במסגרת תפקידי, נגרמו לי פגיעות חוזרות ונישנות בע"ש מותני עקב נסיעות בטרקטור בדרכים קשות לא סלולות, דרכים משובשות, נסיעות ממושכות תוך כדי קפיצות חוזרות ונשנות אשר גרמו בהתהוותן לפגיעה בע"ש מותני.
במסגרת עבודתי זו נאלצתי לנסוע בדרכים משובשות של המפעל במשך כל השבוע ואף בדרכי עפר וכורכר לשם העברת חומרים מסוכנים למפעלים אחרים וזאת אחת לשבוע כאשר הנסיעה ארכה כשלוש שעות עפ קפיצותץ רבות וכאמור ללא בולמי זעזועים.
התובע טוען שנסע על טרקטור עם עגלה נגררת, בדרכים משובשות ובנסיעה איטית כאשר:
"בנסיעה איטית כל מהמורה בכביש מרגישים".
מטעם המעסיק – תע"ש, הוגש מכתב מיום 25/8/11, בתגובה לשאלות המל"ל מפורטת העבודה שביצע התובע לאורך השנים:
"מר יואל יונה עובד בתעשיה הצבאית לישראל בע"מ (תע"ש) מתאריך 5/1973 ועדיין משמש כעובד מהמניין. בין התאריכים: 5/73 ועד 12/93 – עבד במפעל מטה הסיוע בפחחות רכב ובמחלקת צביעה ולא כנהג. ומתאריך – 1/94 עובד במפעל "במפנה".
העובד הנו עובד ייצור במח' תערובות, ובתפקידו מבצע עבודות ייצור אריזה והרכבה של פריטי תחמושת שאינם קשורים בהרמה, ובנוסף מעת לעת עסק בהובלת פרטי תחמושת: עד לפני כ-15 שנה, הובלת הפריטים בוצעה באמצעות טרקטור, ומאז עד היום נעשה השינוע באמצעות משאית עם "כספת"".
עוד נאמר:
"שנוע חומרי נפץ מחייב דרכים סלולות ותקינות וכך המצ"ב".
בישיבת 27/1/13 העיד מר יוסי בוקריס, ממונה בטיחות במפעל הכמיה, שבו עבד התובע.
על פי עדותו, במלגזה יש כסא קפיצה וכן גלגלים עם יכולת בלימה או קפיצה.
בישיבת 3/11/13 נחקר התובע על תצהירו הנ"ל. התובע הופנה לחלק מהתמונות שצולמו ממש על שפת המדרכה לדבריו:
"ת. אם אני נוסע על שפת מדרכה ובא רכב ממול, אני חייב... זה כביש צר ויש מקום לשני כלי רכב. אם בא רכב ממול ויש בקטע הזה בור, מה אני אמור לעשות? אין לי ברירה או לבלום במכה אחת אבל יש לי חומר מאחורה ואסור לעשות את זה או להמשיך לנסוע ולהאט כמה שאפשר. לא רואים בתמונות את המדרכה. זה הכל על הכביש".
התובע טען כי ממועד שבו הגיש את התביעה לא נעשו שום תיקונים על הכבישים, אולם לאחר מכן החלו לתקן על ידי כסוי עם כורכר.
...
החוקר מר סיגלר נשאל על ידי בית הדין והשיב כדלקמן:
"לשאלת בית הדין – מה ההתרשמות שלך. האם מדובר בדרכים משובשות או לא אני משיב שלא משובשות. מדובר בצילום עם תקריב מאוד גדול. לקחו קטע מאוד קטן. אי אפשר לדעת איפה המקום הזה. לא ניתן לזהות היכן צולם, האם במסלול שנסע או לא. לכן בקשתי ממונה הבטיחות שיקח אותי ויוביל אותי במסלול שבו נסע התובע יום יום בעבודה, במסלול המדוייק. מצאנו מדרכה בדרך עם צבע אדום וניסינו לשחזר שאולי זה המקום. היה שם פס של תיקון אבל הוא היה צמוד למדרכה. החריצים בכבישים, ראיתי חריצים דומים ונסעתי ברכב שלי ולא הרגשתי שום זעזוע. הדרכים טובות ולא משובשות ולא הצלחנו לאתר את התמונות במסלול שהוא נוסע ולכן ביקשתי מממונה הבטיחות שיסע אותי בדיוק באותו מסלול שנסע התובע וביקשתי לבדוק אם יש שיבושים ולא נמצא שיש שיבושים".
בדו"ח החקירה שערך החוקר מר סיגלר ביום 6/6/13, נכתב:
"... מאחר ולא ניתן לי להכנס לתע"ש עם מצלמה... להלן תאור המסלול בו עבר התובע בנסיעות קצרות לזמן קצר בלבד בעת עבודתו בייצור... מדובר בקטע סלול שלא נראו עליו מהמורות או מפגעים... בכבישים... יש פה ושם חריצים... מדובר בחריצים דקים שאינם גורמים לטלטולים מיוחדים. במקומות בהם נראה שהחריצים היו רחבים יותר מכ- 2 ס"מ, כשאינם גורמים לטלטלות, נעשה תיקון ע"י אספלט והידוק ע"י מכבש כבישים....
עבודה זו נעשתה באופן רצוף במשך השנים הנ"ל.
סוף דבר,
טענת מקרוטראומה לענין נהיגה בטרקטור ובמשאית, נדחית.