מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ייצוג עצמי: חובת בית המשפט לסייע

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בתל אביב - יפו ת"א 34664-05-16 תא"ק 47550-07-16 לפני כבוד השופטת אורלי מור-אל התובעים 1. פלוני 2. המוסד לביטוח לאומי הנתבעת התאגיד המנהל של המאגר לביטוח רכב חובה ("הפול") בע"מ מטעם התובע 1: עו"ד מי זהב מטעם התובע 2: עו"ד ברזילי מטעם הנתבעת: עו"ד טרוזמן פסק דין
(2) על אף האמור בסעיף קטן (ב) ובסעיף קטן 4(ז) להלן, גוף מוסדי רשאי להעתר לבקשה של תובע מיוצג על ידי עורך דין לערוך בדיקת פוליגראף, גם אם לא עלו חשדות למירמה מצד התובע, ובילבד שבהסכם הפוליגרף מוסכם שאם התובע יימצא דובר אמת, הבדיקה תהווה ראיה מכרעת ואם לא יימצא דובר אמת, יראו את הבדיקה כאילו לא היתקיימה ולא יעשה בה כל שימוש.
ב"כ התובע ביקש בסיכומי התשובה מטעמו להסתמך על גרסאות שמסר התובע בפני גופים שונים (בית חולים, מוסד לביטוח לאומי, חוקר פרטי) ואולם לא רק שכמתואר לעיל, נפלו סתירות בין גרסאות אלה לבין גירסתו בהליך דנן, אלא שהתובע אינו יכול לחזק את עדותו באימרות שמסר מחוץ לכותלי בית המשפט, בבחינת סיוע עצמי.
...
הנתבעת טוענת שדין התביעות להידחות בהעדר חבות - לטענת הנתבעת, ככל שארעה תאונה, היא ארעה בנסיבות שונות מאלה המתוארות על ידי התובע בכתב התביעה.
הרציונל העומד בבסיס מסקנה זו מבוסס, בין היתר, על ההנחה שתיאור נכון של מהות הפגיעה מסייע לקבלת טיפול רפואי מיטבי ומכאן שחזקה על אדם שימסור לגורמי הרפואה את הסיבה הנכונה לפגיעתו (ת"א (י-ם) 3064/01 להב נ' מגדל חברה לביטוח בע"מ (20.2.06).
סוף דבר כמפורט כבר לעיל, על התובע הנטל להוכיח את תביעתו.
בנסיבות שפורטו, דינה של התביעה להידחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2022 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

הנתבע הוא יו"ר עמותת ההסתדרות הישראלית לקהילות האנוסים המסייעת בין היתר בהליכי גיור של אנוסים צאצאי יהדות ספרד ופורטוגל (להלן: העמותה).
אזהרה כללית לכל הברזילאים בישראל בהיותי משפטן שהגיש את הצעת חוק הלאום כאשר שימשתי כחבר הועד הפועל הציוני, הנני סובל מנסיבות דתיות ואידיאולוגיות ניסיון לסחיטה ואיומים מעו"ד צבי שיינברום באמצעות הגשת תביעות מבוססות בהוצאת דיבה ועדות שקר, בהן הוא מאשים אותי אשמת שוא של ייצוג עצמי כעו"ד לקבלת דבר במירמה במטרה וזאת הוא עושה על מנת לסחוט ממני כספים.
ראשית, הנתבע לא הוכיח כי העמותה קיבלה פניות מצד עולים מברזיל בנוגע לתובע ו/א ויחסו אליהם, באופן שלכאורה היתה לו חובה כיו"ר עמותה המטפלת בעינייני עולים מברזלים להזהיר את אוכלוסיית העולים מפני התובע.
משקבעתי כי יש בדברים שנכתבו משום פירסום 'לשון הרע' בנגוד לחוק ולא עומדת לנתבע הגנה, יש מקום לפסוק לתובע פיצוי ללא הוכחת נזק, וזאת לפי שיקול דעתו של בית המשפט.
...
לכן סבור הנתבע כי גם אם מדובר בפרסום לשון הרע, הרי שעומדת לו הגנה ולכן יש לדחות את התביעה.
התוצאה: אשר על כן אני מחייב את הנתבע לשלם לתובע 12,000 ₪ בתוספת 1,800 ₪ הוצאות משפט ו- 4,000 ₪ שכ"ט עו"ד; וזאת תוך 30 ימים מהיום.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בתל אביב -יפו תאד"מ 34664-12-21 סלצר נ' מבוי סתום עמותה ואח' תיק חצוני: לפני כבוד הרשמת בכירה ורדה שוורץ התובע: מיכאל סלצר ת.ז. 308950096 הנתבעות: 1. מבוי סתום עמותה 580268183 2. הדס גרוסמן ת.ז. התובע בייצוג עצמי ב"כ הנתבעת 1 עו"ד שלום מור ב''כ הנתבעת 2 עו''ד שלומי ויינברג פסק דין
אשת התובע פנתה לנתבעת 1 בשנת 2014 בבקשה לסייע לה. הנתבעת 1 נשאה בעבורה בהוצאות המשפטיות הכרוכות בייצוג זה ולנתבעת 2 ניתנה יד חופשית לנהל את המערכת המשפטית אל מול התובע בדרכה שלה.
לו היה כל עורך דין חב חובת זהירות כלפי הצד שכנגד שלא להגיש תביעות לבית המשפט הנעדר סמכות מקומית – היה בית המשפט מוצף בתביעות רשלנות.
...
עולה מכל האמור לעיל, כי דין התביעה בעילת הרשלנות להידחות.
רק משום אמירה זו דינה של התביעה לפיצוי בגין לשון הרע להידחות על הסף.
סוף דבר הוא כי התביעה נדחית כולה והנני לחייב את התובע לשלם לנתבעות הוצאות משפט בסך 8,000 ₪ לכל אחת מהן.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2024 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

בנוגע לארוע נשוא כתב האישום, הנאשם הודה במיוחס לו, מסר שהוא ושותפיו לתיק, אחיו ומכרים ממקום עבודתו הקודם, ישבו בבית ביישוב סמוך, כאשר אדיר, נאשם 1 היתקשר לאחיו ובקש עזרתם בשל עימות עם המתלונן, הוא ציין שחש צורך לסייע לאדיר ולאחיו ולכן הצטרף אליהם, הנאשם טען שאינו אדם אלים ושבדרך כלל נימנע ממצבי עימות עם אחרים, מבין שטעה במקרה זה וכי שפגעו במתלונן, אך יחד עם זאת סבור שלמתלונן חלק באשמה ביחס לקטטה שנוצרה.
למרות מורכבות חייהם נהולו אורח חיים נורמאטיבי ותקין, אין להם כל נגיעה לעולם הפלילי, הוא הדגיש גילם הצעיר על סף הבגרות, לאור זאת טען שחובה על בית המשפט לשקול בעיניינם את השיקול השיקומי.
ב"כ הנאשם טען שלגבי הנאשם שאותו מייצג לא הובאו כלל הנתונים בהם יש כדי לשכנע בית המשפט לחרוג מהמתחם ולכן ביקש כי יתקבל תסקיר משלים בעיניינו.
ב"כ נאשם 4, ציין שהנאשם אותו מייצג היה עצור במסגרת תיק זה כחודש וחצי לאחר מכן שהה בתנאים מגבילים במשך כשנה וחצי, הוא לא גויס לצבא בעקבות ההליך הפלילי, דימוי העצמי והחברתי נפגע.
...
שילוב של כלל הנתונים מביא למסקנה כי יש לגזור על הנאשמים עונש מאסר שניתן יהיה לרצות בעבודות שירות כך שהעונש יהיה בהתאם למתחם הענישה ובתחתית המתחם.
סוף דבר אשר על-כן, הנני גוזר על הנאשמים את העונשים הבאים: על הנאשם 1: 9 חודשי מאסר בפועל, אשר ירוצו בדרך של עבודות שירות בעיריית אופקים, ברחוב הרצל 40 באופקים או במקום אחר בהתאם להחלטת הממונה על עבודות השירות, במשך חמישה ימים בשבוע, 8.5 שעות ביום או לפי קביעה אחרת של הממונה על עבודות השירות.
תשומת לב הממונה על עבודות שירות כי בעניינו של הנאשם התקבלה חוות דעת לעניין התאמתו לריצוי עונש בדרך זו, אולם חוות הדעת היא מיום 10.5.23 ולפיכך, אני מורה לממונה לבחון התאמתו של הנאשם וקביעת מקום הריצוי.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

אכן, התנהלותם הדיונית של המשיבים ועשיית הדין העצמי בבחירתם המודעת שלא להגיש תצהירי עדות ראשית מטעמם – הובילה לעיכוב מסוים של בירור התובענה.
הדברים נכתבים תוך שידוע כי על בית המשפט מוטלת החובה לקדם את בירור התובענה ביעילות תוך הכרעה בזמן סביר [ראו תקנה 2 לתקנות], וכי ועל הצדדים ובאי כוחם מוטלת החובה לסייע לבית המשפט בקיום המוטל עליו לפי התקנות, וכן החובה לנהוג בתום לב ובהגינות דיונית תוך סיוע במימוש התכלית הדיונית [ראו תקנה 3(ב) לתקנות].
ההחלטה הראשונה בה נקצבו המועדים להגשת ראיות הצדדים ניתנה ביום 18.5.2023 (המועדים הוארכו ביום 3.7.2023) וזאת לאחר קיומו של קדם משפטי לפניי ביום 3.4.2023, ובטרם ניתנה החלטה על המורה על שיחרורו מייצוג של ב"כ הקודם של המשיבים (בגדרי החלטתי מיום 23.5.2023).
...
כן טענו המשיבים כי מאחר ובכוונתם להגיש בקשת רשות ערעור על ההחלטה בבקשת ההתליה מיום 1.1.2024 (אשר הוגשה לבסוף, כאמור לעיל), הרי שאין עוד רלוונטיות למועד שנקבע להגשת תצהירי העדות הראשית, וככל והערעור יידחה, ייקבעו מועדים חדשים להמשיך ההליכים בתיק זה. דיון והכרעה לאחר עיון בטענות הצדדים מצאתי כי דין הבקשה להידחות.
סוף דבר הבקשה נדחית.
בהתאם לסמכותי מכוח תקנה 156 לתקנות אני מורה כי המשיבים ישלמו למבקש הוצאות ההליך בשל הארכתו שלא לצורך כמפורט לעיל, בסך 4,000 ש"ח. סכום זה הועמד על הצד הנמוך מפאת העובדה כי הבקשה נדחתה לגופה.
המזכירות תואיל לדוור העתק החלטתי זו לב"כ הצדדים.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו