מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

כאבי גב בהריון - שמירת הריון

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

אם היה כה מודאג לגבי מצבה, מדוע לא הומלץ המשך בירור ע"י MRI שאיננו קשור כלל וכלל לקרינה? אם היה האורתופד כה מודאג, מדוע לא הופנתה ליעוץ נורולוג אם חשש מתסמינים נוירולוגיים? נראה כי מידית נבחר הפיתרון לכל המכאובים "שמירת היריון". כאבי הגב נבחנו.
...
לסיכום: לאורך ההיריון לא היה כל ממצא אובייקטיבי שהצדיק מנוחה שלמה בבית.
במצב דברים זה, ולאחר עיון בחוות הדעת ובתשובותיו של המומחה, אשר הינן מפורטות, סדורות ומבוססות על התיעוד הרפואי בתיקה של התובעת וכן על ספרות רפואית מקצועית, מצאנו כי יש לתת תוקף למסקנותיו של המומחה.
סיכום על יסוד כל האמור לעיל, ניתן תוקף לחוות דעת המומחה, והתביעה נדחית.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מרישום בתיק הרפואי מיום 11/8/19 שערך אורתופד, מועד בו היתה התובעת בשבוע 19 להריונה, היא היתה אז בשמירת הריון ולא עבדה, והיא סבלה מכאבי גב, ללא קליניקה משמעותית.
...
ואכן מצאנו, בפסקי הדין הנ"ל ובפסקי דין רבים נוספים, כי הרופאים המטפלים המליצו לאותן מבוטחות שלא להמשיך לעבוד ורשמו אישור של שמירת הריון, אולם המומחים שמינה בית הדין, בתחום רפואת נשים, קבעו שלא היתה הצדקה לשמירת הריון ובית הדין קיבל את עמדתם.
סוף דבר, שעה שהמומחה לרפואת נשים דר' שניר קבע באופן מפורש כי לא היתה הצדקה לשמירת הריון, הרי שיש לקבל את חוות דעתו.
לאור האמור, התביעה נדחית.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בנוסף, כמפורט בחוות הדעת, בבדיקה לא היה ממצא אובייקטיבי שחייב לשלוח את התובעת לבדיקות מעמיקות, לא קיים תעוד לפריצת דיסק, התובעת לא נשלחה לבדיקות הדמיה/ יעוץ נאורולוגי, לא נעשתה בדיקה מעמיקה לסיבה לכאבי גב וכיו"ב. בנוסף בתשובותיו לשאלות ההבהרה, היתייחס המומחה לתת פעילות בלוטת התריס, אשר בנוגע לכך אין אזכור בטופס ההמלצה לשמירת הריון, בציינו כי אין כל קשר בין תת פעילות בלוטת התריס והצורך בשמירת הריון.
...
התובעת צירפה אישורים רפואיים בהם אישור רופאת הנשים המטפלת מיום 4.11.2021 בו צוין: "על סמך התיק הרפואי ועל סמך הבדיקה למטופלת הומלץ שמירת הריון החל מ 1/5- זאת על פי המלצת כירורג כלי דם עקב אי ספיקה ורידית". עוד צורף, בין היתר, אישור מיום 6.5.2021 בו צוין: "...כאבי גב תחתון, מדי פעם תחושת לחצים...כאבים ברגליים, ידוע דליות דו"צ. בדיקת כירורג כלי דם דנו כולל דופלקס-הודגמה אי ספיקה של ורידים שטחיים. מומלץ גרביון אלסטי והמנעות מעמידה ממושכת. עובדת בגן..."[footnoteRef:1] [1: בסיכומי הנתבע צוין, והדברים לא נסתרו, כי בטופס ההמלצה לשמירת הריון מטעם רופאה של התובעת צוין כי הסיבה לשמירת הריון הינה "דליות ברגליים, כאבים וקושי בתפקוד בעבודה. בדופלקס אי ספיקה ורידית. ממליץ להימנע מעמידה ממושכת. עובדת בגן".] אנו סבורים כי האישור הרפואי שניתן לתובעת בזמן אמת אינו מבוסס די צורכו ואינו מנומק כדבעי על מנת לבסס שמירת הריון וכי המעמד המועדף שיש לחוות דעת הרופא המטפל נחלש נוכח העדר ההנמקה המספקת והביסוס הרפואי.
ברורה לנו טענת התובעת בדבר הקושי כאשר בעת הריון מומלץ למבוטחת ע"י רופאיה על שמירת הריון והיא נוהגת כמצוות רופאיה אולם בדיעבד לא מוכרת התקופה לצורך קבלת גמלת שמירת הריון, לצד זאת, ועל רקע המפורט לעיל אנו סבורים שבנסיבות המקרה הנדון אין מקום שלא לקבל את חוות דעתו של המומחה הרפואי.
סוף דבר לאור האמור לעיל התביעה נדחית.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

הנתבע טוען, כי המומחה סקר את עובדות המקרה בתיקה הרפואי של התובעת תוך שהוא היתייחס לרישומים הרפואיים הרלוואנטיים לתקופת שמירת ההיריון הנטענת, סקר את הבעיות הרפואיות של התובעת תוך שהתייחס לכאבי הגב בהיריון ולבחילות והקאות בהיריון, השיב לשאלות בית הדין וקבע שבמקרה דנן לא היה כל ממצא אובייקטיבי שהצריך שמירת היריון.
...
לטענת הנתבע, דין תביעת התובעת להידחות הואיל ולא התקיימו בה התנאים הקבועים בסעיף 58 לחוק והיעדרותה מהעבודה בתקופה שבמחלוקת לא התחייבה בשל מצבה הרפואי הנובע מההיריון שסיכן אותה או את עוברה.
אשר לטענת התובעת כי המומחה התעלם ממסמכים רפואיים שהוצגו בפניו ולא נתן להם משקל וכי השיב לשאלות שהופנו אליו באופן לעומתי, לא מצאנו לקבלה.
לפיכך, משלא שוכנענו כי נתקיים מצב רפואי שהיה בו כדי לסכן את התובעת או את עוברה כנדרש על פי הוראות סעיף 58 לחוק, דין תביעת התובעת - להידחות.
15 בנסיבות העניין, מיוצגה התובעת על ידי הלשכה לסיוע משפטי, לא מצאנו ליתן צו להוצאות.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2024 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

תשובה: "אכן קיים מעקב במסגרת היריון בסיכון- אין קשר בין היריון בסיכון לבין שמירת היריון. לא במקרה הזה ולא בהתוויות הללו- זאת ידעה היטב גם הרופאה אשר מילאה את שמירת היריון ורשמה בשל כאבי גב. העבר המיילדותי של APD- לא קשור לעבודה כלל, ואיננו מהוה התוויה ל"שמירת היריון" כמובן שגם היריון בניתוח קיסרי לא מהוה התוויה לשמירת היריון.
...
לא מצאנו כי המומחה חרג מכתב המינוי שכן הוא התייחס לסכנה לאם ולעובר וקובע כי אף אם הייתה ממשיכה בעבודתה לא הייתה סכנה לתובעת או לעוברה.
לא מצאנו כי נפל פגם בחוות דעתו של המומחה ואין מקום למינוי מומחה אחר או נוסף.
סוף דבר התביעה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו