ויש להכריע במחלוקת לגופו של עניין" (בר"ע 1204/01 קרן הגימלאות המרכזית של עובדי ההסתדרות - דבורה מקובסקי, [פורסם בנבו] עבודה ארצי כרך לג(43) 28).
...
לאור המחלוקות הקיימות בתיק, אנו סבורים, כי יש לאפשר לצדדים קיום הליך משפטי לגופו של עניין במסגרתו יתבררו, בין היתר, זכאות התובע להיות מבוטח במסלול של פנסיה תקציבית וכן יתר טענות התובע בנוגע לאי החלת חוק ההתיישנות על עניינו, שכן בשלב מקדמי זה לא ניתן לשלול לחלוטין את טענות התובע לתחולת סעיף 8 לחוק ההתיישנות על עניינו.
בסיכומו של דבר, אנו סבורים כי יש ליתן לתובע את יומו בבית הדין ואת המשכו של ההליך המשפטי כאשר בסיומו, לאחר קיום דיון הוכחות בתיק, יהיה בידי בית הדין את הכלים לבחון את זכאותו של התובע להיות מבוטח במסלול של פנסיה תקציבית, וכאשר במסגרת פסק הדין הסופי תוכרע גם שאלת ההתיישנות.
סוף דבר: בקשת הנתבעים לדחיית התביעה על הסף - נדחית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2024 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

] ביחס לטענת אי כימות כלל רכיבי התביעה- תקנה 9 לתקנות בית הדין לעבודה (סדרי דין), התשנ"ב- 1991 קובעת מהם הפרטים שעל כתב תביעה לכלול.
...
לכן, שוכנענו כי הנתבעת מימנה את שיחות הטלפון של התובע.
סוף דבר תביעתו של התובע מתקבלת באופן חלקי בלבד, כך שעל הנתבעת לשלם לו את הסכומים הבאים : פדיון חופשה בסך 4,540 ₪ פדיון דמי הבראה 13,608 ₪ סה"כ: 18,148 ₪.
לאור התוצאה אליה הגענו ביחס לסכום התביעה אשר הועמד על סך 400,000 ₪, כאשר התנהלות הצדדים בהליך אף היא נלקחת בחשבון, לרבות הגשת מסמכים מטעם שני הצדדים לאחר סיום שמיעת העדויות, מצאנו לקבוע כי כל צד יישא בהוצאותיו.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התביעה שהוגשה בתחילה לבית הדין לעבודה והועברה לבית משפט השלום.
הדבר הוביל לתיקון כתב התביעה בהסכמה, ויתור על הסעד ההצהרתי, וכימות התביעה בסכום של 1,936,906 ₪.
...
כך יש להורות, בלא צורך להיזקק להנמקה נוספת, בהתאם להוראת תקנה 148(ב) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018 (להלן: התקנות), ומשהתקיימו התנאים הנדרשים ביחס לפסק הדין נושא הערעור: אין מקום לדחות את הממצאים העובדתיים שנקבעו בו, הממצאים שנקבעו בו תומכים במסקנה המשפטית ואין בו טעות שבחוק.
סוף דבר: אציע להורות על דחיית הערעור.
טל לוי מיכאלי, שופטת תוצאת הערעור: הערעור נדחה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו