בית משפט לתביעות קטנות בתל אביב -יפו
ת"ק 23846-06-23 פורזנסקי נ' המרכז הרפואי ע"ש שיבא, תל השומר
לפני כבוד הרשמת בכירה נעמה ניר
התובע:
יניב פורזנסקי
הנתבעים:
1. מדינת ישראל - המרכז הרפואי ע"ש שיבא, תל השומר.
2. מדינת ישראל – המרכז הרפואי "אברבנאל"
פסק דין
ראשית יש לציין כי אמנם, התובע הגיש תביעתו כנגד בתי החולים "שיבא" ו - "אברבנאל", אולם המדינה היא הגורם אשר נתבע הלכה למעשה על ידי התובע ואכן – כך מפורט גם בכתבי הטענות אשר הוגשו מטעם הנתבעים, והמדינה היא אשר הופיעה לדיון, כאשר היא מיוצגת על ידי הפרקליטות.
אודה, כי נוכח פערי הכוחות המובנים בין המדינה לתובע, וכן נוכח פער דיוני שהתקיים בין התובע אשר אינו משפטן לבין נציגת המדינה אשר הנה מתמחה במשפטים, התלבטתי האם להתיר לתובע להיות מיוצג על ידי עורך דין בהליך זה. אולם, לאחר ששמעתי את התובע אשר שטח את טענותיו באופן בהיר וענייני, השתכנעתי כי דחיית הדיון לשם העמדת ייצוג משפטי לתובע תיגרום לו עוול, וכי הוא בהחלט מסוגל להציג היטב את טיעוניו ולהתמודד עם טיעוני נציגת המדינה, לעתים בסיועו של בית המשפט.
...
כתוצאה מכך, מבקש התובע כי יפסק לו סעד כספי בסך 36,400 ₪ בגין עגמת הנפש שנגרמה לו. המשיבה – מדינת ישראל (בשם בית החולים "שיבא" ובית החולים "אברבנאל"), טוענת כי הליך אשפוזו בכפייה של התובע היה כדין, ועל כן דין התביעה להידחות.
יחד עם זאת אני קובעת, כי הפגם שנפל באופן כה מהותי בתיעוד הרפואי אשר הוביל לאשפוזו, השפעת פגם זה על ההחלטה לאשפזו, חוסר האונים בו היה שרוי התובע בניסיון להעמיד את נסיבות האשפוז על דיוקן באופן אשר היה בו בכדי להגביר את התרשמות הצוות הבודק באשר לצורך באשפוז, העובדה לפיה התיעוד השגוי יופיע מעתה בתיעוד הרפואי של התובע בעתיד וכן מחדלה של הנתבעת לתקן את הפגם – כל אלה גרמו לתובע עגמת נפש משמעותית, אשר על הנתבעת לפצותו בגינה.
מכל האמור לעיל, אני קובעת כי על הנתבעת, מדינת ישראל, לפצות את התובע בסך של 15,000 ₪ (ראה והשווה ת"א (חיפה) 73649-10-18 פלוני נ' מדינת ישראל (7.11.2022).
כן תשלם הנתבעת לתובע סך של 500 ₪ הוצאות משפט.