עילות התביעה
התובעת טענה לעוגמת נפש בשל המיטרד והסמיכות של התוספת לחלון דירתם, וכן לפיצויים בגין ירידת ערך הנכס, עקב המניעה למצות הפוטנציאל ולהרחיב דירתה, כל עוד התוספת שנבנתה שלא כחוק לא תיהרס.
ב"כ התובעים השיב בצדק, כי לא הוכח נזק ראייתי, ואם ביקשו להוכיח הסכמה מכללא לתוספת, יכלו להעיד את מי מהשכנים, לרבות את המוכר - סומך (סיכומים בע"פ, פרו' עמ' 38 ש' 29-33), אוסיף ואומר, כי להסכמת השכנים בשתיקתם אין משמעות במקרה זה משום שהבניה עצמה היא בלתי חוקית, בודאי כיחידת מגורים נפרדת, וכך גם השמוש שנעשה בה. זאת ועוד, הסכמה מכללא ומבלי שניתנה תמורה, וההפך, בעקבותיה נגרעה יכולתו של בעלי הזכויות הקודמים של דירת התובעת להרחיב בעצמם או להשתמש בחצר, הסכמה כזו יכולה להיפסק בכל עת ובודאי עם העברת הזכויות.
...
התעלמתי מהדרישה לדמי שימוש בסך של 378 ₪ בגין השימוש שעשתה המנוחה במרפסת שנוצרה מעל לתוספת הבניה, בהיות הדרישה קטנונית ומשום שבניגוד לשימוש בתוספת, המנוחה לא הרויחה ולא חסכה סכום זה.
שקלול כל הנסיבות והאמור לעיל, מביא אותי למסקנה שהאיזון הראוי בין שתי נקודות המבט של כל אחד מהצדדים לגבי הזכיה, היא לחצות ההפרש ולהעמיד את סכום הזכיה על סך של 29,000 ₪ לשנה.
העובדה שהסכמה זו לא נרשמה בלשכת רישום מקרקעין אינה רלוונטית לסוגיית ההנאה שהפיקו צ'ונה ובני משפחתה מבניית התוספת הבלתי חוקית, על גבי אותה חצר, ולכן אני קובעת כי התובעת זכאית ל-100% מ"סכום הזכיה", וזאת עבור שבע השנים טרם הגשת התביעה ושמונת החודשים שלאחר הגשתה, עד להריסת התוספת בנובמ' 2021.
סוף דבר
אני מחייבת את הנתבעים ביחד ולחוד, לשלם לתובעת סך של 222,000 ₪.