מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

כאבי צוואר ועורף המוכרים על ידי ביטוח לאומי

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2016 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

רקע עובדתי תביעת התובע להכיר במחלת הc.t.s. נתקבלה ואולם תביעתו להכיר בפגיעה בעמוד שדרה צוארי כ"פגיעה בעבודה", נדחתה על ידי המוסד לביטוח לאומי בטענה, כי "תלונותיך בדבר כאבים בעורף וכתף ימין אינן מוכרות כמחלת מיקצוע/מקרוטראומה הואיל ולא הוכח קיום אירועים תאונתיים זעירים תוך כדי ועקב עבודתך אשר הביאו לכאבים בעורף (בצואר) וכתף ימין. כמו כן, מבחינה רפואית לא הוכח קיום קשר סיבתי בין מחלתך לבין תנאי עבודתך". כנגד החלטה זו עתר התובע בתביעתו זו. הוכחות הצדדים נשמעו בפני מותב אשר כלל את נציג הציבור (מעסיקים) מר שמעון בינון.
...
לא מצאנו כי נפל פגם בחוות הדעת ולא מצאנו מקום שלא לאמצה.
השני, קיומה של השפעה משמעותית ביחס לגורמי הסיכון של התובע המסוים ומשהמומחה הרפואי בחן את הדברים והגיע למסקנה כי ההשפעה של התנועות החוזרות והנשנות על פגיעת התובע, היא מועטה, לא מצאנו כל סיבה שלא לקבל את חוות הדעת כלשונה.
לאור כל האמור, משלא מצאנו כל עילה לסטות מהאמור בחוות הדעת, מתקבלת חוות דעתו של ד"ר בשוראי ואנו קובעים, כי הפגיעות בכתפו ובעמוד השדרה הצווארי של התובע אינן נובעות מתנאי עבודתו ואין מצבו בגדר "פגיעה בעבודה". אשר על כן, דין התביעה להידחות.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2013 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כשנה לפני הניתוח החל התובע לסבול מכאבים בעורף , בצואר ובידיים שהחריפו באופן ניכר ב- 4 חודשים אחרונים לפני הניתוח לרבות איבוד תחושה בידיים וברגליים.
היצרות תעלת השידרה הצוארית גרמית לא נגרמה ולא החמירה, כתוצאה מעבודתו כמוכר בדוכן בשוק עם מאמצים גופניים של הרמת משא ופריקת סחורה.
ככלל, בית הדין מייחס משקל מיוחד לחוות הדעת המוגשות לו על ידי המומחה מטעמו, יסמוך ידו עליהן ולא יסטה מקביעותיהן, אלא אם כן קיימת הצדקה עובדתית ומשפטית יוצאת דופן לעשות כן, (עב"ל 167/07, עמרם אביטל נ' המוסד לביטוח לאומי, ניתן ביום 11.5.08).
המומחה היתמודד בתשובותיו לשאלת ההבהרה עם עבודות מחקר ומאמרים שהובאו לעיונו על ידי ב"כ התובע, בין היתר גם בענין הקשר בין נהיגה, מקרוטראומה ובעיות צואריות והשיב בצורה חד משמעית, כי נהיגה של כפעמיים בשבוע, כפי שנהג התובע, אינה גורמת לעומס על הצואר.
...
ההוכחה חייבת להסתמך על חוות דעת רפואית כבדת משקל שממנה ניתן יהיה להסיק את המסקנה המשפטית לקיומה של אסכולה אחרת המיטיבה עם המבוטח יותר מהאסכולה הרפואית בה דוגל המומחה שמונה, (בר"ע (ארצי) 640/08, יצחק לוי נ' המוסד, פס"ד מיום 30.4.09).
לא הוגשה על ידי התובע חוות דעת רפואית כבדת משקל שממנה ניתן יהיה להסיק את המסקנה המשפטית על קיומה של אסכולה אחרת כאמור.
אשר על כן, התביעה נדחית.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית הדין האיזורי לעבודה תל אביב ב"ל 47092-07-18 01 מאי 2020 01 מאי 2020 לפני: כב' השופטת מירב קליימן המערערת: אורלי חסון ע"י ב"כ: עו"ד אתי שנהב המשיב: המוסד לביטוח לאומי ע"י ב"כ: עו"ד איילת ברעם פסק דין
הרקע הדרוש להכרעה המערערת, ילידת 1963, הייתה מעורבת בתאונת דרכים ביום 19.12.2000 שהוכרה על ידי הנתבע כתאונת עבודה בגין חבלה בראש, צואר, כאבי ראש ועורף, חבלה בבירכיים והפרעה בשווי משקל.
המערערת טוענת כי עוד בשנת 2012 הופנתה על ידי המל"ל לבדיקה אוירודינאמית לשם קבלת החלטה בעיניין, בהיעדר איש מיקצוע בתחום שגתה הוועדה בעיניין זה. אשר להיבט הנורולוגי – לטענת המערערת שגתה הוועדה כאשר לא קבעה נכות נוירולוגית עבור חולשה, הרדמות גפיים והפחתת תחושה בתחושת הידיים והרגליים.
לא נפל פגם משפטי בכך כי הוועדה קבעה כי לא מיתקיים קשר סיבתי בין המאילופתיה הצוארית והניתוח בצואר לבין התאונה המוכרת, שכן זו סמכותה בהתאם לסעיף 118 לחוק הביטוח הלאומי.
...
איני מקבלת את טענת המערערת כי היה על הוועדה לדון בשאלת ניכוי מצב קודם אשר להיבט הצווארי, בהתאם להלכות החלות בעניין.
בעניין זה אינני מקבלת את טענת המערערת, והדברים נכונים אף לעניין הפסיכיאטרי.
מדובר אפוא בהחלטה רפואית מקצועית מנומקת המאפשרת לעקוב אחר הלך מחשבתה של הוועדה ואין להתערב בה. סוף דבר המערערת לא הצביע על טעות משפטית שנפלה בהחלטת הוועדה ומשכך הערעור נדחה.

בהליך ערעור ביטוח לאומי (עב"ל) שהוגש בשנת 2018 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

היצרות תעלת השידרה הצוארית גרמית לא נגרמה ולא החמירה, כתוצאה מעבודתו כמוכר בדוכן בשוק עם מאמצים גופניים של הרמת משא ופריקת סחורה.
בית הדין ציין שככלל על פי ההלכה הפסוקה, בית הדין מייחס משקל מיוחד לחוות הדעת המוגשות לו על ידי המומחה מטעמו, והוא לא יסטה מקביעותיהן, אלא אם כן קיימת הצדקה עובדתית ומשפטית יוצאת דופן לעשות כן. במקרה זה, כך נקבע, שתי חוות הדעת של המומחה, ברורות, מנומקות ומבוססות על התשתית העובדתית והרפואית שהונחה לפניו, ולא נמצא כל פגם משפטי שיצדיק סטיה מקביעות המומחה; המומחה קבע באופן חד משמעי שהליקוי ממנו סובל המערער בצוארו, הנו היצרות בולטת וקשה של תעלת השידרה הצוארית הגרמית; הצרות זו, לדידו של המומחה, הנה פגם מולד בתעלת השידרה הצוארית של המערער והיא לא נגרמה ולא הוחמרה כתוצאה מעבודת המערער כמתואר בעובדות המוסכמות; המומחה השיב בצורה ברורה וחד משמעית, כי בעבודת המערער לא היה עומס על צוארו; המומחה הדגיש, (תשובה 3 ג' לחוות הדעת השניה), כי הרמת משאות כבדים יכולה לגרום לעומס על הגב התחתון, אך לא על הצואר; המומחה השיב גם, כי השפעת העבודה על ליקוי המערער בצואר פחותה בהרבה מהשפעת גורמים אחרים – (ההצרות המולדת), שאינה קשורה כלל לעבודתו; שלא כנטען על ידי ב"כ המערער, המומחה כן היתייחס לעובדה שהמערער גם נהג בפועל במסגרת עבודתו; המומחה היתמודד בתשובותיו לשאלות ההבהרה עם עבודות מחקר ומאמרים שהובאו לעיונו על ידי ב"כ המערער, בין היתר גם בעיניין הקשר בין נהיגה, מקרוטראומה ובעיות צואריות והשיב בצורה חד משמעית, כי נהיגה של כפעמיים בשבוע, כפי שנהג המערער, אינה גורמת לעומס על הצואר; המומחה היתייחס במפורש למאמרים שהובאו לעיונו, (תשובה 3א' – ב' לחוות הדעת השניה), ואבחן את המקרים עליהם דובר באותם מאמרים מן המקרה של המערער; לדידו, שלושת המאמרים שהובאו לעיונו בשאלות 3א' וב', לא התייחסו למחלת המערער, דהיינו, להצרות תעלת השידרה הגרמית הצוארית, אלא התייחסו למחלות אחרות - פריצת דיסק צוארי, תהליך נווני וכאבי צואר, עקב עבודה בישיבה.
מוסיף המערער וטוען, כי לנוכח קביעת המומחה ש"השפעת תנאי עבודתו של התובע פחותה בהרבה מהשפעת גורמים אחרים", עולה כי אף לדברי המומחה, לתנאי עבודתו של המערער היתה השפעה על מצב הליקוי בצוארו (ב"ל 5000/07 מדר צמח – המוסד לביטוח לאומי והאסמכתאות שם; עב"ל 140/05 מחמוד דבש – המוסד לביטוח לאומי; עב"ל 659/06 המוסד לביטוח לאומי - חיין עפיף טנוס); לחילופין טוען המערער כי קביעת קיומו של קשר סיבתי משפטי, מסור בידי בית הדין ועל כן יש להתייחס לקביעות המומחה באשר לקשר הסיבתי בתחום הרפואי בלבד; חוות דעת מומחה רפואי איננה בבחינת "ראה וקדש", אלא היא רק חלק אחד ממכלול הראיות המונחות בפני בית הדין (דב"ע מג/0-169 בענים מיכל תמר ואח'; דב"ע מו/0-146 חביבה אליעזר - המוסד לביטוח לאומי, פד"ע יח 360); השכל הישר לא יכול להיתעלם מהקשר ההגיוני שבין תנאי עבודתו של המערער לבין פגיעותיו, ולכל הפחות יש לקבל את העירעור לאור קיומו של קשר סיבתי משפטי, כפי שנקבע בשורה של פסקי דין וביניהם דב"ע לא/17-0 המוסד לביטוח לאומי – ישראל הרשקוביץ פד"ע ב' עמ 177-179, וכן ראה לעניין זה: רע"א 1521/95 שטיין נ' קצין התגמולים; ע"נ 132/04 אזולאי שמעון נ' משהב"ט אגף השקום קצין התגמולים; כך או כך, לטענת המערער הואיל ומדובר בתיק העוסק בבטחון סוצאלי הרי שיש ללכת לפי עקרונות מקילים ולקבוע שקיים קשר סיבתי משפטי בעניינינו (ב"ל (ת"א) 1315/09 פלוני – המוסד לביטוח לאומי); מה גם שטעה בית הדין האיזורי משהתעלם מכך שהמערער כלל לא נבדק על ידי המומחה, כך שחוות דעת המומחה אינן אלא - רק חוות דעת - אשר בית הדין מסתייע בהן וסמכות ההכרעה הסופית היא של בית הדין (ב"ל 279-0 יצחק ואז - המוסד לביטוח לאומי, פד"ע כח', 134).
לאחר שנים רבות של העמסה והנפת סחורות התחלתי לסבול מכאבים בעורף, בצואר ובידיים שהחריפו באופן ניכר לרבות איבוד תחושה בידיים וברגליים" (סעיפים 3-4 לתצהיר) (ההדגשה הוספה – א.ר.ק.), וכן הצהיר: "נדהמתי לגלות כי המומחה קבע כי בעבודתי בשוק לא היה כל עומס על הצואר. טענה זו הנה חסרת כל בסיס וכל אדם אשר עובד בשווקים ובבסטות מבין כי טענה זו הנה שגויה וכי אין ספק כי לכל מי שעובד בשוק ישנו עומס של סחורה על הצואר.
...
המוסד מנגד, טען כי יש לדחות את התביעה בהסתמך על חוות דעת המומחה, מהן עולה כי אין קשר סיבתי לא כגרימה ולא כהחמרה, בין עבודתו של המערער לבין הליקוי בצווארו.
ולענייננו, כמבואר לעיל, המומחה השיב בצורה נחרצת כי "אין קשר סיבתי לא כגרימה ולא כהחמרה – בין הליקוי הצווארי ממנו סבל התובע, לבין תנאי עבודתו כמפורט בעובדות המוסכמות". מששלל המומחה קיומו של קשר סיבתי (בין של גרימה ובין של החמרה) בין תנאי העבודה לבין הליקוי ממנו סבל המערער, לא היה מקום להידרש לשאלה בדבר מידת השפעת תנאי עבודתו של המערער על הליקוי, ביחס לגורמים אחרים, אך הואיל והמומחה נשאל שאלה זו במקביל לשאלה בדבר קיומו של הקשר הסיבתי, הוא השיב כי: "השפעת תנאי עבודתו של התובע פחותה בהרבה מהשפעת גורמים אחרים. הגורם האחר הינו: היצרות מולדת של תעלת השדרה הצווארית". ברי אפוא מתוך תשובות המומחה כי הוא שלל מכל וכל קיומו של קשר סיבתי _בין של גרימה ובין של החמרה) בין תנאי העבודה של המערער לבין הליקוי ממנו סבל, ומשכך אין בידינו לקבל את טענתו זו של המערער לפיה המומחה סבר כביכול שלתנאי עבודתו של המערער היתה השפעה כלשהי על מצב הליקוי בצווארו.
אשר לטענותיו של המערער כי יש לפסול את חוות דעת המומחה ולאמץ את חוות הדעת של המומחה מטעמו, הואיל ובמספר לא מועט של פסקי דין ניתן לראות את גישתו המחמירה של המומחה, וכי לחילופין, יש לפסול את חוות דעתו של המומחה מן הטעם שהוא מתבצר בעמדתו וגישתו מחמירה, נקדים ונאמר בכל הנוגע לעתירת המערער לאמץ את חוות הדעת של המומחה מטעמו, כי כאמור, בית-הדין מייחס משקל מיוחד לחוות-דעת המוגשת על-ידי מומחה הפועל מטעמו, ולא מטעם אחד הצדדים להתדיינות, מה גם שכפי שנזכר לעיל, חוות הדעת של המומחה מטעם המערער, אינה מפורטת, אינה מתייחסת לעילת המיקרוטראומה ואין בה כדי לסתור או אף להטיל ספק במסקנת המומחה, כך שדין עתירה זו של המערער להידחות.
סוף דבר - אשר על כן ולאור כל המבואר לעיל – הערעור נדחה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התאונה הוכרה על ידי המוסד לביטוח לאומי כתאונת עבודה.
כך, בתאריך 6.2.2011 ציינה הרופאה בממצאיה: "... הגבלה מכאיבה בהנעת צואר במיוחד כיפוף, C4-C5-C6-C7 רגישות במישוש בעורף..."; בתאריך 15.2.2011 מציינת: "רגישות במישוש בצואר"; במסמכים רפואיים מ-10.2.2011, 14.2.2011, התלוננה המשיבה על "רגישות בצואר" ועל "כאבי צואר עם הקרנה לראש". כמו כן, ניתן למצוא דוגמאות נוספות המעידות על כאבים בגב העליון: בתאריך 5.10.2010 צויין כי המשיבה "טופלה על ידי אורתופד (24.3.2010). "כאבי שכמות כאבי גב תחתון""; מיום 19.9.2010 מתלוננת המשיבה על כאבים בין שכמות גב עליון וגב תחתון לסרוגין; בתאריך 27.1.2011 מתלוננת על כאבי גב תחתון ועליון; ובדומה במסמך רפואי מתאריך 11.2.2010.
שכן, בדו"ח הוועדה מצויין מיסמך בשם "מיתב", המוכרת גם כיחידה צבאית לעינייני מיון ושיבוץ.
...
מכל האמור לעיל, נראה כי יש די כדי לעורר את הספק באשר לשיעור נכותה הצמיתה של המשיבה עקב התאונה.
סוף דבר, מכלל האמור, הבקשה מתקבלת.
המזכירות תודיע החלטתי לצדדים.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו