מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

כבוד בית המשפט מכבד הסדר טיעון בעבירות תעבורה

בהליך תיק נ"ב אדום (נב"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

כאמור לעיל, הציגו הצדדים הסדר טעון לעניין העונש, אך לאחר שעיינתי בגיליון הרשעותיו של הנאשם, שהוגש במסגרת הטיעונים לעונש ובהיעדר היתייחסות לתחולתו או אי תחולתו של סעיף 40א לפקודת התעבורה, נוכח העבירות בהן הורשע בעשר השנים האחרונות, נדרשה המאשימה להגיש התייחסותה בכתב לסוגיה זו ומתן גזר הדין נדחה בהתאם.
ברע"פ 8013/13, מסעוד נגד מדינת ישראל, אמר כבוד הש' סולברג, בהקשר לעבירה של נהיגה בזמן פסילה: "באשר לעונש שהוטל על המבקש: בבית משפט השלום לתעבורה נקבע מיתחם ענישה בין 7 חודשי מאסר בפועל לבין 20 חודשים. למעלה מן הצורך, ועל פני הדברים נראה כי מדובר במיתחם הולם". מיתחם הענישה הראוי, בעבירה של נהיגה כאשר רישיון הנהיגה פקע שנים, כולל פסילה בפועל, לתקופה שבין 6 חודשים ועד 36 חודשים, בהתאם לתקופת הפקיעה, רכיב של מאסר, בין מותנה למאסר בפועל, פסילה מותנית וקנס כספי.
מכאן, כי הסדר הטעון שגובש בין הצדדים, עומד במיתחם הענישה הראוי, אם כי ברף התחתון בכל הנוגע לרכיב המאסר ואך מטעמים של מדיניות שיפוטית, לפיה יש לכבד הסדרי טיעון, אני בוחרת לאמצו.
...
כאמור לעיל, הציגו הצדדים הסדר טעון לעניין העונש, אך לאחר שעיינתי בגיליון הרשעותיו של הנאשם, שהוגש במסגרת הטיעונים לעונש ובהעדר התייחסות לתחולתו או אי תחולתו של סעיף 40א לפקודת התעבורה, נוכח העבירות בהן הורשע בעשר השנים האחרונות, נדרשה המאשימה להגיש התייחסותה בכתב לסוגיה זו ומתן גזר הדין נדחה בהתאם.
ברע"פ 665/11 אבו עמאר נ' מ"י, אמר כבוד הש' רובינשטיין : "עבירות נהיגה בפסילה ללא ביטוח וללא רישיון, יש בהן לא רק דופי פלילי אלא אף מוסרי כפול: הסיכון המובהק לעוברי דרך (וגם לנוהג עצמו), וזו עיקר, וכן קשיים במימוש פיצויים בעקבות תאונות דרכים אם אלה יקרו חלילה בעת נהיגה כזאת". ברע"פ 1891/14 ברון נגד מדינת ישראל, אמר כבוד הש' שהם: "נהיגה ברכב בזמן פסילת רישיון מבטאת זלזול בשלטון החוק, ועשויה לסכן הן את הנהג והן את הסובבים אותו". ברע"פ 762/13, אמסלם נגד מדינת ישראל, אמר כבוד הש' שהם: "לא אחת בעבר, אישר בית משפט זה הטלת עונשי מאסר לריצוי בפועל לתקופות ממושכות על מורשעים בעבירה שעניינה נהיגה תחת פסילה, בעיקר כאשר מדובר בבעלי עבר פלילי ותעבורתי מכביד.." ברע"פ 3292/13 יוסף נגד מדינת ישראל, אמר כבוד הש' פוגלמן: "בית משפט זה עמד פעמים רבות על החומרה הכרוכה בנהיגה בזמן פסילה, לעניין שיקולי הענישה, בציינו כי "בביצוע מעשה כזה מסכן הנהג, שכבר הוכיח בעבר כי חוקי התעבורה אינם נר לרגליו, את שלום הציבור – נהגים והולכי רגל כאחד; הוא מבטא זלזול בצווים של בית-המשפט; הוא מוכיח, כי לא ניתן להרחיק אותו נהג מהכביש כל עוד הדבר תלוי ברצונו הטוב" (רע"פ 6115/06 מדינת ישראל נ' אבו לבן (8.5.2007)".
לאור כל האמור לעיל ולאחר שנתתי דעתי לטיעוני הצדדים, אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים: אני דנה את הנאשם ל-10 חודשי מאסר בפועל, שימנו מיום מעצרו, 21.4.21.
אני דנה את הנאשם ל-18 חודשי מאסר וזאת על תנאי למשך 3 שנים.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בבאר שבע לפני כבוד סגן הנשיאה, השופט אליהו ביתן 24 באוקטובר 2022 ת"פ 26750-04-22 מדינת ישראל נ' אטרש(עציר) ואח' בעיניין: המאשימה: מדינת ישראל הנאשמים: .1 עבדללה אטרש (עציר) .2 סאלח אלאטרש (עציר) <#1#> נוכחים: ב"כ המאשימה, עו"ד הדס עמר הנאשמים בעצמם ב"כ הנאשם 1, עו"ד אחמד וותד ב"כ הנאשם 2, עו"ד עידו פורת <#3#> גזר דין
בסופו של דבר, נוכח ההלכה הנוהגת לענין כיבוד הסדרי טיעון ובעיקר בהיתחשב בכך שהודאת הנאשמים ניתנה ברקע לקושי ראייתי שהמאשימה עצמה החשיבה אותו כמהותי, תוך ויתור על ניהול המשפט ועל הסיכוי לזיכוי, ומתוך ציפיה שבית המשפט יכבד את הסדר הטיעון, אני מקבל את המלצת הצדדים לעונש.
הדברים הבאים, שנקבעו בע"פ 5653-13 עודיי ביידון נ' מדינת ישראל (02/01/14), יפים לענייננו - "סעיף 35 לפקודת התעבורה כדלהלן: "הורשע אדם בעבירת תעבורה או בעבירה לפי חוק אחר הכרוכה בנהיגה ברכב, רשאי בית המשפט שהרשיעו ... נוסף על כל עונש אחר במקומו, לפסול אותו מלקבל או מלהחזיק רשיון נהיגה, לצמיתות או לתקופה מסוימת" .
...
בסופו של דבר, נוכח ההלכה הנוהגת לענין כיבוד הסדרי טיעון ובעיקר בהתחשב בכך שהודאת הנאשמים ניתנה ברקע לקושי ראייתי שהמאשימה עצמה החשיבה אותו כמהותי, תוך ויתור על ניהול המשפט ועל הסיכוי לזיכוי, ומתוך ציפיה שבית המשפט יכבד את הסדר הטיעון, אני מקבל את המלצת הצדדים לעונש.
הגם שרכיב הפסילה לא הוזכר בהסדר הטיעון ובטיעוני הצדדים, נראה לי שלא ניתן לוותר עליו לפחות ביחס לנאשם 1.

בהליך תיק תעבורה (תת"ע) שהוגש בשנת 2023 בתעבורה מחוז מרכז נפסק כדקלמן:

בית המשפט לתעבורה מחוז מרכז תת"ע 9316-04-20 מדינת ישראל נ' בן יששכר יעקב תיק חצוני: 30251447659 בפני כבוד השופטת שירי שפר המבקש (הנאשם) בן יששכר יעקב המשיבה (המאשימה) מדינת ישראל החלטה
בפני בקשת הנאשם לפסיקת הוצאות הגנה בהתאם לסעיף 80 (א) לחוק העונשין, התשל"ז - 1977 (להלן: "חוק העונשין"), בעקבות זיכויו מהעבירה שיוחסה לו. הליכי המשפט והכרעת הדין המזכה כנגד הנאשם הוגש ביום 22.04.2020 כתב אישום מסוג הזמנה לדין המייחס לו עבירה מיום 15.12.2020 של עקיפת רכב אחר תוך חציית קו הפרדה רצוף, בנגוד לתקנה 47(ה)(5) לתקנות התעבורה, תשכ"א – 1961.
ריבוי דיוני ההקראות נעוץ בהתנהלות הנאשם - בקשות דחיה שונות שבקש, וכן אי התייצבותו לדיון ההקראה הראשון בבית המשפט לתעבורה בבאר שבע – דיון בו הופיע עו"ד מטעמו וניתנה הכרעת דין אשר כיבדה הסדר טיעון בין הצדדים.
...
הנאשם התנגד לבקשה וניתנה החלטתי הדוחה הבקשה.
לאור כל האמור, הבקשה נדחית.

