המדיניות שהתגבשה בפסיקה ביחס לעתירות מסוג זה
נקודת המוצא, עליה חזר בית המשפט העליון פעם אחר פעם הנה, שלמרות מומחיותו היחסית, לכאורה, של בית המשפט בנושא של הפרק, מחויב בית המשפט לעניינים מנהלים להמנע ממצב בו מוצא הוא את עצמו, כביכול, כעין ועדת ערעורים עליונה:-
"בהקשר זה איחזור ואפנה לנקודת המוצא שנזכרה בעיניין פרץ, ולפיה בית המשפט אינו יושב כועדת ערעורים עליונה והקריטריונים להתערבות הם על פי דיני המשפט המנהלי... זהו בדיוק 'הסחף' שמפניו עלינו להישמר. אל לה למומחיותנו (היחסית) בתחום המשפט, לקלקל את השורה, ולקרבנו אל מושא הבקורת השיפוטית יתר על המידה שבה נעביר תחת שבט ביקורתנו בחינות הסכמה במקצועות הרוקחות, הרפואה, האופטומטריה, השמאות, ההנדסה וכיוצא באלה מקצועות ומלאכות. איננו באים בנעלי הגוף המקצועי הסטאטוטורי המוסמך, ולא נתערב בתחום מומחיותיו שעליו הופקד, אלא אם חרג מסמכותו או שנפל פגם משפטי בעשייתו" [עע"מ 8281/18 לישכת עורכי הדין נ' פומס (11.12.2018)]
על כך חזר בית משפט זה גם לאחרונה, ביחס לעתירות דומות מאוד בטיבן שהופנו כלפי שאלות שנכללו במבחני המשיבות בשנים האחרונות ממש.
ראשית, שראוי להמנע מפניה לסוגיות אזוטריות שבאזוטריות, כגון שאלת הדין ביחס למי שנפטר כשהליך שבמרכזו משפט חוזר מונח על שולחן בית המשפט.
...
בנסיבות אלה, כשבפניי שאלה הלוקה באי בהירות שורשית, הגעתי לכלל מסקנה שיש לפסלה.
סוף דבר,
ביחס למרבית השאלות, על הפרק מצד העותרים, טענות שאין בהן הרבה ממש.
השאלה שנפסלה מובילה למסקנה שהיתה העתירה מוצדקת מבחינת העותרים 2, 4, 5 בעתירת בלינדר; ומבחינת העותרים 5, 8, 9 בעתירת כספי.