3.42 בחוות דעתו מיום 18.6.99 מיפרט המומחה את תלונות התובעת על כאבים והגבלת תנועה בצוואר, כאבים בכתף שמאל ותחושת רדימות באצבעות 3,4,5 ביד שמאל וכן את מימצאי בדיקתו, בה נמצאה רגישות למישוש באיזור החוליה D7 ועל פני שריר הטרפציוס בבסיס הצוואר משני הצדדים, כמו גם הגבלה קלה בתנועות הצואר.
עוד ובנוסף מצא המומחה לציין כי בבדיקת EMG לא נמצאה פגיעה עצבית שתסביר את הירידה בתחושה ביד שמאל וכי בצילום רנטגן של הכתף השמאלית נמצא ממצא של Calcific tendinitis בגיד הסופרה ספינטוס, אשר איננו ממצא חבלתי.
בשנת 2000 כשהתחילו למלא טפסי בקשה לשנה הבאה, איזה כתות רוצים, כמה שעות, אמרתי אני לא ממלאה, אני עוזבת את ההוראה, אני לא מסוגלת יותר, הייתי בסף התמוטטות" (עמ' 64-62 לפרוטוקול) (ההדגשה שלי – ש.י.) 4.22 עדותה של התובעת, ככל שנוגעת לתפקודה התקין בבית הספר עובר לתאונה ולקשייה לאחריה, עד כדי קבלת ההחלטה על הפסקת עבודתה, נתמכת בעדותו של מר דב רוזנפרב (ע"ת 1), מי ששימש בכל המועדים הרלוונטים כמנהל בית הספר-"בשנת 97' היא כנראה עברה איזשהי תאונה, לא נעדרה הרבה מבית הספר, אבל חל בה שינוי גדול מאוד. המודעות שלנו לשינוי הגיעה אלינו באמצעות התלמידים, שהתחילו להתלונן שלא מבינים אותה, שאיננה כותבת על הלוח בצורה מסודרת, כפי שהיינו רגילים וכפי שמורה צריך לעשות, זה הביא לבעיות משמעת בכתות שגם לא אפיינו אותה בעבר. נאלצתי לזמן אותה אלי לשיחה פעם, פעמיים, בעקבות בעיות משמעת ותלונות שהגיעו מצד תלמידים, והמצב היה לא טוב כמורה בבית הספר. רק לאחר מכן הבנתי שזה קשור לתאונה...
.
רק לקראת סוף השנה ביקשה התובעת לבדוק את האפשרות לצאת לפרישה מוקדמת" (עמ' 37-36 לפרוטוקול) משנדרש העד, בחקירה הנגדית, להסביר כיצד זה מתיישבת עדותו בדבר תיפקודה הלקוי של התובעת עם העובדה כי לאחר התאונה הוטלו עליה מטלות נוספות והיקף משרתה גדל, נאלץ הוא להודות כי הדבר נבע מכורח המציאות-"ש.משנת 97' באות תלונות על תיפקוד התובעת, והיא אינה מתפקדת ברמה משביעה רצון, אז זו המורה שעל כתפיה מוסיפים שעות.
...
4.51 לאור מכלול הראיות שבאו בפני, אין בידי לקבוע כי התובעת איבדה את כושר הישתכרותה וכי לא יעלה בידה לשוב ולעבוד לפרנסתה ולו במשרה חלקית, אלא כי קשת אפשרויות התעסוקה, אשר היתה פתוחה בפניה עובר לתאונה, ואשר לדידי, היתה רחבה ומגוונת, צומצמה, באופן ניכר, בעטייה של המיגבלה לעסוק אך באותם עיסוקים בהם האינטראקציה עם קהל מועטת (נוכח סף גירוי נמוך, רגישות יתר בעיקר לרעש) והדרישות לרצף רעיוני וזיכרון חד אינן דומינאנטיות (עקב פגיעה בזיכרון בקשב ובריכוז), ולפיכך באתי לכלל דעה כי נכותה התפקודית של התובעת עולה על נכותה הרפואית בתחום הנפשי ומוצאת אני להעמידה על 30%.
13.2 לאחר שעיינתי בכל הקבלות, אשר בחלקן אינן קשורות לטיפולים בעטייה של התאונה ובחלקן מומנו על ידי הנתבעת (ראה סיכומי הנתבעת-סעיף 2 בפרק "הנזק"), מוצאת אני לפסוק לתובעת פיצוי גלובלי על דרך האומדנא בסכום של 5,000 ₪ (נכון למועד פסיקתי).
סוף דבר לאור כל האמור לעיל, אני מחייבת את הנתבעת לשלם לתובעת את הסכומים המפורטים בסעיפים 6, 7, 8, 9, 12.1, 12.2, 13.2, 13.3, 14.2, 15 לעיל וכן הוצאות משפט (החזר אגרת משפט) ושכ"ט עו"ד בשיעור של 13% בצירוף מע"מ כדין.