בהליך תיק תעבורה (תת"ע) שהוגש בשנת 2023 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום לתעבורה במחוז תל-אביב (בת-ים) תת"ע 10504-08-23 מדינת ישראל נ' אסבאג תיק חצוני: 23250103407 לפני כבוד השופט שי שלהבת מאשימה מדינת ישראל נאשם ירדן איציק אסבאג פסק דין
הצדדים הגישו במערכת נט המשפט הסדר טיעון שגיבשו ביניהם ושאותו הם מבקשים מבית המשפט לכבד.
הסדר הטיעון שגיבשו הצדדים, עומד במסגרת מיתחם הענישה לאור מהות העבירה בה הורשע הנאשם ובהעדר אינדיקאציה לעברו התעבורתי והוא סביר ומאוזן בנסיבות העניין.
...

בהליך ערעור פלילי תעבורה (עפ"ת) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בחיפה בשבתו כבית-משפט לערעורים פליליים עפ"ת 48848-10-23 זובידאת נ' מדינת ישראל תיק חצוני: 326441/2019 21/12/2023 לפני כבוד השופט מאזן דאוד המערער עלי זובידאת, ת.ז. 034993675 המשיבה מדינת ישראל ב"כ המערער: עו"ד נאדר חילף ב"כ המשיבה: עו"ד אופיר כהן מפרקליטות מחוז חיפה פלילי פסק דין
עוד קבע בית המשפט לתעבורה כי רכיבי הענישה עליהם סיכמו הצדדים במסגרת הסדר הטיעון מצויים במיתחם העונש ההולם את העבירות ובנסיבות אלה החליט בית משפט לתעבורה לכבד את הסדר הטיעון.
...
לעניין הענישה בגין עבירה זו של נהיגה בזמן פסילה ראו גם רע"פ 6206/07 ענתבי נ' מדינת ישראל (ניתן ביום 4.9.07), רע"פ 303/10 עבד אל קאדר נגד מדינת ישראל (13.1.10) ורע"פ 2666/12 אמיר עטאללה נגד מדינת ישראל, (23.4.12), שם נקבע כי: "נהיגה בלי רישיון משמעה הסטטוטורי נהיגה ללא כישורי נהיגה, וממילא סיכון הזולת. ומעבר לכך נאמר לא אחת, כי משמעות נהיגה כזאת, בהיעדר ביטוח, היא גם הטלת פיצוי הנפגעים על הציבור ..." סבורני כי מתחם הענישה שנקבע ע"י בית המשפט לתעבורה הינו סביר והולם בנסיבות העניין.
הערכה כי קיים סיכוי שהמערער ישתקם אינה מובילה בהכרח למסקנה כי יש לחרוג לקוּלה ממתחם העונש ההולם, אף אם תסקיר שירות המבחן תומך בהקלה מעין זו (ע"פ 452/14 דבוש נ' מדינת ישראל (3.4.2014); ע"פ 2015/13 פלוני נ' מדינת ישראל (05.08.2013); רע"פ 398/14 ערג' נ' מדינת ישראל (16.3.2014)).
אשר לרכיב הפסילה בפועל, הגם שהמערער מיקד ערעורו רק על רכיב המאסר, אציין כי המדובר רכיב ענישה עליו סיכמו הצדדים במסגרת הסדר הטיעון ואשר מצוי במתח הענישה ההולם שנקבע ע"י בית המשפט לתעבורה ולכן אין כל מקום להתערב ברכיב זה. מכל האמור לעיל אני דוחה את הערעור.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו