איפשרתי את הייצוג הנ"ל על מנת לאזן את פערי הכוחות בין הצדדים הואיל והתובעת היא נעדרת השכלה משפטית, ומנגד הנתבעים בתיק זה יוצגו ע"י מתמחה (מר אליעזר אלטשולר) מטעם הפרקליטות במחוז הצפון.
באשר לסעדים הנוספים שביקשה התובעת - לחייב את בית החולים לספק לה את הטיפול הרפואי (טפול DBT ובדיקת EMG) ולשלוח מכתב היתנצלות אישי, לא מצאתי כל מקור חוקי אשר מסמיך את בית המשפט לתביעות קטנות לתת סעדים כאלה במסגרת התביעה שמתבררת לפניו.
...
דיון והכרעה
השאלה המרכזית הניצבת לפניי בתיק זה היא האם התנהלותו של בית החולים למנוע בשני האירועים שצוינו לעיל, קבלת טיפול רפואי מהתובעת בשל אי עטית מסיכה, הייתה תקינה ומוצדקת בנסיבות המקרה?
היום שמעתי במהלך הדיון את טענות שני הצדדים בעניין זה, ואת העדים מטעם הנתבעים, וגם הקשבתי לשיחה שהוקלטה ע"י התובעת באירוע הראשון וצפיתי בסרטון שצולם ע"י התובעת באירוע השני, ולאחר שמיעת גרסאות הצדדים, ועיון בכל מסמכי התיק ושקילת השיקולים הרלבנטיים, הגעתי למסקנה כי יש מקום לקבל חלקית את התביעה.
על כן, אני סבור כי גם באירוע השני בית החולים הפלה את התובעת על רקע מצב הרפואי שלה והקושי בעטית מסכה בניגוד לסעיף 4(א) לחוק זכויות החולה, והדברים מקבלים אף משנה תוקף נוכח העובדה כי הבדיקה באירוע השני אמורה הייתה להתבצע באופן אישי ולא קבוצתי.
נוכח כל האמור לעיל, הנני מורה לבית החולים לפצות את התובעת בסך 10,000 ₪.
אוסיף, כי הפיצוי בסך 30,000 ₪ לו עתרה התובעת, נראה לי מוגזם בנסיבות המקרה, ולכן החלטתי לפסוק את הפיצוי בסך של 10,000 ₪ כאמור, אשר מבטא מצד אחד את הפגיעה בזכויותיה של התובעת והפלייתה, ומצד שני מאזן בין מכלול השיקולים בתיק, הן בשים לב להתבטאויות התובעת במהלך שני האירועים, והן בשים לב למורכבות תקופת ה"קורונה" בה נדרש בית החולים להעניק את שירותיו הרפואיים.
כמו כן, התביעה נגד הנתבע 2 (משרד הבריאות) נדחית.