תמצית טענות הצדדים
לטענת התובע, הוכחה הופעת בקע מיפשעתי ביום 6.11.2016 והתמלאו תנאי סעיף 84 לחוק: הוכח כי במועד האמור הוריד התובע בכוחות עצמו דוד המכיל 80 ליטרים משורת הדודים לרצפת המחסן, זאת בלית ברירה, בהעדר עובד אחר בסמוך לו.
מדובר במאמץ לא רגיל שעשה התובע, שכן עקב גילו המתקדם, התובע לא נידרש להרמת דודם כעניין שבשיגרה, ועבודה זו התבצעה על ידי העובדים האחרים, הצעירים מהתובע.
אין לייחס חשיבות לכך שהתובע חש כאב בבטן שבוע קודם עקב הרמת משא כבד, שכן מעדות התובע עולה כי הכאב היה בר חלוף והתובע חזר לעבודה סדירה.
נרשם כי "מר טרבולסקי לא מוכן לחתום". הנתבע פנה אל החברה להבהרת אמירה זו (מכתב מיום 15.3.2018, צורף לכתב ההגנה) והחברה השיבה לנתבע הן במכתב מיום 20.3.2018 והן במילוי טופס התביעה אשר בו נכתב כדלקמן (צורף לכתב ההגנה):
"שלמה גבאי עובד כמחסנאי לחלקי אינסטלאציה עבודתו כמחסנאי לא דורשת הרמת משקל כבד. לשם כך יש מלגזה. לכן לדעתינו לא יתכן שהבקע במפשעה נוצר עקב עבודתו כמחסנאי"
עוד טען מר טרבולסקי, כי ארוע זה כלל לא יכול היה להווצר: ראשית, כיוון שהתובע לא עבד במחסן הדודים אלא במחסן לאביזרים קטנים, ושנית מפני שהרמת דודם מתבצעת באמצעות מלגזה (עמ' 11, ש' 11-21; ההדגשות אינן במקור-מ.נ.ד):
"ת. התובע עבד במחסן אביזרים קטנים, 100, 150 גרם וכו'.
"
אלא שטענות אלו נסתרו על ידי עדות התובע ומר נעים: הראשונה, עדות מר נעים לפיה כי התובע עבד איתו וסיפר לו על הרמת הדוד והכאבים שחש לאחריה; השניה, כאשר נישאל מר נעים על הרמת דודם השיב כי אכן עשה זאת במסגרת תפקידו כדבר שבשיגרה, ולא באמצעות מלגזה (עמ' 10, ש' 1-5):
"ש. מפנה למכתב שנשלח על ידי המנכ"ל נמרוד. הוא טוען שתפקידו של התובע כמחסנאי לא להרים משקלים כבדים שאז דרך מלגזה?
...
לגרסה זו של התובע לא מצאנו תימוכין.
לאור העובדה כי מר נעים העיד שהתובע נכח בעבודה באותו יום, לא מצאנו לנכון לייחס לפרט זה משקל משמעותי.
לאור העובדה כי התובע טען דווקא למשקל פחות מהמשקל שטען המעסיק, אנו מקבלים את גרסתו של התובע וקובעים כי הדוד שהרים שקל 25 ק"ג.
סוף דבר
על יסוד האמור לעיל אנו קובעים כי התובע הניח תשתית עובדתית מספקת לצורך הוכחת מאמץ בלתי רגיל בעבודה.